Sulinetwork-díjat kapott Pluhár Zsuzsa

forrás: Prím Online, 2021. április 12. 15:13

A 2012-ben alapított Sulinetwork-díj szakmai elismerésben évről évre azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

A díjat minden évben legfeljebb három pedagógus nyerheti el. A díjazottak közül legalább ketten a közoktatásban gyakorló pedagógusok, és egyikük lehet olyan közoktatásban dolgozó szakember, aki pedagógus végzettségű ugyan, de szakmai tevékenységét az oktatás más területein fejti ki a közoktatás javára. A díjazottak a szakmai kitüntetés mellett egy kisplasztikát kaptak, amely Szanyi Borbála szobrászművész alkotása.

 

 

A Sulinetwork-díj egyik nyertese Pluhár Zsuzsa az ELTE Informatikai Kar, Média- és Oktatásinformatikai Tanszék oktatója. Hivatásának tartja az élményalapú tanulási környezetek meghonosítását az oktatáson belül. Kutatási területébe tartozik az algoritmikus gondolkodás fejlesztése és a digitális készségek mérése, értékelése. Az egyik legnépszerűbb hazai informatikai és számítógép-készség verseny, az e-Hód főszervezője, amely 2020-ban csaknem 30.000 tanuló bevonásával valósult meg. A kezdeményezés célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az informatika iránt, feloldja esetleges negatív előítéleteiket, és megmutassa a szakmában lévő lehetőségeket. Rendszeresen részt vesz a Lányok Napja programjaiban, amelynek célja az MTMI életpályák népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló lányok körében. Számos nyilvánosan is elérhető oktatási segédanyag, és a Robotikáról tanároknak című kiadvány szerzője. Szerepet vállal több oktatóprogram magyarításában (pl. Scratch, Makecode, Imagine) és a programok hazai elterjesztésében. A micro:bit botorkálás kezdeményezés egyik szervezője, amelynek keretében tartós bérlet formájában juthatnak iskolák BBC Micro:bit készletekhez.

 

A másik két díjat Csányi Judit az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tagintézményvezető-igazgatóhelyettese és Kothencz Erzsébet a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára kapták. 

 

A Sulinetwork-díjak átadására az Oktatási Hivatal online megrendezett VI. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40