Új elnök a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség élén

forrás: Prím Online, 2020. december 29. 16:06

A tisztújító közgyűlés Dr. Balázs Péter ügyvédet, az Ügyvédek Labdarugó Világ-, illetve Európa bajnokságán győztes magyar csapat tagját választotta elnöknek. A szövetség védnökének választották Dr. Kulcsár Krisztiánt, a MOB elnökét és Nagy Eleket, a BKIK elnökét.

A tisztújító közgyűlésen Enyedi András elnök lemondását követően az egyetlen hazai sportszövetségként elismert szervezet, a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES) Dr. Balázs Péter ügyvédet választotta meg elnöknek, aki többek között az Ügyvédek Labdarúgó Világ-, illetve Európa bajnokságán győztes magyar csapat tagja volt, alapítója a sikeres II. Kerület Utánpótlás Futball Club egyesületnek.

 

A közgyűlés létrehozta a védnöki intézményt, melynek célja, hogy az ilyen tisztséget betöltő, a sportélet területén kiemelkedő eredménnyel bíró, illetve a sporthoz nem szorosan kötődő, de komoly elismertséggel rendelkező személyek is hozzájárulhassanak ahhoz, hogy a közvélemény a hazai e-sportot jobban elfogadja, valamint segíthetik a szövetség hazai és nemzetközi elismertségének megteremtését. A közgyűlés védnöknek választotta Dr. Kulcsár Krisztián vívó világbajnokot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét és Nagy Elek üzletembert, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökét.

 

Az új tisztséget viselők kifejezték szándékukat, hogy támogatják az e-sport valódi sporttá válását, ennek keretén belül a sportolók duális, szellemi és fizikai felkészítését, valamint az ifjúság céltudatos nevelését e téren.

 

A 2017-ben alapított Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség célja, hogy Magyarországon a gaming és az e-sportok sokkal népszerűbbek, illetve társadalmi szinten jóval szélesebb körben elfogadottabbak legyenek, valamint Magyarországon megalkotásra kerüljön az a jogi keretrendszer, ami a megfelelő szabályozások segítségével lehetővé teszi a hivatásos profi- és amatőr e-sport versenyek létrejöttét.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zebra mobil számítógépével javítja a munkavállalók termelékenységét

A Zebra Technologies Corporation, a peremhálózaton dolgozó innovatív nagyvállalat olyan megoldásokkal és partnerekkel, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy csúcsteljesítményt nyújtsanak, bejelentette az EC5x sorozatot, a személyi munkaeszközként használható mobil számítógépek új kategóriáját. A sorozat létrehozásának célja, hogy a munkavállalókat összekapcsolja és ellássa információval, miközben javítja az egyéni termelékenységet, együttműködést és a felhasználói élményt, több iparágban. Megjelenésében egy Android 10-et (OS) futtató mobiltelefonra hasonlít. Opcionális kódolvasójával, és a külön a peremhálózaton dolgozók számára kialakított robusztus szoftveregyüttesével az elnyűhetetlen EC5x sorozat a Zebra legvékonyabb, legkönnyebb mobil számítógépe.

2021. június 20. 16:44

Így vásárolj fedélzeti kamerát!

Manapság egyre népszerűbbek a fedélzeti kamerák, a választék pedig igen nagy, így nem könnyű a választás. „Mi számít jó képfelbontásnak?  Milyen extrákra van szükségem? Mire jó a hátsó kamera?” – csak néhány kérdés a sok közül. Hogy könnyebb legyen a döntés, a Mio összegyűjtötte Neked azt az 5+1 legfontosabb funkciót, amit érdemes figyelembe venned, ha menetrögzítő kamera vásárlásán gondolkodsz.

2021. június 20. 15:10

A közösségi média bántó hangjai ellen lépett fel a Samsung

A vállalat az internetes zaklatás elleni világnapon (#StopCyberbullyingDay) tavaly a tudatos okostelefonhasználatra buzdította a felhasználókat, idén pedig arra kérte őket, hogy közösen „némítsák el” a gyűlölet hangjait, és összefogva jobb irányba vigyük el az interneten zajló kommunikációt. A cyberbullying elleni harcban a felhasználók is részt vehetnek, és a #KedvesetVagyCsendet és a #OkosTelefonOkosHasználat hashtagek használatával példát mutathatnak másoknak.

2021. június 20. 12:23

A Dell Technologies fejlesztése a hálózatok modernizálásáért

A Dell Technologies a vállalatok digitális átállásának támogatása során gyűjtött tapasztalatára alapozva hoz létre nyílt, felhőalapú telekommunikációs ökoszisztémát, amellyel a kommunikációs szolgáltatók a gyors innováció és bevételnövekedés útjára léphetnek. A Dell új infrastruktúra-megoldásaival, -szolgáltatásaival, új innovációs laborral, valamint iparági partnereivel együtt támogatja a telekommunikációs vállalatokat az 5G-s hálózatok kialakításában.

2021. június 20. 10:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40