A Universal Robots eladta ötvenezredik kobotját

forrás: Prím Online, 2020. december 23. 12:32

Az együttműködő robotok dán piacvezetője példátlan értékesítést ünnepel azzal, hogy leszállította az ötvenezredik kobotját a német VEMA GmbH számára.

Az együttműködő robotok vagy másnéven kobotok kategóriája az ipari automatizálás egyik leggyorsabban növekvő szegmense, az előrejelzések szerint 2020-2025 között 30,37 %-os, éves átlag növekedési ütem várható. Az együttműködő robotok piacának úttörője a Universal Robots megerősítette vezető szerepét azzal, hogy eladta az 50 000. UR-kobotot, amelyet egy német gyártó vásárolt meg a termelékenység és a munkavállalók biztonságának növelése érdekében.

 

Az ötvenezredik kobot különleges szállítás keretében érkezett, mivel Jürgen von Hollen, a Universal Robots elnöke személyesen adta át a megrendelő VEMA technische Kunststoffteile GmbH-nak és a VEMA Werkzeug- und Formenbau GmbH-nak egy ünnepség keretén belül a vállalatok telephelyén a németországi Krauchenwies-Göggingenben.

 

 

Az elmúlt 15 évben nagyon keményen dolgoztunk együtt egy teljesen új piaci szegmens kifejlesztésén, amelynek célja, hogy különösen a kis-és középvállalkozások automatizálhassák a túl költségesnek vagy összetettnek gondolt feladatokat – mondta Von Hollen, kiemelve, hogyan hozott létre a UR egy új globális disztribútori hálózatot, egy új fejlesztői ökoszisztémát és végül egy teljesen új üzleti modellt.

 

Úttörőként ezen a piacon sokat dolgoztunk az ismertség megteremtésén, a szabványok kialakításán és az ügyfelek véleményének megváltoztatásán, amelyet a hagyományos robotok tapasztalata befolyásolt."

 

Von Hollen megjegyezte, hogy a VEMA GmbH remek példa a UR céljainak megvalósulására: „A VEMA egy költséghatékony, rugalmas, könnyen használható automatizálási megoldást keresett, amelyet egyedül tudnak programozni és irányítani. Pontosan ezt találták meg az UR kobotjában.“

 

 

A kobotok növelik a termelékenységet és a minőséget 

A VEMA új, együttműködő robotja csatlakozik a vállalat másik három UR-kobotból álló flottájához, amelyek már ömlesztett áruk kiszedésével kapcsolatos feladatokat látnak el a vállalat gyártósorán.

 

Christian Veser, a VEMA GmbH ügyvezető igazgatóját örömmel tölti el, hogy ők voltak a megrendelői a mérföldkőnek számító kobotnak, és elmondta, hogy a kobotok lehetővé tették a vállalat számára egy harmadik műszak bevezetését, amely éjjel-nappal működik. Jelentősen javítottuk termelékenységünket és jobb minőséget is sikerült elérnünk" - mondja. „Munkatársaink mentesültek a megterhelő munkától, hogy a minőségi tesztekre összpontosítsanak. A Covid-19 által okozott kihívások kezelésekor az is nagy előnyt jelentett, hogy a kobotoknak nem kell biztonsági távolságot tartaniuk, vagy karanténban lenniük. Mindig dolgozhatnak” - mondja Veser, hozzátéve, hogy cége annyira értékeli a kobotokat, hogy neveket adtak nekik.

 

Az első három kobot Elfriede, Günther és Bruno nevet viseli. Új kobotunkat Jürgennek nevezzük el annak tiszteletére, hogy az UR elnöke személyesen jött el hozzánk, hogy átadja."

 

Jürgen von Hollen a UR élén eltöltött négyéves megbízatása után év végén távozik az UR-tól. Kiváltság, hogy ezzel a jelentős mérföldkővel fejezzem be munkámat a vállalatnál" - mondja. „Messzire jutottunk, de a piacon továbbra is óriási lehetőség rejlik mind a már ismert, mind pedig a teljesen új kobot-alkalmazási területekben. Van egy páratlanul erős bázisunk, folyamatosan tanulunk vásárlóinktól, és nagyon adatközpontú megközelítést alkalmazunk kobotjaink fejlesztésében. Úgy gondolom, hogy ez a megközelítés segít abban, hogy az elkövetkező években is vezető szerepet töltsünk be a területen."

 

Gregory Smith, a Teradyne Ipari Automatizálási csoportjának elnöke, 2021.  január 1-től tölti be a UR elnöki pozícióját az új vezető kinevezéséig. Köszönöm Jürgennek az elmúlt négy év vezetői munkáját, ami szerepet játszott abban, hogy a Universal Robots start-upból, az ipari együttműködő robotok területén globális piacvezetőjévé váljon” – mondta Mark Jagiela, a Teradyne elnöke és vezérigazgatója. Erős alapot hagy maga mögött, a növekedés következő szintjéhez, tehetséges munkatársakkal, elkötelezett disztribúciós és technológiai partnerek hálózatával, valamint világszerte kiterjed vevőkörrel” -tette hozzá. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05