Új e-töltőállomások Székesfehérváron az E.ON beruházásában

forrás: Prím Online, 2019. február 26. 20:01

Az E.ON 5 új elektromos töltőállomást telepített Székesfehérvár forgalmas pontjaira, így egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel elektromos járműveiket a városban élők és az arra utazók. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a bővítéssel a főváros után Székesfehérváron lesz a legtöbb elektromos töltőállomás hazánkban.

Újabb mérföldkőhöz érkezett az E.ON és Székesfehérvár környezettudatos és innovatív megoldásokra épülő együttműködése, 5 új helyszínen bárki számára elérhetőek az energiacég által telepített elektromos töltők a megyeszékhelyen. Ezek közül az Alba Regia Sportcsarnoknál elhelyezett egység egy villámtöltő, mellyel fél óra alatt 80%-osra tölthető fel egy elektromos autó akkumulátora. Az E.ON az állomások telepítésével is elektromos autózásra ösztönzi a várost és segíti a városlakókat a környezettudatos közlekedésben. A töltők használata ingyenes.

 

A fenntarthatóságért folytatott közös munka nem ma kezdődött, egy éve adta át Jamniczky Zsolt az E.ON Hungária igazgatósági tagja a város első elektromos autókból álló flottájának kulcsait Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének. Az E-flotta szolgáltatás keretében két elektromos autó és két kisteherautó segíti a városi intézmények munkatársainak napi tevékenységét. Korábban szintén a városban telepítette az energiavállalat az első e-töltőállomását, amelyet az E.ON székesfehérvári üzemének munkatársai teszteltek és használnak azóta is mindennapi munkájuk során. 

 

 

Cser-Palkovics András polgármester a töltőállomások átadása kapcsán elmondta: „Elkötelezettek vagyunk abban, hogy Székesfehérvár élhető és a fenntarthatóság jegyében fejlődő város legyen, ehhez pedig hozzátartozik a környezettudatosság, közte az elektromos közlekedés, valamint az alternatív közlekedési módok feltételeinek biztosítása. Az elkövetkező évek egyik legnagyobb kihívása a közlekedésszervezés, amelyben smart-megoldásokat is bevezetünk. A telepített töltőállomások egy újabb lépést jelentenek a környezetünk megóvásáért tett közös munkában.”  

 

„Az E.ON céljai között szerepel, hogy univerzális e-mobilitás szolgáltatóként minél több hazai város és üzleti partner számára biztosítsa a jövő közlekedését jelentő elektromos autózás élményét és az ehhez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokat.” - hangsúlyozta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatósági tagja az átadón tartott beszédében. „Székesfehérvár egy élen járó, bátor partnerünk, egy olyan város, amely elkötelezetten él a technológiai fejlődés kínálta előnyökkel. Kívánom, hogy örömmel használják a város lakói a töltőket, és egyre többen élvezzék a csendes és zöld autózást.”

 

A székesfehérvári töltők helyszínei és típusai:

Circontrol AC töltők (4 db):

  • Horvát István u. 21. (épület mögött)
  • Mátyás király krt. 16. sz. (épület mögött)
  • József Attila u. 7.
  • Rác utca 5531/56 hrsz.

DBT  Villámtöltő (1 db):

  • Alba Regia Sportcsarnok parkolója 

 

Az elektromos autók használatával jelentősen csökken az üvegházhatású gáz kibocsátása, a szálló por koncentrációja, az egyéb légszennyezés, illetve a zajterhelés is. Az E.ON E-flotta szolgáltatása egyéb előnyöket is biztosít partnerei számára: az elektromos autók üzemeltetése olcsóbb, mint a hagyományos üzemanyaggal működőké, továbbá a gépkocsik igénybe vételéért fizetett havi szolgáltatási díj tervezhetővé, kiszámíthatóvá teszi a gépkocsik fenntartásának költségeit. Emellett az elektromos autókkal ingyenes a parkolás és védett övezetekbe is be lehet hajtani.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05