A Xiaomi különleges töltési technológiát mutatott be

forrás: Prím Online, 2021. január 31. 14:31

A globális techipar egyik legnagyobb szereplője, a Xiaomi az akkumulátor-töltés egy teljesen új formáját mutatta be: a Mi Air Charge Technology forradalmasítja a ma még általánosan elterjedt töltési technológiákat. A technológiának köszönhetően elérhetővé válik az elektromos eszközök vezeték, kábel, töltőállvány, sőt pad nélküli, távoli töltése is. Ezzel az innovációval egy új világba lépünk: a vezeték nélküli töltés világába!

 

Mi Air Charge Technology – 5 wattos távoli töltés

A Xiaomi technológiájának lényege, hogy az eszköz képes vezeték nélkül kommunikálni a töltőállomással, az onnan érkező jelet pedig energiává alakítja. A Xiaomi által fejlesztett különálló töltőállomásnak 5 beépített antennája van, amely képes pontosan meghatározni az okostelefon helyét. A 144 antennából álló fázisvezérlő tömb milliméteres hullámhosszon kapcsolódik a közelben lévő eszközhöz, amelyet “beamforming” technológiával céloz meg.

 

Az okostelefonokra a Xiaomi ugyancsak kifejlesztett egy miniatürizált – beépített jeladó- és vevőantennával ellátott – antennatömböt. Az alacsony fogyasztású jeladó antenna adja meg az eszköz pozícióját. A vevőantennatömb 14 antennából áll és egy egyenirányító áramkör segítségével alakítja át a töltőállomástól érkező milliméteres hullámhosszú jelet elektromos energiává. Így lesz a sci-fibe illő töltési módszerből valóság.

 

A Mi Air Charge Technology jelenleg 5 watt teljesítményű töltésre alkalmas, néhány méter távolságból. Több készülék is csatlakoztatható egyidőben a töltőállomáshoz, amennyiben ezek mindegyike támogatja az 5 wattos töltést, valamint ha az eszközök és a töltő közötti fizikai akadályok nem rontják a töltés hatékonyságát.

 

 

Otthonunk a jövőben teljesen vezetékmentes lesz / A jövő otthona vezetékmentes

A Xiaomi által fejlesztett távoli töltési technológia a közeljövőben alkalmas lesz okosórák és -karkötők, valamint egyéb viselhető eszközök töltésére is. Sőt, a középtávú cél az, hogy idővel a különböző háztartási eszközöket (pl.l hangszórókat, asztali lámpákat) is kábelek nélkül dobják piacra a gyártók, vagyis úgy álmodják meg azokat, hogy alkalmasak legyenek a vezeték nélküli töltésre, így az otthonok teljesen vezeték nélküli lakhellyé válhatnak a jövőben.

 

A Mi Air Charge Technology egy olyan forradalmi változás elindítója a töltéstechnológia területén, amely egyúttal egy merész kísérlet arra is, hogy az otthonokból végleg eltűnjenek a vezetékek. Ez ma már nem tudományos-fantasztikum, hanem maga a valóság: a Xiaomi saját fejlesztésű távoli töltés technológiája!

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már Budapesten is elérhetők a Webfleet Solutions szolgáltatásai

A Webfleet Solutions, Európa vezető telematikai megoldásokat kínáló vállalata megérkezett Magyarországra. A Bridgestone tulajdonában lévő cég új budapesti képviseletével személyre szabott megoldásokat és szolgáltatásokat kínál majd a helyi üzleti flottapiac igényeit kielégítve. Első lépésként a díjnyertes WEBFLEET flottakezelő felület – a vállalat zászlóshajó megoldása – magyar nyelven is elérhetővé vált, és már a magyar elektronikus útdíjrendszerrel, a HU-GO-val is illeszkedik.

2021. május 11. 17:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35