Kulturális nagykövetek támogatják a klasszikus zene Netflixét

forrás: Prím Online, 2021. február 10. 14:58

Egyszerre online koncertterem és rendhagyó zenei videómegosztó az Óbudai Danubia Zenekar utazenehez felülete, ahol hangulatokhoz, érzelmekhez köthető kategóriákba rendezve válogathatunk a felvételek között. A klasszikus zenében a világon egyedülállónak számító oldal bevezető kampányát a MITTE Communications tervezte és bonyolította le. Öt nagykövetet - Hámori Gabit, Karácsonyi Katát, Péterfy Borit, Janklovics Pétert és Jocó bácsit - kértek fel, akik különböző szemszögből mutatják be, mit jelent számukra a zene, hogyan hat rájuk a mindennapokban.

Az Óbudai Danubia Zenekar 2020 decemberében indította el az utazenehez.hu honlapot, amely a klasszikus zene „Netflixeként” érzelmekhez, hangulatokhoz kapcsolódó, tematikus bontásban gyűjti össze a zenei anyagokat. A zenekar és az oldal indulásához kapcsolódó kampány célja, hogy összehozza az embereket a zene erejével.  

 

A kampányhoz öt nagykövetet kértek fel, akik személyes élményeiken keresztül mutatják meg, mennyire sokféle területre, élethelyzetre képes inspirálóan hatni a zene. Az Új kezdet kategória nagykövetének, Péterfy Borinak az áramlás, Janklovics Péternek az egyensúly, Hámori Gabriellának a szabadság, Jocó bácsinak a béke, míg Karácsonyi Katának a nyugalom érzete kapcsolódik hozzá.  Az öt nagykövet jól azonosítható, színes háttér előtt készített dinamikus, zenei mozgásokat imitáló fotókon és enyhén lassított, improvizatív mozgásokra épített, személyesen narrált videóban osztja meg érzéseit a zene erejével, életükben betöltött szerepével kapcsolatban.

 

„A vérkeringés beindul, a szív feldobban, a lélek megrezdül, az energia áramolni kezd” – Péterfy Bori énekesnő ezekkel a szavakkal írja le, mit jelent számára a zene, amely folyamatosan inspirálja a színesebb, gazdagabb élet eléréséhez. Janklovics Péter humorista az alkotás folyamatával, az egyensúly teremtésével kapcsolja össze a zenét, míg Hámori Gabriella színésznőt a zene élete minden mélységében és magasságában elkíséri. „Nagyon hiszek abban, hogy a zene szabaddá tesz és az embert segíti a csúcsra lépni” – meséli.

 

Karácsonyi Kata, korosztályos világranglista első sakkozó egy játszma során a legjobb lépés megtalálására törekszik. „A zene segít megnyugodni és tiszta fejjel döntést hozni, ugyanakkor inspirál és erőt ad, hogy ne féljek egyre jobb és jobb lenni” – emeli ki. Balatoni József, vagy ahogy mindenki ismeri, „Jocó bácsi” tanárként a pandémia bizonytalanságainak átvészelését emelte ki a zenével kapcsolatban. „Az elmúlt időszak tanárként is nagy kihívás elé állított. Azt hiszem, most mindennél fontosabb, hogy nyugodtak maradjunk, megőrizzük türelmünket és békét teremtsünk magunk körül, ezzel segítve önmagunkat és a diákjainkat is.”

 

A kampány december közepén indult. Egy sajtótájékoztatóval egybekötött online eseményen mutatták be az oldalt és az első nagykövetet, Janklovics Pétert. A felületen mára a felhasználók több száz órát töltöttek el a videók nézésével, és több ezer oldalletöltést produkáltak Amerikától, Németországon át Kínáig.  

 

Az Út a zenéhez kampányt a MITTE kreatív koncepció kidolgozásával, egyedi fotózással és videotartalmakkal, grafikai anyagokkal, PR-kommunikációs tevékenységgel, illetve social kommunikációs tartalmakkal támogatta.  Az egyedülálló klasszikus zenei online felület június elsejéig ingyen használható.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A járvány felgyorsította az 5G és Wi-Fi 6 fejlesztéseket

A járvány hatására globális szinten nőttek a fejlett vezeték nélküli szolgáltatásokba történő befektetések, a vállalatok világszerte az 5G és a Wi-Fi 6 felé fordították figyelmüket, felgyorsítva ezzel az innovációt és digitális átalakulást – áll a Deloitte legutóbbi felmérésében.

2021. május 12. 13:56

Dübörög a barkácspiac – és vele együtt a logisztika

A 2020-as év az internetes kiskereskedelem valaha volt legnagyobb mértékű éves növekedését hozta. A webáruházak térhódítása az eladókat, valamint az őket a vevőikkel összekapcsoló logisztikai szolgáltatókat is új feladatok elé állítja. A virtuális térben újonnan megjelenő vállalkozások mellett a szektor régebbi szereplőinek is új megoldásokra van szükségük, különösen akkor, ha a termékeik jó részét nem hagyományos csomagként kézbesítik.

2021. május 12. 12:35

A járvány első hulláma alatt is jól teljesített a digitális infrastruktúra

A hazai cégvezetők szerint 2020 tavaszán a mobil- és vezetékes internetes hálózatok lényegében tökéletesen működtek, átlagosan négyötödös osztályzatot adtak nekik – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készített reprezentatív felmérésből. A kutatás ugyanakkor arra is kitér: a megkérdezett cégek majdnem negyven százalékánál panaszkodtak arra, hogy nincs elég szolgáltató a telephelyükön a választáshoz.

2021. május 12. 11:18

Sikeres tehetséggondozó verseny a műszaki középiskolákban

Idén, az elmúlt évek után, már kilencedik alkalommal rendezték meg a középiskolák számára kiírt országos Solid Edge és EDGECAM versenyt, amely a számítógép által támogatott tervezést és gyártást tanuló diákok tehetségfelmérője. Idén is több tucat pályaművel neveztek a diákok, hogy a legjobbak bekerüljenek az országos döntőbe.

2021. május 12. 09:57

A Magyar Telekom 2021. első negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2021. első negyedévre vonatkozó, EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A negyedéves pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2021. május 11. 19:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35