Kis méretű, nagy teljesítményű munkaállomás a Delltől

forrás: Prím Online, 2020. október 2. 12:11

Néhányan már visszatértek, vagy az elkövetkező hónapokban készülnek visszatérni az irodába, és számos szervezet alakítja át az irodák elrendezését. A cél szinte minden esetben megtalálni a dolgozók biztonsága és a munkahatékonyság közötti egyensúlyt. Hamarosan a legtöbb helyen az Open Office lesz az alapvetés, ahol kisebb eszközökre lesz szükség a tér legjobb kihasználásához. Azok számára is fontos, hogy minél kisebb helyet foglaljon a munkaeszköze, akik továbbra is otthonról dolgoznak majd. Mindezek fényében a Dell nemrég bemutatott egy ultrakisméretű (ultra-small form factor [USFF]) eszközt, a Dell Precision 3240 Compact munkaállomást. 

Ez a kicsi, mégis sokoldalú rendszer csak annyi helyet foglal, mint egy nyári olvasmánynak szánt keménykötésű regény, mégis rendelkezik a vállalati alkalmazások, valamint akár hét 4K felbontású (60 Hz) kijelző működtetéséhez szükséges erővel és teljesítménnyel. Emellett a munkaállomás lehetőséget nyújt VR- és MI-szimulációk futtatására is.

 

A Precision 3240 Compact minimális helyigényével és megfizethető árával számos olyan felhasználónak tökéletes választás lehet, arra törekszik, hogy a lehető legkiseb helyen elférjen a szükséges erő és a teljesítmény – legyen az reklámstúdió, egyetemi labor vagy dolgozószoba.

 

 

VR-kompatibilis munkaeszköz helytakarékos kialakítással

Annak ellenére, hogy a súlya kevesebb mint 2 kg, a Dell Precision 3240 Compact egy nagy teljesítményű, független szoftverszállítók (ISV) által minősített munkaállomás. Ráadásul ez a kis gép az októbertől választható NVIDIA Quadro RTX 3000 grafikus vezérlővel VR-, AR- és MI-kompatibilis is.

 

A munkaállomás a 10. generációs Intel Core és Xeon processzornak, valamint az akár 64 GB-ig bővíthető és 2933 MHz-ig gyorsított memóriának (vagy a választható ECC-memóriának) köszönhetően könnyedén megbirkózik a legnagyobb teljesítményt igénylő feladatokkal is. A projektek számára pedig biztosan lesz elegendő tárhely, mivel a Precision 3240 akár 4 TB HDD-/SDD-tárhelyet kínál (választható RAID-konfigurációval is). A többi munkaállomáshoz hasonlóan ez az eszköz is rendelkezik a Dell Optimizerrel, az iparág egyetlen MI-alapú optimalizálási szoftverével, amely automatikusan finomhangolja a munkaállomás működését.

 

 

A sokoldalú és megbízható eszköz időszerű választás lehet például azoknak a diákoknak és tanároknak, akiknek a tanulmányaikhoz és munkájukhoz jelentős grafikai teljesítményre van szükség. A felhasználók köre és a terhelések fajtái többek között a következők lehetnek:

  • Mérnökök, tervezők és építészek, akiknek a szálakra osztott alkalmazásokon létrehozott bonyolult szimulációkhoz és 2D/3D modellezésekhez a lehető legnagyobb teljesítményű gépekre van szükségük a nagyigényű munkaterhelésekhez.
  • Alkotók, akik nagy felbontású grafikákat renderelnek, nagy felbontású videókat szerkesztenek vagy 3D animációkat fejlesztenek játékokhoz, tévéműsorokhoz vagy AR-/VR-szimulációkhoz.
  • Tudósok és kutatók, akik nagyszabású szimulációkkal és bonyolult elemzésekkel dolgoznak.
  • Pénzügyi elemzők és brókerek, akik folyamatosan összetett pénzügyi modelleket futtatnak, és több képernyőn működtetnek kereskedelmi központokat számítógépes elemzéssel.
  • Orvosok és egészségügyi dolgozók, akik VR-oktatást és műtéttervezést végeznek vagy szimulációs tartalmat hoznak létre AR-/VR-headsetek felhasználásával.
  • Bolti és éttermi dolgozók, akiknél a digitális reklámok kihelyezése kulcsfontosságú a grafikák több képernyőre történő kivetítésével.
  • Biztonsági személyzet, akik az eszközt zárt láncú megfigyelőrendszerek (CCTV) üzemeltetésére használhatják.
  • Múzeumok, galériák és oktatóterek művészei és szakemberei, akik VR-/AR-tartalmakat vagy műveket mutatnak be több platformon.

 

 

„Számos viszonteladónk érdeklődik nagy teljesítményű és kis helyigényű rendszerek iránt. Ez az igény egyre többször felmerül, ahogy az ügyfelek felfedezik a távoli munkavégzésben és a gondosan kialakított irodai elrendezésben rejlő lehetőségeket. A formatervezésben és sok egyéb kreatív iparágban törekednek arra, hogy az alkalmazottaknak otthon is hozzáférést biztosítsanak egy jó grafikai teljesítménnyel rendelkező, de kis méretű eszközhöz. Ez a termék nagyszerű megoldást jelenthet, különösen azért, mert könnyen párosítható a meglévő kijelzőkkel és perifériaeszközökkel. A méret és a műszaki adatok lenyűgözőek: az eszköz elég kicsinek tűnik ahhoz, hogy könnyen lehessen szállítani, ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy olyan programokat futtasson, mint például az Adobe Creative Cloud” – mondta James Baulch, a Dell PC-s rendszerekért és műszaki adatokért felelős üzletfejlesztési vezetője. 

 

Ehhez a nagy teljesítményhez és ultrakicsi kivitelezéshez rugalmas rögzítési lehetőségek társulnak. Lehet például a monitor mögött vagy a munkaasztal alsó részén, így ideális megoldást jelent szűkös munkaterületek esetén. Az opcionális WiFi-képességek és a számos elérhető port, például az elülső USB 3.2 gondoskodik a szükséges eszközök csatlakoztatásáról, míg a porszűrő és a kábelfedő takarólemez kiválóan megfelel a szűkös és kihívást jelentő üzemeltetési körülményeknek, amelyek gyakoriak a peremhálózati számítástechnikában. 

 

Elérhetőség

A Dell Precision 3240 Compact már globálisan elérhető. További információkért látogasson el a https://www.delltechnologies.com/precision oldalra.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05