HRBEST díjat nyert a DigiGirlz AI Challenge

forrás: Prím Online, 2020. november 10. 18:03

Kategóriagyőztes lett az ország legjobb HR-megoldásait felvonultató HR Fest-en a Microsoft DigiGirlz AI Challenge. A kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy minél több lány előtt megnyissa a természettudományos oktatás és az informatikai szakmák felé vezető utakat, a Future Generation kategóriában érdemelte ki a fődíjat, vagyis a HRBEST-et. „Jövőkép által vezérelt befektetés a következő generációba, méghozzá nem egyedül, hanem egy szakmai partner segítségével” – a zsűri leginkább ezek miatt ítélte oda a díjat.

Az ország egyik legrangosabb HR-versenyén a Future Generation kategória fődíját nyerte meg a Microsoft a DigiGirlz AI Challenge programjával. Az elismeréssel azon cégek erőfeszítéseit díjazzák, amelyek felismerték: rajtuk is múlik, hogy a jövő generációja hogyan boldogul a munkaerőpiacon. A zsűri a DigiGirlz AI Challenge esetében külön értékelte, hogy a Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány (a Logiscool alapítványa) kezdeményezése már az általános iskolában megszólítja a lányokat, olyan hivatások felé irányítva az érdeklődésüket, amelyek iránt folyamatosan nő az igény a hazai gazdaságban is.

 

 

A DigiGirlz AI Challenge kihívás célja, hogy időben, a pályaorientáció előtti életkorban megismertesse a mesterséges intelligencia felhasználási területeit és megkedveltesse tizenéves lányokkal az informatikát. Ehhez nem csupán az érdeklődést kell felkelteni: de olyan társadalmi előítéletek leküzdésére is szükség van, amelyek ma még széles körben akadályozzák a nőket az IT-szektorban történő érvényesülésben. A DigiGirlz egyik legfontosabb eredménye, hogy lehetőséget ad az érdekességek felfedezésére, az egyéni kreativitás megtapasztalására, és a személyesen átélt sikerek révén hozzájárul, hogy a jövőben sokkal több lány lásson vonzó perspektívát az informatikában.

 

Maga a DigiGirlz AI Challenge a kreativitás játékos versenye a két korcsoportban induló lányok számára. A tavalyi, májusban zárult kihívásba több mint kétszáz lány kapcsolódott be, és olyan győztes projektek születtek, mint a legóból épített, zenére öntanuló módon táncot lejtő okos robot, vagy a 3D nyomtatóval előállítható, programozható robotfigura.

 

Az idei megméretés októbertől a jövő év májusáig tart; a tematikus kvízek során túljutó versenyzőknek egy innovatív projektet kell elkészíteniük 2021 áprilisáig arról, hogy a mesterséges intelligencia miként tudja segíteni a gyermekek életét, a legjobbakat pedig egy tematikus online Microsoft-élménynap és nyeremények sora várja. A Digitális Tudásért Alapítvánnyal (a Logiscool alapítványa) partnerségben megvalósuló kihíváshoz ezen a linken keresztül lehet csatlakozni a kvízek kitöltésével. Ez a küzdelem valóban nem csak a győzelemről szól: a DigiGirlz AI Challenge versenyben – ahogyan azt a HRBEST díj is megmutatta – mindenki nyer, aki elindul, a legnagyobb nyereséget ugyanis az életre szóló élmény, a tapasztalat, és a megszerzett tudás jelenti.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

IAB-útmutató a kontextuális hirdetésről

Az IAB Europe a napokban jelentette meg a kontextuális hirdetésekről szóló friss útmutatóját. A téma a harmadik feles cookie-k kivezetése miatt vált különösen fontossá az elmúlt időszakban.

2021. augusztus 2. 14:16

Egyetemi hallgatók fogtak össze a pandémia ellen

Még a pandémia ideje alatt az online térben zajlott le a VETATHON verseny, (az állatorvoslás angol elnevezését és a marathont összekombinálva), az Állatorvostudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem közös szervezésű, 24 órás hackatonja, „Az állatok és a pandémia” témakörében. A csapatok a megmérettetés során egy általuk beazonosított probléma megoldására tettek javaslatot és demonstrálták is innovatív ötleteik kidolgozását.

2021. augusztus 2. 12:39

Fenntarthatósági terve 30%-os energiamegtakarítást hoz az ABB gyárnak

Az ABB frosinonei gyárának fenntarthatósági stratégiája első lépésben korszerűsített hardvermegoldást és felhőalapú energiagazdálkodást alkalmaz a hatékonyság számottevő növelése érdekében.

2021. augusztus 2. 11:13

Itt az ABB ingyenes ROI kalkulátora

Az ABB Ability Energy and Asset Manager ROI kalkulátor előrejelzése szerint az energiamegtakarítás nagysága akár a 30%-ot, a karbantartás költségeinek csökkenése pedig a 40%-ot is elérheti.

2021. augusztus 2. 09:55

Az AGON by AOC bemutatja leggyorsabb gaming monitorát

A gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC egy teljesen új termékkategóriát vezet be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: ez az AGON PRO. Az AGON PRO kategória első modellje a legmodernebb technológiákat kínálja a legendás specifikációkat igénylő játékosoknak. A 24,5" (62,2 cm) AGON PRO AG254FG Full HD felbontású és 360 frissítési rátájú IPS panelt alkalmaz a verhetetlen játékteljesítmény érdekében, amelyhez a rendszer késleltetésének minimalizálása érdekében 1 ms GtG válaszidő és Nvidia G-Sync társul NVIDIA Reflex Latency Analyzer-rel.

2021. augusztus 1. 16:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53