Elképesztő újdonságokat tartogat a Lenovo 2021-re

forrás: Prím Online, 2021. január 8. 12:31

Napjainkban minden egyre okosabbá válik. Ma már a konyhánktól kezdve, a virtuális tantermeken keresztül egészen a home office-ig szükségünk van az okos technológiák segítségére, amelyek segítenek alkalmazkodni a megváltozott mindennapi élethez. Segítségükkel gondtalanul ápolhatjuk a személyes kapcsolatainkat, dolgozhatunk, szórakozhatunk vagy akár tanulhatunk otthonról.

Legyen szó áramvonalas kialakításról az íróasztal megkapóbb látványának érdekében, kristálytiszta, élethű képi megjelenítésről a minőségibb szórakoztatásért vagy akár különböző gaming eszközökkel kiegészíthető otthoni is használható és hordozható eszközökről, a Lenovo a folyamatosan változó, mindennapi igényeinkre összpontosít mind tervezés, mind fejlesztés terén.

 

A 2021-es CES-en a Lenovo számos kiváló minőségű és igényes kivitelezésű termékét mutatja be, többek között:

  • Az innovatív és forgatható kijelzőjének köszönhetően kevesebb helyet foglaló, all-in-one asztali számítógépet, a Yoga AIO 7-et

  • Kettő ízlésesen vékony IPS monitort, a Lenovo L24i-30-at, és a Lenovo L27e-30-at

 

Ezen felül, lerántja a leplet további - a 2011-ben alapított közös vállalata, az NEC Corporation által létrehozott - különleges termékeiről:

  • A továbbfejlesztett LAVIE Pro Mobile laptopról, amelyre biztos, hogy sokan felkapják majd a fejüket
  • Illetve, a hordozható LAVIE MINI-ről, az átalakítható PC-ről, amely izgalmas, új fejezetet nyit a gaming lehetőségek tárházában.

 

Az új termékek kialakítása során a legfontosabb szempont mindvégig az volt, hogy megkönnyítsék a felhasználók életét, miközben egész nap kapcsolatban maradhatnak egymással, dolgozhatnak vagy kikapcsolódhatnak. Mi több, bemutatjuk a Lenovo Vantage szoftver legújabb frissítését is, amelyel még nagyobb felhasználói élményt biztosít. 

 

A Lenovo Yoga AIO 7 sokrétűsége garantáltan mindenkit lenyűgöz

Aki egy hihetetlen teljesítményű, prémium kivitelezésű all-in-one asztali PC-re vágyik, nem kell tovább keresgélnie. A Windows 10-et futtató, Lenovo Yoga AIO 7 pontosan ezt kínálja.

 

A Lenovo exkluzív forgatható zsanérjának segítségével igényeinkre szabva alakíthatjuk a monitor dőlésszögét. Egy könnyed kézmozdulattal függőlegesből akár teljesen vízszintes helyzetbe is állíthatjuk a vékony kijelzőt, a látószög 0-tól egészen 20 fokig fordítható, épp úgy, ahogy kedvünk tartja. Sőt, mi több, a Yoga AIO 7 hardverbe integrált casting funkciójának köszönhetően, tabletről vagy okostelefonról távolabbról is aktiválhatjuk a képernyőt. Továbbá, egy jövőbeli frissítés lehetővé teszi azt is, hogy az okoseszközeinken látható online videóikat távolról jelenítsük meg a Yoga AIO 7 kijelzőjén, ezzel lényegében egy 4K-s okos TV-vé változtatva azt. A közvetített tartalom pedig automatikusan elfordul, hogy a casting menü opciók segítségével mindössze egy szempillantás alatt a mobil eszközeinkről közvetített tartalmak a lehető legjobban láthatók legyenek akár a nappaliban ülő minden vendégünk számára. 

 

Az impozáns, puha textúrájú, JBL Harman tanúsítvánnyal rendelkező sztereó hangszórók a felhasználóval szemben helyezkednek el, melyek jól átgondoltan, a forgatható képernyő alá kerültek, hogy erőteljes, tiszta hangzást kapjunk akkor is, ha a kijelző elforgatott állapotban van. A számítógép minimalista dizájnja a Cloud Grey (felhőszürke) és a Moon White (holdfehér) árnyalatokat ötvözi, hogy időtálló ékköve lehessen bármely otthonnak vagy irodának. A számítógép kiegészítői - a vezeték nélküli billentyűzet, egér és a tetején elhelyezkedő, levehető 5M webkamera - színei és megjelenése is ráerősítenek a kompozícióra. A Yoga AIO 7-tel a laptopunk töltése, és az adatátvitel is egy kábelen keresztül, könnyedén megoldható, illetve, ha a laptopunk csatlakoztatva van, megoszthatjuk a PC tárhelyét, így egyszerű drag and drop-pal használhatjuk azt külső tárolóként, ami nagyon jól jön nagy tárhelyigényű kreatív munkák során.

 

A Yoga AIO 7 a világ első all-in-one asztali számítógépe, mely 27 hüvelykes 4K-s IPS kijelzővel rendelkezik, ami 99%-ban támogatja a DCI-P3, és az Adobe RGB sztenderdet is. A megjelenítési technológia ezen kombinációja melegebb vörös és sárga, valamint hűvösebb zöld és cián színek szélesebb skáláját eredményezi. Az elénk táruló látvány bámulatos, tökéletes választás a színspektrum szerelmesei, az otthoni oktatásban és / vagy szórakozásban részt vevők, illetve a kiváló nyomtatási eredményekre vágyók számára. 

 

A Lenovo számítógépének kivételes teljesítményét legerősebb kivitelben az AMD Ryzen 7 4800H processzor és az NVIDIA GeForce RTX 2060 GPU párosa biztosítja, így a tartalomgyártás, a multi-tasking és a non-stop gaming sem jelenthetnek akadályt számára. Az okos háztartás irányítása könnyebbé válik, mint valaha, a PC-n található, hangvezérelt Alexa program segítségével. A Yoga AIO 7 beépített mikrofonján keresztül beszélhetünk Alexához, aki emlékeztetőket állít be, zenét játszik le vagy épp szabályozza az okos otthont számunkra, mindezt anélkül, hogy ehhez meg kellene szakítanunk a böngészést vagy egy e-mail írását.

 

Lenovo L24i-30 és L27e-30 Monitorok: Stílus, ami megragadja a figyelmed 

Az új Lenovo L24i-30 Monitor

 

Vegyük csak újra szemügyre! Ezek nem a megszokott asztali monitorok. Gyakran a leginkább szem előtt lévő helyekre kerülnek a lakásban, sűrűn látjuk őket, így fontos, hogy ne csak tudásban, de design tekintetében is illeszkedjen mindennapi környezetünkbe. Szerencsére sem a Lenovo L24i-30, sem a Lenovo L27e-30 esetében nem kell kompromisszumot kötnünk, hogy egyszerre legyenek hasznos és stílusos kiegészítői a szobának.

 

A prémium In-Plane Switching (IPS, síkban váltó technológia) panelek mind a Lenovo L24i-30-ban, mind a Lenovo L27e-30-ban megtalálhatóak. Tűéles, makulátlan, széles szögből is jól látható képének köszönhetően a legtöbbet hozhatjuk ki a filmnézésből, az online vásárlásból, a hírolvasásból, a játékokból vagy épp a munkából. Napjainkban az oktatás egyre hibridebbé válik, egyre inkább átköltözik az online térbe, aminek következtében egyre több tanár és tanuló ébred rá arra, hogy nagyobb, jobb minőségű képernyőre van szüksége a virtuális tanórákhoz.

 

A Lenovo L27e-30 Graphite Grey (grafitszürke) színben

 

A funkcionalitás érdekében mindkét monitorállvány rejtett kábelkezelési funkciókkal és integrált okostelefon-tartóval rendelkezik, amely segít rendezettebbé tenni és rendben tartani személyes terünket. Döntsük meg a kijelzőt a kényelmesebb betekintési szög érdekében, és válasszunk a két strapabíró kivitel közül: az új, teljesen fémből készült, kétszínű elemekkel díszített Lenovo L24i-30-at, vagy a Graphite Grey (grafitszürke), egyszerű eleganciát képviselő L27e-30-at. Mindkét monitor Raven Black (holló fekete) színű kerettel rendelkezik, rendkívül vékony, 7,1 mm-es felső vastagsággal, oldalain és tetején közel él nélküli kerettel.

 

 

Az új Lenovo L27e-30 monitor

 

A Lenovo L24i-30 Full HD (1920  x 1080) IPS kijelzővel, 23,8 hüvelykes képátlóval, a Lenovo L27e-30, pedig ugyanezen paraméterekkel, de valamivel nagyobb, 27 hüvelykes képátlóval bír. Mindkét monitor rendelkezik a TÜV Rheinland tanúsítványával, minimalizálja a kékfényt, illetve a villódzást, tükröződésmentes, és Eye Comfort technológiájával pedig szemeink védelméért dolgozik. Támogatják továbbá az AMD FreeSync-et, hogy a játékélmény gördülékeny és zökkenőmentes lehessen, ráadásul ezek a kijelzők akár 75 Hz-es frissítési frekvenciákra is képesek a HDMI porton keresztül. 

 

Bónuszként kínálja a Lenovo a monitor megjelenésének, hangerejének és jellemzőinek a személyre szabhatóság lehetőségét, a képernyőn megjelenő On-Screen Display (OSD) beállításokon keresztül, a Lenovo Artery szoftverplatform segítségével. Ezentúl a gamerek, a filmek kedvelői vagy a multitaskerek egyszerűen vezérelhetik Lenovo monitorjaikat, hogy azok bármilyen otthoni felhasználás esetén tökéletesen működjenek. 

 

Új Vantage fejlesztések, hogy a legtöbbet hozhasd ki eszközeidből

Még ebben a hónapban érkezik az eszközökön megtalálható Lenovo Vantage alkalmazás frissítése, melynek számos funkciójában várhatunk hasznos újításokat, hogy a legtöbbet hozhassuk ki PC-nkből. Az update-tel jó néhány új beállítási lehetőséghez férhetünk hozzá, ilyen például a Lenovo Smart Assist funkció, amely egyszerűbbé teszi a Windows Hello-val való ujjlenyomat-olvasós, vagy arcfelismeréses bejelentkezést, de ilyen a bővített alkalmazás- és böngésző támogatás a kéz nélküli videólejátszáshoz és a Super Resolution 2.0 videóminőség feljavításhoz. 

 

 

A Vantage-en keresztül elérhetővé válik a Lenovo legújabb Service Tool szoftvere is, a Vantage Smart Performance Services. Ezzel - a frissítés részeként világszerte elérhető - szolgáltatással, egy kattintással futtathatunk hibákat, malware-eket, vírusokat kereső és irtó diagnosztikát, az all-in-one PC karbantartása, biztonságának megőrzése és teljesítményének maximalizálása érdekében. Az új webalkalmazás cache technikának köszönhetően pillanatok alatt elérhető a Vantage és a benne foglalt funkciók, bárhol is legyünk a világon.

 

A mobilitás új szintje: A LAVIE MINI és a LAVIE Pro Mobile

A CES-en mutatkozik be a Lenovo és a NEC Corporation közös vállalatának a NEC Personal Computers Ltd.-nek új termékvonala, a LAVIE is, amely magában foglalja az ultramobil PC prototípust, a 8 hüvelykes, LAVIE MINI-t, a prémium szórakozást ígérő és izgalmas gaming tartozékokkal kiegészíthető eszközt, valamint a hordozhatóság, stílusosság és tartósság jegyében készült LAVIE Pro Mobile-t. Ezek az eszközök képviselik a legaktuálisabb innovációt és minimalizmust, valamint mindkettő összetéveszthetetlenül LAVIE, a maga könnyed, mégis funkcionális dizájnjával.

 

Az új LAVIE MINI az NECPC-től

 

Az új szétszedhető és könnyedén hordozható LAVIE MINI az egyik legkisebb méretű eszköz, amelynek legerősebb változatában megtalálható a 11. generációs Intel Core i7 mobil processzor, valamint a Intel Iris Xe GPU, így hihetetlen teljesítményt nyújtva kis mérete ellenére is. Kijelzője egy 8 hüvelykes WUXGA (1920 x 1200) érintőképernyő, Crystal White (kristály fehér) színe futurisztikus külsőt kölcsönöz neki, illetve 579 grammot nyom, így lényegében bárhová magunkkal vihetjük.

 

A használatot könnyítik az olyan okos funkciók, mint a modern készenlét, vagy az infravörös kamera, melynek segítségével érintésmentesen jelentkezhetünk be a Windows Hello-n keresztül. A könnyebb gépelés érdekében, a numerikus billentyűzet és a speciális karakterek kör alakban helyezkednek el, és méretük megegyezik a betűkével. A készülék akár 26 Whr kapacitású akkumulátorral, Wi-Fi 6-tal, akár 256 GB SSD tárhellyel, és 16GB LPDDR4 RAM-mal ellátott. Az LCD borítón található logó világít, amikor a számítógép be van kapcsolva, illetve, a billentyűzet is háttérvilágítással rendelkezik ezzel is növelve megjelenésének eleganciáját.

 

A személyesebb élmény érdekében csatlakoztathatjuk a Gaming Controller-t a szuper kicsi LAVIE MINI-hez, és máris elsőosztályú PC játékokat, így például Battle Royale-t vagy épp autóversenyeket játszhatunk - és ha a játékot szüneteltetni akarjuk, egyszerűen távolítsuk el a kontrollert, és máris vihetjük magunkkal tovább csupán a PC-t. A kontroller épp olyan, mint amire számítunk, ismerős gaming gombelrendezés, vibráló funkció, triggerek jobb- és baloldalon, illetve analóg karok.

 

Helyezd a LAVIE MINI-t a Dock-ba, és csatlakoztasd HDMI-n keresztül a tv-hez, az eredeti gaming élményért

 

A legjobb pillanatainkat, személyes sikereinket, és a szuper játékélményt megoszthatjuk a többiekkel is. A HDMI-n csatlakoztatható Dock segítségével kirakhatjuk a TV-re a LAVIE MINI képernyőjét. A Dock a HDMI porton kívül további bemeneti és kimeneti csatlakoztatási lehetőséget is kínál, köztük több USB Type-C és -A portot, valamint ahogy az a nevéből sejthető, a készülék tölthető is rajta keresztül.

 

Az új 13 hüvelykes NECPC Pro Mobile laptop Navy Blue (sötétkét) színben

 

A tavalyi CES-en könnyű súlyának és tartósságának köszönhetően meleg fogadtatásban részesülő LAVIE Pro Mobile, az idei évben még kecsegtetőbb tulajdonságokkal tér vissza: hosszabb akkumulátor élettartam, még kényelmesebb gépelés, 1,5 mm leütési mélységű billentyűk a produktivitás növelése érdekében. Az optimalizált zsanér segítségével igénytől függően akár 180 fokban is lenyitható a billentyűzet, 19 mm-esre széthúzva ezzel a távolságot a laptop alja és a billentyűk között.

 

A kiváló szakemberek által hihetetlenül könnyűre tervezett laptop, olyan anyagokból készült, melyek egykoron csak az űrtechnikában voltak használatosak, ilyen például a karbonszálas burkolat is. Az alig 889 gramm súlyú, 16,7 mm-es (0,66 hüvelykes) ultravékony testtel rendelkező LAVIE Pro Mobile 11. generációs Intel Core i7 processzorral és Intel Iris Xe grafikával felszerelt erőmű, amely valódi hordozhatóságot nyújt, hosszú ideig tartó - akár 10 órás - akkumulátor üzemidővel, lehetővé téve ezzel, hogy szinte bárhonnan és bármikor dolgozhassunk, akár otthon, akár az irodában. 

 

Kivételesen kompakt kialakítású, Navy Blue (sötétkék) árnyalatú, fényes, 13,3 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amely az új Intel-alapú LAVIE Pro Mobile készüléket a tökéletes laptoppá teszi a mozgalmas életmódot folytatók számára.  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05