Lewis Hamilton is csapatot indít a jövőre induló Extreme E versenysorozatban

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 10. 09:48

Kevesebb, mint egy év van már csak hátra a lenyűgöző Extreme E terepverseny-sorozat kezdetéig, a szervezők pedig fokozatosan csepegtetik az információkat azokról a csapatokról, akik azt tűzték ki célul, hogy elektromos SUV-okkal a bolygó legtávolabbi sarkaiba is elviszik a professzionális autóversenyzést. Ezúttal nem más, mint a regnáló Forma 1-es világbajnok, Lewis Hamilton jelentette be, hogy újonnan alapított csapata, az X44 is csatlakozik a mezőnyhöz. 

„Az Extreme E leginkább a környezetvédelmi hangsúlya miatt tetszett meg nekem.” – mondta a sztárpilóta a versenysorozat iránti elköteleződése kapcsán. És valóban, az Extreme E ismertetőjegye, hogy veszélyeztetett élőhelyek közvetlen közelében tartja meg versenyeit. A sorozat célja, hogy felhívja a világ minden tájáról származó autósport-rajongók, valamint a helyszíneken érintett politikusok, helyi közösségek és hatóságok figyelmét az éghajlatváltozásra, és tovább ösztönözze a globális felmelegedés 1,5°C alatt tartását megcélzó erőfeszítéseket.

 

„Mindannyiunkban megvan a képesség arra, hogy változást tudjunk elérni.” – mondja Hamilton. „Számomra nagyon sokat jelent, hogy a versenyzés iránti szeretetemet a bolygó iránti szeretetemmel ötvözve használhatom fel annak érdekében, hogy pozitív hatást érjünk el. Rendkívül büszke vagyok, hogy bejelenthetem az új versenycsapatomat, és megerősíthetem az Extreme E-ben való részvételét.”

 

Az X44 érkezésével jelenleg már nyolc csapat állhat rajthoz az Extreme E-ben. „Egyre nagyobb az izgatottság, ahogyan a végső előkészületekhez érünk.” – mondja Sandra Roslan, az Extreme E projekt felelőse a Continentalnál. „Alapító partnerként és exkluzív gumiabroncs-beszállítóként természetesen nagy örömmel tölt el minket, hogy a szervezőknek sikerült Lewis Hamiltont is meghívniuk erre az új és egyedi versenysorozatra. A neve minden bizonnyal nagyban elő fogja segíteni azt, hogy az Extreme E legelső szezonjára globális figyelem irányuljon.”

 

 

Hamilton csapatának neve a saját Forma 1-es rajtszámából (44) ered. A hatszoros F1 világbajnok a 2007-es Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a sorozatban, majd 2008-ban a McLaren színeiben minden idők legfiatalabb Forma 1-es világbajnoka lett. Hamilton ezután 2014 és 2019 között további öt, a Mercedessel elért világbajnoki címmel bővítette sikerlistáját.

 

Lewis Hamilton X44 gárdája csatlakozik ahhoz a hét csapathoz, amelyek már korábban bejelentették, hogy indulnak az Extreme E-n, beleértve a neves amerikai IndyCar csapatokat, az Andretti Autosport-ot és a Chip Ganassi Racing-et, a spanyol QEV Technologies projektet, a kétszeres Formula E bajnok Techeetah-t, és a brit tulajdonú Veloce Racing-et, melynek társalapítója a jelenlegi Formula E bajnok Jean-Eric Vergne. További két német csapat, az ABT Sportsline és a HWA Racelab is a versenyzők között lesz. Az ABT Sportsline egyike a német autósport legsikeresebb csapatainak, az utóbbi években hármat is megnyert a legnevesebb német autóversenyek közül: a Német Supertouring Bajnokságot, valamint a DTM és az ADAC GT Masters versenysorozatokat. 11 egyéni világbajnokával és több, mint 180 versenygyőzelmével a Mercedes-AMG versenycsapata, a HWA, minden idők legsikeresebb DTM résztvevője. Mindkét csapat Formula E versenytapasztalattal is rendelkezik. Azt egyelőre még nem döntötték el, hogy ki fogja vezetni az ODYSSEY 21 autókat Lewis Hamilton csapatában az Extreme E sorozat első futamain. A többi, részvételét már bejelentett csapat pilótáinak neve is egyelőre még jól őrzött titok marad.

 

Az Extreme E versenysorozatot ugyanaz az előretekintő társulat hozta létre, amelyik a Formula E-t is alapította. 2021-től a Continental prémium szponzora lesz az Extreme E-nek, ugyanis a technológiai vállalat fogja ellátni a versenyben résztvevő összes autót gumiabroncsokkal azokhoz a sokszínű és extrém igénybevételt megkövetelő körülményekhez, amelyekkel szembe kell nézniük. Továbbá a Continental digitális abroncsfigyelő platformja, a ContiConnect digitális összeköttetést biztosít, mely során az abroncson belül elhelyezett érzékelők folyamatosan figyelemmel követik a nyomást és a hőmérsékletet. Az Extreme E további friss információkat fog közzétenni a csapatokkal kapcsolatban, ahogyan halad előre az első szezonra való felkészülésben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05