Elérkezett az év végi csapatépítők ideje

forrás: Prím Online, 2020. december 21. 20:00

Számtalan programot keresztülhúzott 2020-ban a koronavírus-járvány, nem kivételek ez alól a hagyományos év végi céges csapatépítők sem. Kis fantáziával azonban át lehet helyezni a teambuildinget is az online térbe.

Óriási szükség is van erre, hiszen a kényszerű home office-t és az informális emberi kapcsolatok hiányát bizony alaposan megsínylették a munkahelyi közösségek az elmúlt időszakban. Hiányoznak azok az alapvető emberi gesztusok, melyek amúgy természetesnek tűnnek: senki nem hív el minket home office-ból ebédelni, nem kínál meg a csokijából, de még azt sem kérdezi meg, hogy hogy vannak a gyerekek.

 

Az otthoni munkavégzésnek számos negatív pszichológiai hatása lehet. A magányosság, izoláció, ingerlékenység, aggódás gyakrabban jelenik meg otthonról dolgozók esetében. Különösen igaz a jelenlegi helyzetben, amikor ráadásul nem csak a munkahelyi, hanem a személyes kapcsolattartás lehetőségei is korlátozottak.

 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a technológia és a kreativitás segítségével a problémák egy része megkerülhetővé válik. Így lett például egy kényszermegoldásból keresett csapatépítő program.

 

 

Idén tavasszal nyitotta meg virtuális kapuit Magyarországon elsőként az Exit The Room online szabadulószobája, ahol a játékosok egy fizikai valóságban létező “hús-vér” szabadulószobát fedezhetnek fel a helyszínen tartózkodó játékmester segítségével.

 

“Két dolog lebegett a szemünk előtt: az egyik pusztán a saját túlélésünk volt. Egyszerűen a bezárásokkal kieső bevétel egy részét szerettük volna pótolni ezzel az újítással. A másik, hogy makacsul ragaszkodtunk ahhoz, hogy ne csak magunkat, hanem a kijutós játékot, mint világhírű hungarikumot is a köztudatban kell tartani. Ezért nem csak ingyen adtuk megoldásunkat hazai konkurenciáinknak, de mi kerestük meg őket, hogy ezt megtehessük.” - mondta Rétfalvi Gábor ez Exit The Room tulajdonosa.

 

“Aztán az ősz és a vírus második hulláma egy olyan meglepő fordulatot hozott a történetben, ami felülmúlta álmainkat is. Azt vettük észre, hogy egyre több cég keresett meg minket online csapatépítővel kapcsolatban is. A szabadulószobák mindig is népszerű csapatépítő programok voltak, ám azt előzetesen nem gondoltuk volna, hogy az online csapatépítők ekkora érdeklődésre tartanak majd számot. Apple, Google, Amazon, Prezi vagy FIFA, hogy ne csak tech cégeket mondjak - amikor ilyen feladóktól érkeznek megkeresések, majd pozitív értékelések az online csapatépítőkre, akkor éreztük azt, hogy belenyúltunk valamibe. Olyanba, ami nem csak ránk és nem csak a kijutós játékok fejlődésére van hatással, de iparágtól függetlenül munkavállalók tömegeire, akik nem lesznek zombik a home office-ban.” - tette hozzá.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek a legnépszerűbb autómárkák

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

2021. május 16. 16:11

A digitalizáció hozza helyzetbe a hazai vállalkozásokat

A Vodafone Group megbízásából átfogó tanulmány készült az EU tagországok gazdaságának és társadalmának digitális fejlettségéről. Az eredmények rámutattak: a digitális fejlettség jelentős nemzetgazdasági befolyással bír. A hazai szolgáltatóknak is köszönhetően Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket. Ennek apropóján a Vodafone összegyűjtötte, mely területeken javulhat a hazai vállalkozások hatékonysága és versenyképessége, valamint hol válhatnak eredményesebbé az online tér adta lehetőségek kiaknázásában.

2021. május 16. 13:28

Jól vizsgáztak eddig a pandémia alatt a magyar IT vezetők

A koronavírus-járvány szélsőséges terhelés alá helyezte a hazai vállalatok informatikai részlegeit, hiszen a home office, a digitális munkavégzés és kapcsolattartás, a szolgáltatások és az ügyfélmenedzsment online térbe költözése miatt az IT-t kiemelten érintette ez az időszak. Szárnyra kapott a digitális transzformáció: a cégek sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a felhő alapú technológiákra, az adatmenedzsmentre, az agilis szemlélet pedig a szervezetek egészét áthatotta - az informatika a túlélés és a siker kulcsa lett egyben. Hogyan készülnek a jövőre és milyen tanulságokat vontak le a pandémiából a hazai IT-vezetők? A Stylers Group erre a kérdésre kereste a választ.

2021. május 16. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35