A világ TOP 50 cége közé került Huawei

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 17. 16:31

Első alkalommal szerepel a Huawei Technologies a világ top 50 cége között.  A vállalat tavalyi eredményei és növekedése alapján – az Egyesült Államok politikai nyomása és különféle gazdasági szankciói ellenére – 12 helyet lépett előre, így 49. helyen végzett a Fortune Global 500-as listáján. 

A Fortune magazin minden évben összeállítja a legnagyobb árbevételű és nyereségű vállalatok 500-as listáját. A rangsor a globális nagyvállalatok összehasonlításának fontos indikátora, amelyet a vállalatok piaci erejének, méretének és nemzetközi versenyképességének mérésére használnak. Ezen a listán egy év alatt a 61. helyről a 49.-re lépett elő a Huawei, amely idén első alkalommal kapott helyet a legnagyobb 50, és negyedszerre a legnagyobb 100 vállalat között. 

 

A Huawei nettó nyeresége 5,6 százalékkal nőtt 2019-ben, míg bevétele 2020 első felében 13,1 százalékkal lett magasabb az előző év azonos időszakához képest. A globális technológiai vállalatnak ráadásul jelentős ellenszélben kell tevékenykednie: az Egyesült Államok folyamatos politikai indíttatású kampány folytat a Huawei-jel szemben és különféle szankciókkal sújtja a vállalatot. A Huawei mindezek ellenére továbbra is piacvezető az 5G-technológia területén, valamint megmaradt a világ második legnagyobb okostelefon gyártójának, sőt 2020 első negyedévében a legtöbb okostelefont szállította le globálisan.  

 

Nem ez az első rangsor, ahol idén is jól szerepelt a vállalat. A legértékesebb nemzetközi márkákat felvonultató rangsorban, a Brandz 100-as listáján, a 45. helyre lépett előre, márkaértéke kilenc százalékkal, 29,4 milliárd USD-re nőtt az elmúlt egy évben. De nem csak az árbevétel alapján kiemelkedő a vállalat teljesítménye: készülékei is sorra elismerésben részesülnek, a márciusban bemutatott Huawei P40 Pro hónapokig vezette a DXOMARK legjobb okostelefon rangsorát.

Kulcsszavak: +céginfo Huawei

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Magyar Telekom 2021. első negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2021. első negyedévre vonatkozó, EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A negyedéves pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2021. május 11. 19:33

Már Budapesten is elérhetők a Webfleet Solutions szolgáltatásai

A Webfleet Solutions, Európa vezető telematikai megoldásokat kínáló vállalata megérkezett Magyarországra. A Bridgestone tulajdonában lévő cég új budapesti képviseletével személyre szabott megoldásokat és szolgáltatásokat kínál majd a helyi üzleti flottapiac igényeit kielégítve. Első lépésként a díjnyertes WEBFLEET flottakezelő felület – a vállalat zászlóshajó megoldása – magyar nyelven is elérhetővé vált, és már a magyar elektronikus útdíjrendszerrel, a HU-GO-val is illeszkedik.

2021. május 11. 17:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35