Két hét múlva Startup Safari

forrás: Prím Online, 2019. április 3. 19:35

Új munka, új befektető, új vevő, új üzleti partner, új élmények… mindezekhez juthat hozzá az, aki ellátogat április 17 és 19. között a mintegy 300 program valamelyikére az idei Startup Safari Budapesten. A hazai ökoszisztémában az egyik legváltozatosabb szakmai támogatói kezdeményezésként tartják számon emiatt a Startup Safarit – hangzott el az IVSZ Smart X konferenciáján.

A tizedik, jubileumi Smart X konferenciához igazítva mutatta be idei terveit a Startup Safari Budapest. Mint a főszervező X Labs képviseletében Kovács Péter alapító ügyvezető elmondta, a magyar fővárosban idén negyedik alkalommal, 100 helyszín részvételével megrendezett eseménysorozat a hasonló szafarik legnagyobbja a világon. Ez egyszerre örömteli, ugyanakkor annak is jele, hogy nagy a hiány azokból a lehetőségekből, ahol kapcsolatot teremthetnek, illetve tapasztalathoz és erőforrásokhoz juthatnak a startupok. Persze a magyar rendezvény népszerűsége köszönhető a vállalkozó szellemű és érdeklődő startupoknak is, valamint azoknak a partneri nagyvállalatoknak – például a Bosch, a KPMG, az SAP, vagy a T-Systems közreműködésének – amelyek többek közt tematikus látogatói utak támogatóiként gondoskodnak az aktuális, változatos és értékes programokról.

 

A Startup Safari beharangozásához kötődően a Smart konferencián kerekasztalbeszélgetést is tartottak a hazai startupok igényeiről, lehetséges támogatásuk módjairól, mind a privát, mind az állami kezdeményezések útján. Kölkedi Krisztián, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal stratégiai tanácsadója szerint a magyar startup ökoszisztéma támogatói oldalán az államnak is helye kell legyen. „Óriási félreértés azt állítani, hogy nincs helye az államnak, és élénk startupszférájuk miatt hivatkozni Izrael, Észtország, vagy az USA példájára, hiszen ezekben az országokban is jelen van az állam akár a megrendelői oldalon, akár a környezeti feltételek biztosításában.”

 

 

Somogyi Zsolt, a magáncégek szabad parkolóhelyeinek alkalmi bérbeadását applikáció útján bonyolító Parkl alapítója is kiemelte, hogy utólag visszatekintve úgy látja, hogy kizárólag saját képességeik mellett a networking útján megszerezhető tapasztalatokra, partnerekre, erőforrásokra is érdemes lett volna támaszkodniuk, még akkor is, ha abban az elkényeztetett helyzetben voltak, hogy financiálisan biztosítva volt belátható időre a működésük.

 

Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója, a kockázati tőkés oldal képviseletében elmondta, hogy változatos szolgáltatásokkal igyekeznek támogatni a startupokat az érvényesülésben, ugyanakkor fontos, hogy alap vállalkozói készségeket akár már középiskolai vagy egyetemi éveik alatt megszerezzenek a későbbi alapítók. Kölkedi Krisztián jelezte, hogy az NKFIH dolgozik egy olyan terven, ami a közép- és felsőoktatási intézményeket hozza helyzetbe, hogy támogatáshoz jussanak, amennyiben helyi ökoszisztémát, vállalkozóbarát környezetet és tudásmegosztási modelleket alakítanak ki a startupok ösztönzésére.

 

A kerekasztalbeszélgetésen résztvevők mind egyetértettek abban, hogy a startupok sikerének kulcsa leginkább az oktatásban rejlik, hogy az onnan kikerülőket már ne kelljen edukációs programokkal külön felkészíteni a vállalkozói létre. A Startup Safari szervezői ezért is határozták el, hogy idén országszerte több városból mintegy 250 általános és középiskolai diáknak szerveznek ingyenes bejutást a Startup Safari eseményeire. Mindenki más természetesen a hagyományos csatornákon válthat belépőt a több száz programra!

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung TV formatervezésének története

A 2006-ban bemutatott keskeny Bordeaux LCD TV-től, egészen a legújabb, 2021-es Neo QLED  8K modellekig, a Samsung dizájnfilozófiája számos egyedülálló készülék megalkotásához vezetett. A televíziók kialakítása a hatékonyságra és a felhasználóbarát megoldásokra fókuszál, amelyeket világszerte kedvelnek a tévénézők. 

2021. július 25. 16:08

Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció további erősödéséről szólnak. Fontos, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 450 pont.

2021. július 25. 12:10

A győri egyetem hallgatói segítik a TSPC Csoportot Budapest legnagyobb egészségügyi fejlesztésében

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja a gyakorlatorientált képzést és a gazdaság szereplőivel való szoros kapcsolatot. Mindkettőre jó példa a TSPC Csoporttal közös program, amelynek keretében az intézmény építészhallgatói a budapesti Szent János Kórház fejlesztési folyamatában vesznek részt.

2021. július 25. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53