Legyél Te is Da Vinci Tanár!

forrás: Prím Online, 2019. október 11. 11:43

A Da Vinci TV-csatorna pedagógusoknak szóló programot hirdet Legyél Te is Da Vinci Tanár címmel. Egyedi ajánlatokkal, exkluzív tartalmakkal, oktatási innovációkkal, tapasztalatcserével várják a tanárokat, óvodapedagógusokat és pedagógushallgatókat. A program része egy ismeretterjesztő videosorozat és egy izgalmas pályázat, melyre október 15-től fogadják a jelentkezéseket. A projekt a Telekommal a Felelős Szülők Iskolájával és a Neteducatio Kft-vel való együttműködésben valósul meg.

A Da Vinci TV-csatorna tanároknak szóló programot hirdet Legyél Te is Da Vinci Tanár! címmel, melynek célja a digitális eszközök, applikációk és multimédiás tartalmak oktatásba történő integrálása, élményszerű módon. A program keretében a tanárok szemléletet, módszert és nem mellesleg egy szakmailag is motivált közösséget kapnak, mellette pedig a TV csatorna és a kapcsolódó Da Vinci Kids applikáció humoros, érdekes ismeretterjesztő tartalmait. A program szakértői olyan innovatív, aktív tanárok, akik már használják, ismerik a digitális tér nyújtotta előnyöket és szívesen megosztják tudásukat. 

 

Hogyan lehet a 21. századi gyerekek életének részévé válni pedagógusként? Élménypedagógiai, drámapedagógiai, kalandpedagógiai módszerek és természetesen IKT-eszközök alkalmazásával. Mindehhez pedig csak nyitottságra van szükség a digitálisan élő gyerekek és az új, digitális módszerek felé. 

 

 „Látjuk, hogy a diákok kommunikációs nyelve egyértelműen az online tér felé mutat. A felnőtteknek, tanároknak úgy kell tanítaniuk, hogy az élmény legyen, ehhez pedig a digitális tér már nem mellőzhető. Szerintünk nem el kell venni az okoseszközöket a gyerekektől tanóra elején, hanem megtanulni, megtanítani jól használni a tanulmányokhoz kapcsolódó ismeretszerzésre is. Számtalan érdekes, ismeretterjesztő alkalmazás érhető már el online, ami kiválóan alkalmas arra, hogy széles látószögben tudjuk értelmezni csodálatos világunkat.” – fogalmaz Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője, a Da Vinci TV-csatorna magyarországi nagykövete, a program vezető szakértője.

 

A 21. századi tanárság útjára kívánkozó pedagógusoknak szóló program része a rengeteg élménypedagógiai és digitális ötletet kínáló Da Vinci Kids Percek videosorozat második évada, a Da Vinci Kids Percek Tanároknak, melyekben a digitális edukáció téma szakértői és gyakorlói osztják meg tapasztalataikat. Az ismeretterjesztő kisfilmek október végétől a Telekom TVGO oldalán is elérhetők. A Da Vinci Tanár Klub pedig a facebookon várja az érdeklődő csatlakozókat, ahol a program szakértői tippeket, ötleteket, sztorikat és egyéb releváns tartalmakat osztanak meg. https://www.facebook.com/groups/DaVinciTanar/

 

 

A virtuális tanári közösségbe való kapcsolódás ingyenes, ahol minden jelentkező előzetes regisztráció után 1 éves ingyenes előfizetést kap a népszerű ismeretterjesztő Da Vinci Kids applikációhoz, meghívást egy innovatív tanári közösségbe és segédanyagokat a digitális oktatás megvalósításához, fejlesztéséhez.

 

Fegyverneki Gergő, magyar és médiaszakos tanár, digitális tananyagfejlesztő szerint: ”Lehet a gyereket könyvből tanítani, de minden gyerekhez más könyv kell. A gyerekek eltérőek, mind érdeklődésükben, mind képességeikben. Ezt a differenciálást könnyíti meg az internet, létezik virtuális periódusos rendszer, szófelhő készítő alkalmazások, amiket a tanároknak használnia kell, hogy a Z és Alfa generációt motiválni tudják. A mai munkaerőpiacon nemcsak a kreativitás, kooperáció elvárt képességek, készségek, hanem a digitális kompetenciák is, így elképzelhetetlen ezeket a készségeket ne fejlesszük a diákoknál.” – osztja meg tapasztalatait Fegyverneki Gergő, IKT szakértő  a Legyél Te is Da Vinci Tanár! program keretében.

 

A Legyél Te is Da Vinci Tanár! program szakértői közt tudhatja Balatoni Józsefet, alias Jocó bácsit is, akit az ország leginkább merész élménypedagógiai módszereiről ismer. „Én azt vallom, hogy az a jó, ha a gyerek kérdez, mert akkor involvált, motivált és érdekli, amit tanulunk. És van olyan, hogy nem tudom mindig a pontos választ, akkor csoportokban elővesszük a telefonokat és megkeressük a helyes választ, és utána persze megfelelő kontextusba helyezzük. Hiszem, hogy el kell rugaszkodnunk kicsit a frontális, offline oktatástól.” – fogalmaz a Legyél Te is Da Vinci Tanár Program kisfilmjében Jocó bácsi.

 

A program tagjai lehetőséget kapnak egy pályázatban való részvételre is, melyben a Telekom jóvoltából multimédiás eszközöket, előfizetéseket, ajándékcsomagokat, osztályaik számára ottalvós Da Vinci pizsamaparti osztálykirándulást nyerhetnek.  

 

A pályázatra elsősorban óvópedagógusok, általános iskolai tanítók és tanárok, múzeumpedagógusok, valamint felsőoktatási pedagógusképzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk, de középiskolai tanárok pályázatait is befogadjuk. A pályázat információs központja a Da Vinci Tanár Klub zárt Facebook csoport.

 

A pályázók a Da Vinci által kínált főbb tematikák témaköreiben készíthetnek tananyag feldolgozását segítő, maximum 15 perces videókat, melyhez vizuális segédanyagokat is kapnak. A pályázat célja egy hosszú távú program kialakítása, amely során a pedagógusok digitális technikákat, megoldásokat és Da Vinci Kids oktatási tartalmakat használhatnak óráikon élményszerű módon. A szervezők kreatív, szórakoztató, figyelemfelkeltő, mégis az adott tárgynak megfelelően informatív anyagokat várnak. A pályázati időszak december 15-én zárul. A szakmai zsűri által odaítélt díjakat januárban a Telekom székházban ünnepélyes keretek között adják át, a nyertes anyagokat pedig számos felületen elérhetővé teszi a program.

 

„Oktatási-ismeretterjesztő csatorna lévén ezúttal a pedagógusokat szólítjuk meg. Szeretnénk motiválni az erre nyitott tanárokat, hogy hatékonyabban, és valóban élményszerű módon oktassanak.” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media Gmbh. tulajdonos ügyvezetője. „A 21. században nélkülözhetetlen kompetenciák, úgy mint a kreativitás, az együttműködés, a problémamegoldó-készség és legfőképp a digitális kompetencia fejlesztése elengedhetetlen, reményeink szerint ehhez kínál hasznos segítséget a program.”

 

A kezdeményezés szakmai partnerei a Felelős Szülők Iskolája, a Neteducatio és az Élménysuli. A program szakértői: Balatoni József, Joós Andrea, Fegyverneki Gergő, dr. Racsko Réka, Tibenszky Moni Lisa, Páll Viktória, Regős Ábel, Szepessy Dávid

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

450 millió forintos befektetési kört zárt a Blue Colibri

A vállalati belső kommunikációval, a munkavállalók oktatásának és adminisztrációjának digitalizációjával foglalkozó Blue Colbri nevű hazai startup 450 millió forintot vont be. Korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Nyrt. mellett ezúttal a Bonitás Kockázati Tőkealap II. csatlakozott a második körhöz. Az innovatív HR-tech csapat a forrást a termék további fejlesztésére, hazai és nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európában és a DACH régióban történő értékesítés dinamikus felfuttatására fordítja.

2021. július 23. 15:33

Újabb keretmegállapodás nyertese a Delta Systems Kft.

Konzorciumi tagként keretmegállapodást köthet a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. A megállapodás értelmében a társaságot mobiltelefonok beszerzésével és kiszállításával bízhatják meg.

2021. július 23. 11:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53