Li-ion akkumulátorok Eaton 3-fázisú UPS-ekhez

forrás: Prím Online, 2020. június 4. 19:17

A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lítium ion akkumulátoros megoldásokra. Az xStorage energiatároló rendszerek mellett, melyek akkumulátor egysége alapértelmezetten a lítium ion technológiára épül, már az Eaton szünetmentes tápegységek esetén is minden teljesítménytartományban elérhetővé vált ez az opció.

Az 1-fázisú és mindössze 1-Unit helyigényű, rackbe szerelhető 5P line-interaktív szünetmentes tápegységek Li-ion változata az idei év elején került piacra, így az Eaton már minden teljesítménytartományban tud kínálni lítium ion akkumulátoros UPS-t. A 3-fáziú termékcsaládok közül a 93PS, a 93PM és a Power Xpert 9395P termékcsaládokhoz is elérhető az EBC-LI-128S1P cikkszámú, lítium ion akkumulátorokat tartalmazó külső akkumulátorszekrény, melynek segítségével 8 kW-tól egészen 1200 kW teljesítmény-tartományig skálázható rendszer építhető fel.

 

 

A lítium ion akkumulátorok egyre inkább preferált választássá válnak a 3-fázisú UPS rendszerek esetében is, különösen azokban az alkalmazásokban, amikor a lehető legjobban optimalizált TCO-ra, vagyis teljes bekerülési és üzemeltetési költség elérésére van szükség.

 

„Jelen pillanatban még nem látjuk a hazai piacon, hogy az informatikai prioritások eltolódnának, és egyre több vállalat fektetne be olyan infrastruktúrákba, amelyek a Li-ion technológiának köszönhetően minimális helyszíni támogatás mellett is hosszú távon megbízhatóan működnek.” - nyilatkozta Ábelovszky Tamás, az Eaton magyarországi értékesítési szervezetének vezetője. "Mi már most készen állunk erre a változásra, így természetesen az Eaton szünetmentes tápegységek a legújabb igényeknek is megfelelnek. Fontos szempont, hogy az alacsonyabb TCO biztosítása mellett a Li-ion akkumulátoros UPS-ekre legalább 5 év garanciát vállal az Eaton, ezzel is bizonyítva, hogy partnereink hosszú távon számíthatnak szünetmentes megoldásainkkal."

 

 

A 40%-kal kisebb helyigény és a 60%-kal kevesebb súly mellett a Li-ion akkumulátorok másik legfontosabb előnye a hagyományos, olómsavas akkumulátorokkal szemben a legalább 3-4× hosszabb élettartam, aminek köszönhetően nincs szükség gyakori és költséges akkumulátor cserékre, ezáltal nem csak a pénztárcánkat, de a környezetet is kíméljük. Ezen felül a Li-ion akkumulátorok háromszor gyorsabb újratöltést tesznek lehetővé. így az áramkimaradások utáni sebezhetőség jelentősen csökkenhet egyúttal javul a rendelkezésre állás is.

 

A fejlett (BMS) akkumulátor management rendszer, valós idejű információt ad az akkumulátor kapacitásáról, a töltési ciklusokról és az aktív hőmérséklet-figyelés eredményéről, vagyis az UPS akkumulátorának teljes életciklusáról.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja leggyorsabb gaming monitorát

A gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC egy teljesen új termékkategóriát vezet be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: ez az AGON PRO. Az AGON PRO kategória első modellje a legmodernebb technológiákat kínálja a legendás specifikációkat igénylő játékosoknak. A 24,5" (62,2 cm) AGON PRO AG254FG Full HD felbontású és 360 frissítési rátájú IPS panelt alkalmaz a verhetetlen játékteljesítmény érdekében, amelyhez a rendszer késleltetésének minimalizálása érdekében 1 ms GtG válaszidő és Nvidia G-Sync társul NVIDIA Reflex Latency Analyzer-rel.

2021. augusztus 1. 16:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53