Ismét egyetemisták gyűjtik össze a mérnöki szakma nagyjait

forrás: Prím Online, 2021. március 29. 10:59

Az informatikai és a villamosmérnöki pálya meghatározó ipari szereplői gyűlnek össze, hogy előadjanak a szakma legújabb fejlesztéseiről, az új űrkorszak távközlési kihívásaitól kezdve az mobilhálózatok fejlődéséig. A XVIII. Simonyi Konferencia április 14-én, online formában kerül megrendezésre a BME I épületéből közvetítve, amire idén is ingyenesen várják a jövő technológiái iránt érdeklődőket.

Április 14-én déltől kezdve a hagyományos tanítás helyett többek közt a Vodafone, a Bosch és a Nokia szakmai vezetőinek és kutatóinak előadásait hallgathatják a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói valamint mindenki, aki regisztrál az eseményre. A szervező Simonyi Károly Szakkollégium célja az, hogy mindenki betekintést nyerhessen egy-egy szakterületbe, és arra lelkesítse a látogatókat, hogy folytassák a témában való elmélyülést.

 

A konferencián elő fog adni Dr. Biczók Gergely, a CrySyS Lab munkatársa, aki az információbiztonság koronavírus járvány okozta változásait mutatja be.  Előadásának fókuszában a VPN sérülékenységek kihasználása, a zoombombing és a Moodle rendszer túlterhelése áll. Gergely mellett egy másik BME-s oktató is részt vesz a konferencián. 

 

 

Dr. Bacsárdi László, a Műegyetem 2022-ben induló űrmérnökképzésének szakfelelőse, az űrkutatás új kihívásaiba vezeti be az érdeklődőket.

 

Sipos Szabolcs, a Vodafone Vállalati Marketing és Üzletfejlesztési Menedzsere, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, hogy hogyan teremt új lehetőségeket az 5G a termelő vállalatok számára. A prezentációja az 5G és Ipar 4.0 világába vezet minket - megtudhatjuk, hogy milyen szerepet játszhat az 5G a vállalati digitalizációban, valamint az ezzel kapcsolatos előnyökről is hallhatunk előadásában.

 

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai eseménye, ahol a XVIII. alkalomra sok előadó már úgy tér vissza mint korábbi Szakkollégiumi tag: vannak, akik pár éve még maguk is szervezők voltak, most viszont a saját programozóiskolájuk alapításáról tartanak előadást, és van, aki a deep fake elleni védekezés fontosságáról fog beszélni. Mellettük hagyományosan a Szakkollégium jelenlegi tagjai is kipróbálhatják magukat a közönség előtt: idén Varnyú Dóra tart előadást az egyik legmodernebb funkcionális orvosi képalkotó eljárásról, a pozitronemissziós tomográfiáról.

 

 

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik.

 

A XVIII. Simonyi Konferencia időpontja: 2021. április 14. (szerda) 12:00 óra.

Helyszín: Online esemény

A rendezvényről a szakkollégiumi Budavári Schönherz Stúdió biztosítja az élő közvetítést.

 

A két előadóteremben párhuzamosan futó előadások közt helyet fog kapni a konferencia részeként is megtekinthető expó, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők az egyetemisták szemén keresztül betekintést nyerhetnek a kar szakkollégiumában folyó informatikai és elektronikai fejlesztésekbe, stúdiótechnikai, dizájn és arculattervezési munkákba.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05