A Zyxel új Nebula SD-WAN eszköze közel hússzorosára növeli az adatátvitel sebességét

forrás: Prím Online, 2019. április 2. 10:02

A tajvani Zyxel most bemutatott Nebula SD-WAN megoldása a legutóbbi mérések alapján akár hússzor gyorsabban képes eljuttatni az adatokat két, egymástól nagy távolságra lévő telephely között, mint nem-optimalizált versenytársa. A kisvállalkozásoknak ezentúl már nem kell órákat várnia arra, hogy a kulcsfontosságú információk megérkezzenek a képviseleti irodákba – a Nebulával ezek a feladatok percek alatt elvégezhetők.

Az időtakarékos megoldás kifejezetten élénkítő hatással van a vállalkozásokra: az optimális kialakítás és aggregációs képesség fokozása miatt sokkal gyorsabb munkavégzésre lesz lehetőség. A flotta alapú megoldás olyan további felhasználó barát funkciót is kínál, mint például az auto VPN és önkiszolgáló karbantartás, ami költséghatékonyságot eredményez. Emellett további frissített biztonsági elemeket felsorakoztatva a Nebula SD-WAN ezután is teljes biztonságban kezeli az érzékeny adatokat.

 

Úgy működik, mint a gyorsítósáv

Ez a mértékű sebesség – ami eddig nem volt elérhető a KKV-k számára – elsősorban az olyan funkciók finomhangolásának köszönhető, mint a TCP gyorsítás és a WAN aggregáció. A hálózat képes számos linket egyesíteni, és egyfajta gyorsítósávvá válik, ami elképesztő mértékben növeli a forgalom áramlásának hatékonyságát. „Eddig egy nem optimalizált két gigabit méretű adatcsomag három óra alatt ért át Tajvanból Németországba – a Nebula SD WAN-nal ez kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe. Mivel rengeteg olyan KKV működik, ahol a telephelyek között 2 gigabitnél jelentősen nagyobb méretű adatforgalom zajlik, úgy gondoljuk, hogy az optimalizációnk több, mint csupán egy előny – ez már egy alapvető szükséglet.” - mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

 

 

A streamline kialakítással időt spórolunk

A Nebula SD-WAN lenyűgöző erejét olyan felhasználóbarát funkciók támogatják, mint az auto VPN, ami az operációs rendszer natív VPN kliensén alapulva garantál biztonságos, installáció-mentes kapcsolódást. Korábban a telephelyeket összekötő VPN kialakítása egy bonyolult és időigényes folyamat volt; ma azonban egyszerű és zökkenőmentes. A streamline irányába mutató trendet az SD-WAN önkiszolgáló funkciólistája is tükrözi, amely magába foglal ping, traceroute, USB modem újraindítási és csomagrögzítési funkciókat is. A manuális beállítás és kezelés mértékének csökkentése nem csupán az emberi tényezőből származó hibalehetőségek számát csökkenti, hanem a rendszergazdák telephelyenkénti fenntartásának költségei is megspórolhatók vele.

 

Modern biztonság az adatvédelemhez

A Nebula SD-WAN egy újabb védelmi szinttel, a Public Key Infrastructure-rel (PKI) bővítette biztonsági funkcióit. Ez a digitális védelmi funkció csendesen dolgozik az alkalmazás felszíne alatt, és vállalati szintű kódolással és autentikációval szolgál, amely tökéletesen illik a pénzügyi vagy állami szektorokhoz – illetve bármilyen iparághoz, ahol rendkívül érzékeny adatoknak kell mindenáron lakat alatt maradnia. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53