Az átalakult hétköznapokra keres innovatív ötleteket a Startup Campus

forrás: Prím Online, 2020. március 30. 12:39

Idén tavasszal virtuálisan indítja el a győri Széchenyi István Egyetemmel közös inkubációs programját a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures. A képzés végén 20 milliós befektetést is szerezhetnek azok a Győr térségi innovátorok, akik a világjárványban megváltozott hétköznapokra kínálnak megoldásokat vagy egyéb innovatív ötleten, prototípuson dolgoznak.

A győri Széchenyi István Egyetemmel közös UNI Győr Startup Program powered by Hiventures & Quantum Leap programra már nem csak egyetemisták, hanem minden innovátor jelentkezését várják. A szervezők kiemelten a járványban megváltozott hétköznapokra választ adó megoldásokat várják, de a korábbi évekhez hűen továbbra is bármilyen más innovatív ötlettel is lehet jelentkezni.

 

Az öt-ötalkalmas virtuális képzések során a résztvevők megismerhetik egy startup indulásához szükséges elméleti és gyakorlati alapokat, olyan témákat érintve, mint a csapatmunka, az üzleti modell felállítása, a pénzügyi terv készítése, vagy éppen a versenytársak feltérképezése és a piacra lépés startégiája. Emellett egyéni mentorálásban és pitchtréningen vesznek majd részt, ami felkészíti őket a programot záró Demo Day-re, befektetési ülésre.

 

 

Az UNI Győr Startup Programtól azt remélik a szervezők, hogy segíteni fog a térségben élő és a járványügyi helyzet miatt újrakezdésre kényszerülőknek is elindítani a saját startupjukat. A képzés végén pitchelő csapatoknak a Quantum Leap és a Hiventures befektetői adnak visszajelzést, a legígéretesebb projektekre pedig 20 millió forintos befektetési ajánlatot. „A megváltozott körülményekben kiemelt jelentősége lehet az innovációnak, hogy új megoldásokkal reagáljunk. Válság idején nagy számban születnek disztruptív technológiák, előremutató megoldások. Partnereinkkel saját lehetőségeinkhez mérten a hazai innovátorokat, ötletgazdákat és új cégek, munkahelyek létrejöttét szeretnénk támogatni” – összegzett Kovács Zsolt, a Startup Campus ügyvezetője.

 

A Startup Campus és a Hiventures egyetemi programjai már számos startup indulását segítették, csak a tavaly őszi szemeszter győri és budapesti képzésein 7 startup kapott egyenként 15 millió forintos befektetési ajánlatot.

 

A képzések nyitottak minden innovátor számára, jelentkezni egy skálázható, innovatív ötlettel és egy minimum kétfős csapattal lehet április 2-ig. 

 

További részletek és jelentkezés itt érhető el: https://www.startupcampusuniversity.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hírközlési kerekasztal: jövőálló megoldásokkal kell előkészíteni a 3G utáni világot

A 3G mobilhálózatok fölött eljárt az idő, az újabb generációs hálózatok felülmúlják ezt a technológiát a felhasználói élmény, a spektrum- és energiahatékonyság szempontjából is, mégsem lehet attól egyik napról a másikra búcsút venni. Erről szólt az az online kerekasztal-beszélgetés, amelyen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a távközlési szolgáltatók képviselői közösen vettek részt a távközlés világnapján megrendezett online szimpóziumon. Az eseményen a hírközlés előre látható trendjeit is elemezte egy előadásban az NMHH szakértője.

2021. május 17. 19:55

Biztonságos okoszebrává válik az ország két legveszélyesebb gyalogátkelője

Hétvégén lezárult a Generali a Biztonságért Alapítvány és a Pearl Enterprises Kft. közösségimédia-oldalon meghirdetett versenye, melynek során az ország legveszélyesebb zebráját keresték. A szavazásra bárki jelölhetett gyalogátkelőhelyet, a legtöbb voksot kapó nyertes zebrát pedig okoszebrává alakítják. A versenyben összesen 200.758 szavazatot adtak le, a 102 zebrát tartalmazó összesített listáról a legtöbb voksot egy ózdi és egy váci átkelőhely kapta, melyek a verseny során végig fej-fej mellett haladtak. Az Alapítvány és a Pearl Enterprises Kft. jóvoltából végül mindkét város legveszélyesebb zebrája okossá válik majd.

2021. május 17. 18:11

Nagyobb teljesítménnyel és automatizálással erősítik a Dell EMC PowerStore-t

A Dell Technologies új szoftverrel és automatizálási képességekkel növelte Dell EMC PowerStore nagyvállalati tárolórendszereinek teljesítményét. A cég továbbá bemutatta a kedvezőbb árú PowerStore 500 modelljét is, amely a vállalkozások és felhasználók szélesebb körének kínál nagyvállalati szintű teljesítményt és funkciókat.

2021. május 17. 14:58

Az egyedülállók negyede még igazán hisz a nagy Ő-ben!

Napjainkra nem csak a párkeresési szokásaink változtak meg, de a leendő partnerrel szembeni elvárásaink is jelentősen átalakultak. Az egyedülállók néha reményvesztett próbálkozásnak élhetik meg, ha a lehetőségek tárházában nem találják meg a saját elvárásaik teljesülését. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon a társkeresők mennyire vannak tisztában a vágyaik realitásával? A Randivonal társkereső oldal Rövid Irén szociológussal végzett kutatást, 1200 résztvevő segítségével, hogy kiderüljön: vajon milyen az ideális társ, létezik-e az igazi, avagy a bizonyos nagy Ő? 

2021. május 17. 13:27

Felhívás iskoláknak: így váltható nyereményre az elektronikus hulladék!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Telenor Magyarország támogatásával indult el a „GYŰJTSVELEM” használt mobiltelefon, e-kütyü és elemgyűjtő bajnokság, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. A Fenntarthatósági Témahét keretében indult országos versenyre általános iskolák és diákok jelentkezését várják. A május végéig tartó megmérettetés legaktívabb diákjai értékes nyereményeket zsebelhetnek be.

2021. május 17. 12:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15