Mesterséges tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

forrás: Prím Online, 2020. július 13. 17:44

Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával.

A mesterséges intelligencia egyre inkább a mindennapjaink része, a Microsoftnak, mint megoldásszállítónak, az ELTE-nek pedig, mint oktatási-kutatási intézménynek fontos, hogy minél többen meg tudjanak ismerkedni a területtel, a lehetőségeivel. Ezért is kezdtek bele a tananyag fejlesztésébe. 

 

A tananyag célja, hogy gyakorlatorientáltan bemutassa a gépi tanulás, adatelemzés alapjait és ehhez a Microsoft által nyújtott eszközöket, szolgáltatásokat, melyhez több ajánlott tanulási útvonalat is megadnak.

 

A mélyebb matematikai, algoritmikus alapokkal jelen anyag nem foglalkozik,  mert célja az algoritmusok használatának bemutatása, de az egyes leckékhez, témakörökhöz adnak olyan segédanyagokat, linkeket, melyek segíthetnek a tudás elmélyítésében, megalapozásában.

 

A tananyag tantermi és egyéni oktatásra is alkalmas, interaktív tanítási formára épít, a mesterséges intelligencia fogalmát, alkalmazási módjait, a kapcsolódó etikai normákat, majd később a jövőjét is a hallgatókkal közösen, őket vezetve határozza meg.

 

Terveik szerint a tananyag nem áll meg itt, jelenleg is dolgoznak két összetettebb demó megvalósításán, illetve további elágazásokat is beépítenek, adattudományi (data science), adatmérnöki (data engineering), valamint adatelemző (data analyst) útvonalakra ágaztatva a tananyagot, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő tanulási utat.

 

A tananyag itt érhető el!

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01