Ismét egyetemisták gyűjtik össze a mérnöki szakma nagyjait

forrás: Prím Online, 2021. március 29. 10:59

Az informatikai és a villamosmérnöki pálya meghatározó ipari szereplői gyűlnek össze, hogy előadjanak a szakma legújabb fejlesztéseiről, az új űrkorszak távközlési kihívásaitól kezdve az mobilhálózatok fejlődéséig. A XVIII. Simonyi Konferencia április 14-én, online formában kerül megrendezésre a BME I épületéből közvetítve, amire idén is ingyenesen várják a jövő technológiái iránt érdeklődőket.

Április 14-én déltől kezdve a hagyományos tanítás helyett többek közt a Vodafone, a Bosch és a Nokia szakmai vezetőinek és kutatóinak előadásait hallgathatják a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói valamint mindenki, aki regisztrál az eseményre. A szervező Simonyi Károly Szakkollégium célja az, hogy mindenki betekintést nyerhessen egy-egy szakterületbe, és arra lelkesítse a látogatókat, hogy folytassák a témában való elmélyülést.

 

A konferencián elő fog adni Dr. Biczók Gergely, a CrySyS Lab munkatársa, aki az információbiztonság koronavírus járvány okozta változásait mutatja be.  Előadásának fókuszában a VPN sérülékenységek kihasználása, a zoombombing és a Moodle rendszer túlterhelése áll. Gergely mellett egy másik BME-s oktató is részt vesz a konferencián. 

 

 

Dr. Bacsárdi László, a Műegyetem 2022-ben induló űrmérnökképzésének szakfelelőse, az űrkutatás új kihívásaiba vezeti be az érdeklődőket.

 

Sipos Szabolcs, a Vodafone Vállalati Marketing és Üzletfejlesztési Menedzsere, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, hogy hogyan teremt új lehetőségeket az 5G a termelő vállalatok számára. A prezentációja az 5G és Ipar 4.0 világába vezet minket - megtudhatjuk, hogy milyen szerepet játszhat az 5G a vállalati digitalizációban, valamint az ezzel kapcsolatos előnyökről is hallhatunk előadásában.

 

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai eseménye, ahol a XVIII. alkalomra sok előadó már úgy tér vissza mint korábbi Szakkollégiumi tag: vannak, akik pár éve még maguk is szervezők voltak, most viszont a saját programozóiskolájuk alapításáról tartanak előadást, és van, aki a deep fake elleni védekezés fontosságáról fog beszélni. Mellettük hagyományosan a Szakkollégium jelenlegi tagjai is kipróbálhatják magukat a közönség előtt: idén Varnyú Dóra tart előadást az egyik legmodernebb funkcionális orvosi képalkotó eljárásról, a pozitronemissziós tomográfiáról.

 

 

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik.

 

A XVIII. Simonyi Konferencia időpontja: 2021. április 14. (szerda) 12:00 óra.

Helyszín: Online esemény

A rendezvényről a szakkollégiumi Budavári Schönherz Stúdió biztosítja az élő közvetítést.

 

A két előadóteremben párhuzamosan futó előadások közt helyet fog kapni a konferencia részeként is megtekinthető expó, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők az egyetemisták szemén keresztül betekintést nyerhetnek a kar szakkollégiumában folyó informatikai és elektronikai fejlesztésekbe, stúdiótechnikai, dizájn és arculattervezési munkákba.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Repülésbiztonság minden szinten

Egy híján százhúsz éve ünnepeljük május 10-én a madarak és fák napját. A kezdeményezés Chernel István ornitológus nevéhez fűződik, a célja pedig már a kezdetektől az, hogy felhívja a társadalom figyelmét a környezetvédelem, ezen belül a madarak védelmének fontosságára. Ebből az alkalomból a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány munkáját mutatjuk be, amelyet immár több mint 10 éve támogat a magyar légiforgalmi szolgálat.

2021. május 10. 19:27

Online divatcikk-vásárlási szokások 2020 és 2021 áprilisa között

A Glami.hu divatkereső platform nemzetközi fogyasztói felmérése szerint a koronavírus-járvány hatására a magyarok több mint fele nagyobb gyakorisággal rendelt ruházati cikkeket az interneten az elmúlt 12 hónapban, mint korábban, valamint akik ebben az időszakban tapasztalták meg az online vásárlás előnyeit a járványhelyzet megszűnése után is többet terveznek vásárolni webáruházakban.

2021. május 10. 17:32

Ezek a brandek nyerték meg az internetezőket tavaly

A 2020-as évben az autómárkák mozgatták meg legjobban az online közösséget, szépségápolás kapcsán a fórumokon történt a legtöbb bejegyzés, a koronavírus hozta korlátozások miatt pedig megnövekedett az internetes párbeszéd az élelmiszerboltok körül. A magyar online közönség véleményét mérő Social Index 6 kategóriában, 338 márka kapcsán kutatta az internetezők véleményét. A SentiOne adatelemzésének alapját a 2020-as online említések mennyisége mellett azok minősége, és a kommentek érzelmi töltete adta. 

2021. május 10. 15:49

Kutatás mutat rá, hogy káosz uralkodik a magyar cégek marketingjében

A középvállalkozások mindössze hat százaléka tudta nagymértékben növelni a marketingtevékenységét 2020-ban, derül ki egy friss kutatásból. A felmérés arra is rávilágított, a cégek megszokás útján terveznek, ha terveznek egyáltalán és a többségnek nincs arra vonatkozó stratégiája, hogyan tudna tovább növekedni. Marozsák Szabolcs, a Clientfactory CEO-ja arról beszélt, tapasztalataik szerint csak a vállalkozók töredéke költi legalább bevételei 5 százalékát a marketingre, pedig egyetlen forint sem lenne kidobott pénz megfelelő előkészítés esetén.

2021. május 10. 13:44

Az online térbe tolódnak a nagy beszélgetések

A pandémia mindössze néhány hónap alatt átrendezte a kommunikációs szokásainkat: a mély, bensőséges beszélgetések sosem látott arányban terelődtek át a digitális csatornákra, a videóchat-használat egyenesen megduplázódott. Mint arra az NN Biztosító legutóbbi kutatása rávilágított, a többség nem mond le arról, hogy az élet fontos dolgait megbeszélhesse azokkal, akikkel átmenetileg nem találkozhat. Ehhez a megkérdezettek kétharmada a telefon mellett már az online lehetőségeket is kihasználja. 

2021. május 10. 12:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35