A Check Point CloudGuard megvédi a hibrid felhőket

forrás: Prím Online, 2021. március 3. 10:57

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat ismertette a Forrester Consulting által, független megbízás alapján végzett tanulmányt, mely a vállalat CloudGuard Cloud Network Security megoldásának használatából származó Total Economic Impact (TEI – teljes gazdasági hatás) vizsgálatát foglalta össze. A tanulmány szerint a CloudGuard 3 hónap alatt hozta vissza az elsőkörös befektetést, 3 év alatt pedig 169%-os ROI (befektetés megtérülése) eredményt produkál az alkalmazottak jobb termelékenysége, az alacsonyabb adatszivárgással kapcsolatos költségek, a fejlesztők időmegtakarítása, illetve az alacsonyabb megfeleltetési és audit költségek nyomán.

A CloudGuard használatával kapcsolatos üzleti előnyök és költségmegtakarítás megértése végett a Forrester egy nagy, 10 milliárd USD feletti éves árbevételű, Egyesült Államokbeli egészségügyi vállalatnál végzett interjút. A vállalat hibrid felhő-alkalmazásainak védelmére választotta a CloudGuard-ot, mert attól tartott, hogy a felhő-szolgáltatók által kínált natív szolgáltatások nem elég hatékonyak a vállalatnál tárolt és kezelt, védett egészségügyi információk (PHI) biztonsága szempontjából. 

 

A tanulmány megállapította, hogy a CloudGuard amellett, hogy gyors, zökkenőmentes biztonságot nyújt az ügyfél hibrid felhőjében, a felhő-szolgáltatók biztonsági eszközeivel összehasonlítva, a következő költségmegtakarításokat és előnyöket nyújtja:

•  Megnövekedett hibrid felhő biztonság: a tanulmány megállapítja, hogy a felhő adatok kiszivárgásának gyakorisága és az abból fakadó költségek alacsonyabbak a CloudGuard használatakor, mint a felhő-szolgáltatók natív biztonsági megoldásai esetében. „Az ügyfélnek meggyőződése, hogy a Check Point által nyújtott biztonság megfelel a vállalat igényeinek, most és a jövőben egyaránt.”

•  Gyors megtérülés és folyamatos ROI: a CloudGuard 3 hónapon belül megtérítette az elsőkörös befektetést, míg 3 év alatt a ROI 169%-át hozza vissza és 1,25 millió USD nettó jelenértéket. A minőségi előnyök pedig az alkalmazottak jobb termelékenysége, az alacsonyabb adatszivárgással kapcsolatos költségek, a fejlesztők időmegtakarítása, illetve az alacsonyabb megfeleltetési és audit költségek.

•  Egyszerűbb biztonsági menedzsment: a CloudGuard egyetlen konzolról nyújt láthatóságot és kontrollt a szervezet multi-felhő környezetének egésze felett. Ez konzisztens, központosított biztonsági szabályozást tesz lehetővé, kiküszöböli a duplikációkból fakadó hibákat, csökkenti a fenntartási költséget és a képzési igényeket. 

•  A munkaterhelés rugalmas védelme a különböző felhőkben: a szervezet automatikusan tudja védeni a munkaterhelést, automatikus tartalékolással, skálázással és házirend frissítésekkel. A CloudGuard az ügyfél felhő-biztonsági beállításainak folyamatos láthatóságát, elemzését és ellenőrzését nyújtja a CI/CD-től kezdve a gyártásig.

•  Valós-idejű biztonsági megfeleltetés: az ügyfél egyik fő aggodalma az olyan szabályozásoknak, mint a HIPAA (amerikai egészségügyi adatvédelmi szabályozás) való megfelelés volt. A CloudGuard valós-idejű megfeleltetés ellenőrzést, javuló minőséget és automatizált jelentés készítést biztosít, ezáltal drámai mértékben csökkentve az auditálási munkát. 

 

 

 

„A CloudGuard-ba való befektetés és több munkaterhelés felhőbe való áthelyezése nyomán az ügyfél most élvezheti a különböző felhő-szolgáltatások használatának előnyeit, miközben nemcsak, hogy ugyanazon szintű biztonságot kapja, de még csökkennek is a biztonság-menedzsment költségei és nő a fejlesztők produktivitása,” - állapította meg a Forrester TEI tanulmány. „A CloudGuard lehetővé tette az ügyfél számára, hogy jobban ellenőrizze, a fejlesztők betartják-e a biztonsági szabályzat előírásait, azok akadályoztatása nélkül. Azzal, hogy már a kezdeteknél megfelelően kezelték a biztonságot, később nem kellett megismételni a munkát.” A tanulmány azt is megfogalmazta, hogy „a Check Point által nyújtott biztonságba vetett bizalom gyorsabb átállást eredményez a felhő használatára.”

 

„Minden felhőnek [szolgáltatásnak] megvan a maga nyelvezete. A CloudGuard-nak köszönhetően ugyanazon taggeket használjuk több felhőben, valamint a különböző felhasználói fiókokban és előfizetésekben. Ha mindezt nem tettük volna meg az induláskor, mindent külön kellene kezelnünk,” - állapította meg az ügyfél a tanulmányban, és hozzátette: „Nem kell 27 különböző dolgot kezelnünk három különböző felhőben, miközben ugyanazt a feladatot végezzük. A CloudGuard-ban egyetlen menedzsment megoldásunk van.”

 

„A biztonságot gyakran tekintik a vállalati felhő telepítések akadályaként, mivel a több felhő-szolgáltató biztonsági ellenőrzésének a kezelése növeli a költséget és a komplexitást, míg a hagyományos biztonsági megoldások nem elég gyorsak a felhő sebességéhez és léptékéhez képest,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point Software termék-menedzsmentért felelős elnök-helyettese. „Véleményünk szerint a Forrester elemzése összhangban van azzal, amit CloudGuard ügyfeleinktől hallunk. Hibrid felhőik számára a legbiztonságosabb fenyegetésekkel szembeni védelmet nyújtja, iparágvezető biztonsági hatékonysággal, ugyanakkor egyszerű, automatizált, egyetlen konzolról kezelhető házirend menedzsmentet és végrehajtást biztosít. Mindezek révén erősödik a biztonságuk szintje, megnő a hatékonyság és gyors, folyamatos ROI-t kapnak. A felhővel kapcsolatos nagyobb bizalom lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy több munkaterhelést és gyorsabban helyezzenek át a felhőbe.”

 

A teljes Check Point CloudGuard Forrester TEI tanulmány elérhető itt.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50