Az Oracle bejelentette új adatbázis-verzióját, az Oracle Database 21c-t

forrás: Prím Online, 2021. január 15. 15:03

Az Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált az Oracle Cloud-ban az Oracle Database 21c, a világelső konvergens adatbázis legújabb verziója.

Az Oracle Database 21c több mint 200 újdonságot tartalmaz, többek között blokklánc táblákat (új adat hozzáírható, meglévő rekord nem módosítható), adatbázison belüli JavaScriptet, natív JSON bináris adattípusokat, AutoML-t az adatbázison belüli gépi tanuláshoz (machine learning, ML), adattárolást a perzisztens memóriában, valamint fejlesztéseket az in-memory feldolgozáshoz, a gráfkezelés még jobb teljesítményéhez, a particionáláshoz, a több-bérlős multitenant architektúrához és az adatbázis-biztonsághoz. 

 

Más gyártók csupán egyetlen célt szolgáló felhőjével vagy on-premise működő adatbázisaival ellentétben az Oracle Database 21c egyszerre több modellt, többfajta munkaterhelést és több bérlőt is támogat (multi-model, multi-workload, multi-tenant) - mindezt egyetlen modern konvergens adatbázismotorral. 

 

Az Oracle bejelentette továbbá, hogy elérhetővé vált új menedzselt szolgáltatásként az Oracle APEX (Application Express) alkalmazásfejlesztési platform: egy új, minimális kódolást igénylő szolgáltatás az adatközpontú vállalati alkalmazások gyors és egyszerű fejlesztéséhez és üzembe helyezéséhez. A böngészőalapú, alacsony kódolási igényű felhőszolgáltatás lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy az egyszerűen használható grafikus felület segítségével modern webalkalmazásokat hozzanak létre asztali számítógépekhez és mobil eszközökhöz egyaránt. 

 

Az Oracle Database 21c új innovációi

Az Oracle Database 21c adatbázismotor a felhőben és on-premise működő adatbázis-szolgáltatásokat futtat, beleértve az Oracle Autonomous Database-t, az Oracle Exadata Database Service-t, az Oracle Exadata Database Cloud@Customert és az Oracle Exadata Database Machine-t. 

 

A legújabb verzió több mint 200 új innovációt tartalmaz, amelyek az új felhasználási esetekre is kiterjesztik az adatbázis-konvergenciát, optimalizálják a teljesítményt, továbbá javítják a fejlesztők, elemzők és adattudósok produktivitását. Bővebb információk az új funkciókról itt olvashatók

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05