A Fujitsu a „vezetők” szegmensében a menedzselt munkahely-szolgáltatások piacán

forrás: Prím Online, 2021. március 22. 10:56

A Gartner immár ötödik éve a „vezetők” kategóriájába sorolta a Fujitsut a menedzselt munkahely-szolgáltatások európai piacáról készített 2021-es Magic Quadrant felmérésében*. A 2021-es jelentés szerint ismét a Fujitsu rendelkezik a szállítók közül a legerősebb pozícióval „végrehajtási képesség” szempontjából**.

Agilisabb és adaptívabb munkavégzés – kisebb kockázat mellett 

„Úgy gondoljuk, hogy a Gartner elismerése annak is szól, hogy a Fujitsu kivételesen nagy hangsúlyt fektet a kiváló munkavállalói élményre. Véleményünk szerint ezzel lehet ösztönözni a munkahely sikeres átalakításához szükséges fenntartható produktivitást és alkalmazkodó kultúrát. A világon mindenütt elérhető FUTJITSU Work Life Shift portfólió kifejezetten erre a piaci igényre készült, és globális kampánnyal is kommunikáltuk ezt a törekvésünket – amely fantasztikus visszajelzéseket kapott ügyfeleink részéről” – nyilatkozta Carla Hall, a Fujitsu munkaerő- és munkahely-szolgáltatásokért felelős északnyugat-európai vezetője. 

 

2021-es Magic Quadrant felmérésében a Gartner hangsúlyozta, milyen fontos szerepet játszanak a menedzselt munkahely-szolgáltatások a munkahelyi környezet átalakításában. A jelentést idézve: „A ’vezetők’ szegmensének szereplői gyakorlottan nyújtják a szolgáltatási megoldásokat, világos elképzeléssel rendelkeznek a szolgáltatási piac fejlődésének irányáról, és aktívan építik és fejlesztik kompetenciáikat vezető pozíciójuk megőrzése érdekében. A vezetők igazolt tapasztalattal rendelkeznek a menedzselt munkahely-szolgáltatások nyújtásában, és ismerik a sikeres szolgáltatásnyújtás előfeltételeit. Már bizonyították végrehajtási képességüket és jövőképük teljességét.” 

 

 

A FUJITSU Work Life Shift portfólió három pillér köré épül:

•  Az „intelligens munkavégzés” a keményebb munka helyett az intelligensebb munkafolyamatokat ösztönzi mesterséges intelligencia, intelligens automatizáció és más technológiák segítségével, javítva ezzel a munkahely produktivitását. 

•  A „határok nélküli iroda” lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy bárhol ugyanolyan eredményesen dolgozzanak, mint az irodában vagy más vállalati helyszínen, és ezáltal hatékonyabban és kreatívabban végezzék munkájukat. 

•  A „kultúraváltás” a munkatársak jóllétét és biztonságát garantálva gondoskodik róla, hogy mindenki legjobb képességei szerint dolgozhasson. 

 

A Fujitsu szemléletéből keletkező ügyfélértéket egy egyesült királyságbeli kormányzati szervezet infrastruktúráért és üzemeltetésért felelős vezetője is megerősítette, aki így nyilatkozott a Gartner Peer Insights értékelésében: „A Fujitsu rendkívül proaktívan támogatott minket a Covid-válság során, hozzáigazítva jellemző munkafolyamatainkat az otthoni munkavégzési modell követelményeihez.” 

 

Az elmúlt 12 hónapban a Fujitsu több új és kibővített automatizációs eszközt is bevezetett a személyes kapcsolattartás igényének csökkentésére (pl. a SelfOOS-t), és a nagyvállalati szolgáltatások világában is meghonosította az igény szerint felhőalkalmazásokkal elérhető rugalmasságot.

 

A Fujitsu „Results Chain” módszertana a technológiai beruházás és az üzleti érték kapcsolatát is erősíti, ötvözve a végponti teljesítmény adatait a felhasználói érzésekre épülő adatokkal az általános felhasználói élmény mérése és az élményszintet garantáló, szerződéses XLA-k kidolgozása céljából. 

 

A Fujitsu összehangolja a technológiai szolgáltatásnyújtást az üzleti igényekkel 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ügyfeleink a munkavállalói élményt szeretnék a munkahely és a munkaerő átalakításának középpontjába állítani – és mindezt tökéletesen össze kívánják hangolni a főbb üzleti teljesítménymutatókkal. Work Life Shift porfóliónkat folyamatosan hozzáigazítjuk az ügyfelek változó igényeihez, és olyan technológiát szállítunk, amely az ügyfél üzleti eredményeit és szükségleteit helyezi előtérbe a hagyományos SLA-k és a puszta költségcsökkentés helyett” – fűzte hozzá Carla Hall. 

 

A menedzselt munkahely-szolgáltatások európai piacáról készített legújabb Magic Quadrant felmérésben a Gartner 17 európai szolgáltatót vizsgált. Olyan vállalatokat, amelyek hagyományos outsourcingot és új digitális munkahely-szolgáltatásokat is kínálnak a végfelhasználók felhőalapú, automatizált és integrált támogatásához.

 

________________

* A menedzselt munkahely-szolgáltatások európai piacáról készült Gartner Magic Quadrant jelentést 2021. február 24-én adták ki. Szerzői: David Groombridge, Claudio Da Rold, Alexandra Chavez, Daniel Barros és Katja Ruud

** A Gartner módszertanáról és a Magic Quadrantról: http://www.gartner.com/technology/research/methodologies/research_mq.jsp

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nemzetközi szakmai elismerés a Telekom székháznak

Az A 'Design Award and Competition a világ egyik legjelentősebb szakmai elismerése, mely a design és az építészeti szakma kiemelkedő alkotásait díjazza. A HD Group a Telekom székházban kialakított vizuális normarendszer megalkotásával pályázott és nyert a Graphics, Illustration and Visual Communication kategóriában.

2021. május 8. 18:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35