A digitális felzárkózást segíti a Provident

forrás: Prím Online, 2020. december 22. 11:01

Hetvenhat darab asztali számítógépet adományozott iskolás gyermekeknek a Provident Pénzügyi Zrt. a Mosolykommandó Közhasznú Alapítványon keresztül. A komplett gépeket pályázat során nyerhették el azok a szegedi és környékbeli jó tanulók, akik eszközhiány miatt nehézségekkel küzdöttek a digitális oktatásra történő átálláskor. A győztes pályázók karácsony előtt vehették át nyereményeiket.

A Provident az elmúlt közel húsz évben mindig is nagy figyelmet fordított az önkéntes munkára és a segítségnyújtásra. Az intézmény munkatársai rendszeresen támogatnak különböző közösségeket adománnyal vagy önkéntes aktivitásokkal, eddig több mint 80 ezer munkaórával segítették a rászorulókat és a jó ügyeket.

 

Idén ősszel a Provident szegedi csapata hetvenhét darab kiváló állapotú, otthoni használatra tökéletesen alkalmas számítógépet adományozott a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány számára. A felajánlott eszközök mellé további gépek is érkeztek, így a pályázaton 5 millió forint értékű, összesen száz asztali gépért jelentkezhettek a diákok. A jelentkezés feltétele csupán annyi volt, hogy legalább egy iskolás gyermek legyen a családban, aki az előző félévben minimum négyes tanulmányi átlagot ért el. A szegedi és környékbeli nyertesek a szoftverekkel ellátott számítógépeket az elmúlt napokban vehették át.

 

„A 2020-as év kivétel nélkül mindenki számára nehézségeket okozott, és számos váratlan helyzettel kellett szembenéznünk. Ebben a kihívásokkal teli évben sem szerettük volna megtörni közel 20 éves hagyományunkat és idén is igyekeztünk segíteni a rászorulókon. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hátrányos helyzetűeket, és közülük is a gyermekeket támogassuk. Ebben az évben számos halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekeket segítő szervezethez és intézményhez juttattunk el valamilyen formában támogatást. A diákok digitális oktatása jelenleg mindennél fontosabb, így nagy öröm számunkra, hogy a Mosolykommandó Alapítvány segítségével elosztott számítógépek használatával még több gyermek tud részt venni a tanórákon” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

 

„Eltökéltek vagyunk, hogy lehetőséget és eszközt biztosítsunk azok számára, akik hozzánk fordulnak segítségért. Az elnyert számítógépekkel könnyebbé válnak a mindennapok, mi pedig örülünk, hogy a pályázó gyermekek számára megfelelő technikai hátteret tudunk biztosítani a tanuláshoz. Hálásak vagyunk a Mosolykommandó Alapítványnak, hogy segítségükkel a legjobb helyre kerültek adományaink” – tette hozzá Gara Gábor, a Provident Pénzügyi Zrt. Kommunikációs és Kormányzati Kapcsolatok Igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Monor iskoláiban is elérhető már a Vodafone Digitális Tanterem megoldása

Monor hat oktatási intézményében indította el Digitális Tanterem szolgáltatását a Vodafone Magyarország, amely a piacon egyedülálló módon az online és offline oktatást egyaránt lehetővé teszi. A monori beruházás a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg és a kormány okosváros stratégiájának részét képezi, melynek egyik alappillére a minőségi digitális oktatás támogatása – ebben a tekintetben pedig a Vodafone Magyarország élen jár hazánkban. A beruházásnak köszönhetően országszerte immár összesen 28 000 diák és 1200 pedagógus részesül minőségi digitális oktatásban.  

2021. május 14. 16:43

Környezetbarát és biztonságos a jövő fűtési technológiája

2021. január 1-től már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely közel nulla energiaértékű. Ez a követelmény jelenleg napenergiával, hőszivattyús technológiával, klímával, illetve elektromos fűtéssel érhető el, ugyanakkor egy tavalyi felmérés szerint az utóbbi mindössze 1 százalékát teszi ki a Magyarországon értékesített fűtési rendszereknek. A jövő fűtési technológiáját viszont ebben a kategóriában kell keresni: a fűtőfólia – az infrasugárzásnak köszönhetően – nem csak rövid felfűtési időt biztosít, de környezetkímélő is, és élettartama gyakorlatilag korlátlan.

2021. május 14. 14:58

A Huawei új technológiájával sokkal gyorsabban juthat el a szélessávú internet minden otthonba

A Távközlési Világnap keretében olyan új technológiát mutatott be a Huawei Technologies Hungary a győri Széchenyi István Egyetemen, amellyel az eddigieknél sokkal gyorsabban juthat el a szélessávú internet a háztartásokba. 

2021. május 14. 13:32

Globális megoldás teszi biztonságosabbá az öregedő infrastruktúrákat

A Xerox és az ausztrál Victoria állam partnerségben indítja útjára az Eloque-ot. A közös vállalkozással olyan új technológiát kívánnak kereskedelmi forgalomba hozni, amely távolról is képes a hidak szerkezeti állapotának ellenőrzésére.

2021. május 14. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35