Elérkezett az év végi csapatépítők ideje

forrás: Prím Online, 2020. december 21. 20:00

Számtalan programot keresztülhúzott 2020-ban a koronavírus-járvány, nem kivételek ez alól a hagyományos év végi céges csapatépítők sem. Kis fantáziával azonban át lehet helyezni a teambuildinget is az online térbe.

Óriási szükség is van erre, hiszen a kényszerű home office-t és az informális emberi kapcsolatok hiányát bizony alaposan megsínylették a munkahelyi közösségek az elmúlt időszakban. Hiányoznak azok az alapvető emberi gesztusok, melyek amúgy természetesnek tűnnek: senki nem hív el minket home office-ból ebédelni, nem kínál meg a csokijából, de még azt sem kérdezi meg, hogy hogy vannak a gyerekek.

 

Az otthoni munkavégzésnek számos negatív pszichológiai hatása lehet. A magányosság, izoláció, ingerlékenység, aggódás gyakrabban jelenik meg otthonról dolgozók esetében. Különösen igaz a jelenlegi helyzetben, amikor ráadásul nem csak a munkahelyi, hanem a személyes kapcsolattartás lehetőségei is korlátozottak.

 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a technológia és a kreativitás segítségével a problémák egy része megkerülhetővé válik. Így lett például egy kényszermegoldásból keresett csapatépítő program.

 

 

Idén tavasszal nyitotta meg virtuális kapuit Magyarországon elsőként az Exit The Room online szabadulószobája, ahol a játékosok egy fizikai valóságban létező “hús-vér” szabadulószobát fedezhetnek fel a helyszínen tartózkodó játékmester segítségével.

 

“Két dolog lebegett a szemünk előtt: az egyik pusztán a saját túlélésünk volt. Egyszerűen a bezárásokkal kieső bevétel egy részét szerettük volna pótolni ezzel az újítással. A másik, hogy makacsul ragaszkodtunk ahhoz, hogy ne csak magunkat, hanem a kijutós játékot, mint világhírű hungarikumot is a köztudatban kell tartani. Ezért nem csak ingyen adtuk megoldásunkat hazai konkurenciáinknak, de mi kerestük meg őket, hogy ezt megtehessük.” - mondta Rétfalvi Gábor ez Exit The Room tulajdonosa.

 

“Aztán az ősz és a vírus második hulláma egy olyan meglepő fordulatot hozott a történetben, ami felülmúlta álmainkat is. Azt vettük észre, hogy egyre több cég keresett meg minket online csapatépítővel kapcsolatban is. A szabadulószobák mindig is népszerű csapatépítő programok voltak, ám azt előzetesen nem gondoltuk volna, hogy az online csapatépítők ekkora érdeklődésre tartanak majd számot. Apple, Google, Amazon, Prezi vagy FIFA, hogy ne csak tech cégeket mondjak - amikor ilyen feladóktól érkeznek megkeresések, majd pozitív értékelések az online csapatépítőkre, akkor éreztük azt, hogy belenyúltunk valamibe. Olyanba, ami nem csak ránk és nem csak a kijutós játékok fejlődésére van hatással, de iparágtól függetlenül munkavállalók tömegeire, akik nem lesznek zombik a home office-ban.” - tette hozzá.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05