Flottacserével pörög az e-mobilitás

forrás: Prím Online, 2021. április 2. 10:34

Április végéig 9 hibrid személyautóval bővül a Schneider Electric Zrt. járműflottája. A társaság budapesti központjában is folyamatos a töltőállomás-infrastruktúra bővítése, és év végére összesen 6 töltőpont áll majd rendelkezésre a komplexumban. 

Magyarországon is elindult a Schneider Electric Green Fleet programjának megvalósítása, a társaság hazai flottájából az év végéig mintegy 30 autót cserélnek le, és az új járművek jelentős része már alternatív hajtású modell lesz. Az első ilyen autók egyébként már megérkeztek a céghez és április végéig 9 hibrid járművel bővül a flotta. A következő években további jelentős beruházásokat tesz a vállalat magyar érdekeltsége és ennek eredményeként 2025-re a teljes hazai, mintegy 210 autóból álló flotta 45 százaléka alternatív hajtást használ majd. 

 

A Schneider Electric még a múlt év elején jelentette be, hogy elindítja a Green Fleet programot, melynek keretében 2030-ig világszinten mintegy 14 ezer járműből álló teljes flottáját alternatív meghajtású autókra cseréli le. A lépéssel a cég a Climate Group nevű nonprofit szervezet EV100 kezdeményezéséhez csatlakozott, melynek célkitűzése az elektromos járművek elterjedésének felgyorsítása. 

 

 

A múlt évben valamivel több mint 6000 tisztán elektromos, illetve plug-in hibrid új személygépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) tájékoztatása szerint, ami nagyjából duplája az egy évvel korábbinak. Bár a fejlődés látványos, az alternatív hajtású autók még tavaly is csak kevesebb mint öt százalékát adták a teljes újautó-piacnak. Az elektromos járművek hazai terjedésének kedvez az igénybe vehető állami támogatás, az érdeklődést pedig jól mutatja, hogy a 2020-ban meghirdetett 5,8 milliárd forintos keret egy nap alatt elfogyott. 

 

Az alternatív meghajtású járművek térhódítása szempontjából kulcskérdés az is, hogy milyen kiszolgáló infrastruktúra áll rendelkezésre. A European Alternative Fuels Observatory adatai szerint a múlt év végén 1295 nyilvános elektromosautó-töltőállomás volt Magyarországon, ami számottevő előrelépést jelentett a 2019-es 716-hoz képest. A Schneider Electric Green Fleet programjának része az is, hogy a társaság által használt fontosabb létesítményeknél az alternatív autózást támogató infrastruktúrát is kialakítják. A vállalat budapesti központjában is folyamatos az infrastruktúra bővítése, a közelmúltban telepítettek egy dupla karos 22 kW-os töltőt, amit idén még kettő hasonló követ, így év végére összesen 6 töltőpont áll majd rendelkezésre a komplexumban. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még nagyon kevesen vetik be az építőipar "csodafegyverét"

A magyar építőipar hároméves lemaradásban van, nem a Nyugathoz, önmagához képest, hangzott el a Portfolió által szervezett, Építőipar 2021 elnevezésű konferencián. A lemaradás okát az előadók szerint az ágazat digitalizációs visszamaradottságában kell keresni. A megoldás a BIM (Building Information Modelling), vagyis az épületinformáció-modellezés széleskörű elterjedése, alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy az adott projektek résztvevői összehangoltan tudjanak dolgozni a közös információs térben a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen az elkészült épületek üzemeltetéséig.  

2021. június 18. 11:50

Automatizált belső szállítás

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots bemutatja a MiR250 Hook-ot, amely jelenleg az egyetlen olyan piacon elérhető AMR megoldás, amelyik automatikusan képes kocsikat begyűjteni, illetve vontatni. A MiR Hook 250 modul egy, a MiR leggyorsabb és legkompaktabb robotja - a rendkívül dinamikus környezetben és emberek mellett is könnyedén és hatékonyan közlekedő MiR250 - számára kifejlesztett fedélzeti modul. Az új és szabadalmaztatott kocsi-vontató robotmegoldás a 2016-ban bemutatott MiRHook továbbfejlesztett változata, amely az új robot robosztusságával és pontosságával együttvéve kiváló példával szolgál a dán mobil robotgyártónál azóta végbemenő gyors ütemű termékfejlesztésre.

2021. június 18. 10:34

Világelső innovációs platformmal köt stratégiai szövetséget a Lead Ventures

A világ legnagyobb vállalati innovációs és akcelerátor platformját megteremtő, amerikai központú Plug and Play-jel lép együttműködésre a Lead Ventures. A scaleupokra szakosodott alapkezelő új stratégiai partneréhez olyan portfóliócégek tartoznak, mint a Paypal, a Dropbox vagy az N26. A kooperációból a Lead Ventures befektetési portfóliójába tartozó vállalkozások is rendkívül sokat profitálhatnak.

2021. június 17. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40