Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

forrás: Prím Online, 2021. május 4. 19:29

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

Számos kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy mindez milyen további változásokat, következményeket hoz a későbbiekben. 

 

Az IIR Magyarország éves Bankszektor online konferenciáján 2021. május 18-án és június 1-jén, a fent említett változások kerülnek megvitatásra digitalizációs és lakossági üzleti oldalról olyan szakemberek tolmácsolásában, akik releváns, kézzelfogható információkat nyújtanak a hallgatóságnak. 

 

A konferencia első napján – 2021. május 18. – a pandémia idején biztosított digitális termékkínálatok kerülnek fókuszba:

A Magyar Nemzeti Bank szakembereitől több előadást is hallhatnak a résztvevők: Bartha Lajos, a infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója a pénzforgalmi piac és a pénzügyi infrastruktúrák területén végbement változások és kihívásokról fog beszélni. 

 

A digitalizálás korában jelenlévő szabályozói kezdeményezésekről a Digitalizációs igazgatóság igazgatójától, Fáykiss Pétertől hallhatnak előadást. 

 

Harkács Gábor József, Senior compliance szakértő és Szegfű László Péter, osztályvezető az új technológiák előnyeiről és veszélyeiről, a szabályozó szereplők kettős felelőségéről, a robotizációról compliance és etikai szempontból fognak beszélni.

 

A Magyar Nemzeti Bank szemszögéből, Dr. Lupsa Miklós, Főosztályvezető az erős ügyfél-hitelesítésről és az open bankingról tart helyzetékelést. 

 

Az innovatív pénzügyi megoldások kapcsán nem elkerülendő tényező a jogszabályi megfelelési kockázatok és azok mérséklési lehetőségei. A felügyeleti jogviták megelőzéséről és megvívásáról a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda partnere és ügyvéde, Dr. Kiszely György tart előadást. 

 

A finntech megjelenése folyamatos versenyt eredményez, de hogyan vághatnak vissza a bankok a fintech kihívóknak? Erre a kérdésre Kiss László, az OTP Bank Nyrt. Bankkártya elfogadás Értékesítő Vezetője fog válaszolni előadásában. 

 

Bemutatásra kerül az Erste Bank Hungary Zrt. új szolgáltatása, George!. A digitális platformcsere céljait és tapasztalatait Bek-Balla László, a Digitális csatornák és Contact Center vezetői osztja meg a hallgatósággal.

 

Hogy állnak a kereskedelmi bankok a mobil banki megoldások implementálásában? Hogyan javíthatjuk az ügyfelek tapasztalatait? A mobilbanki alkalmazásának fontosságáról egy többcsatornás banki stratégiában az MKB Bank Nyrt. Digitális Termék Igazgatóságának igazgatója, Szabó Zsolt Levente fog beszélni. 

 

 

Az első napon szó lesz továbbá a robotizált banki folyamatokról a pozitív ügyfélélmény kialakításához, valamint a jövőbeli fizetési lehetőségekről.

 

Az online konferencia második napjának (június 1.) fő témaköre a 2021-es lakossági üzletág, azon belül is a digitalizálódó termékkínálat a pandémia idején lesz. 

 

Sor kerül a magyar Bankszektor helyzetértékelésére, a szakemberek számba veszik a Covid hatásait a jelen és a jövő bankolására: Milyen trend figyelhető meg? Milyen törekvések figyelhetőek meg az online bankolásban és mik a további lépések? Mit mutatnak a globális trendek? 

 

Egy panelbeszélgetés során a lakás és ingatlanhitelezéssel kapcsolatos tapasztalatokat és várakozásokat taglalják a szakemberek a CIB Csoporttól, az Erste Banktól, a K&H Csoporttól és a Magyar Nemzeti Banktól. Beszélni fognak a piaci igények változásárról, valamint arról, hogyan hatott a pandémia a CSOK-ra, a Babaváró- és a lakáshitelre. Megvitatásra kerülnek az európai és a nemzetközi trendek. Valamint a jövőbe tekintenek: milyen lesz a 2021-as év második felének lakáspiaca, milyen hatással lesz az ingatlanpiac változása a jelzálogpiacra?

 

A konferencia második panelbeszélgetésének központjában a pandémia idején jelenlévő fogyasztási hitelek állnak. A Cofidis Magyarország, a Magyar Nemzeti Bank, az OTP Bank Nyrt. és a Provident Pénzügyi Zrt. képviselői a személyi kölcsönökről, az áruhitelről, a folyószámlahitelről és a hitelkártya népszerűségéről osztják meg tapasztalataikat.

 

A kkv-k forráshoz jutását segítő jegybanki intézkedések kapcsán Pulai György, a Magyar Nemzeti Bank Hitelösztönzők Igazgatójának igazgatója tart előadást. Beszélni fog az idén 8 éves Növekedési Hitelprogram eredményeiről, annak szerepéről a kkb-k finanszírozásában, a Növekedési Kötvényprogramról és sorra veszi a kkv-k számára támogatott hiteleket. 

 

A pandémia következtében még aktuálisabb téma lett az online hitelezésre való átállás. Vajon ez a fejlődés útja, vagy csak kényszer? A K&H Csoport Szenior termékmendzsere, Szabó Gergely többek között az online értékesítési folyamat bevezetésének pro és kontra érveiről és a digitális átállásról fog beszélni az ügyfelek szemszögéből.  

 

Az ügyviteli folyamatokban létrejött digitális transzformációról a Xerox Magyarország Kft. képviselőjétől hallhatnak a résztvevők. 

 

A Mastercard termékfejlesztési menedzsere, Nemes Máté beszélni fog a kiberbiztonságról, azon belül is a mesterséges intelligencia szerepéről a tranzakció biztonságban és a pénzmosás elleni védelmi megoldásokról. Továbbá előadásában megosztja az ügyfélélménnyel kapcsolatos tapasztalataikat. 

 

Tudjon meg többet a 2021-es banki lakossági üzletágról, tájékozódjon a pandémia idején biztosított digitalizálódó termékkínálatról!

 

A konferencia részletes programját és a regisztrációval kapcsolatos információkat megtekinthetik ezen a linken

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Útnak indult a Yunex Traffic márka

A korábbi Siemens Intelligens Közlekedési Rendszerek (ITS) új márkanevet vezet be Yunex Traffic néven, és július 1-jétől a Siemens Mobility új vállalataként működik. A vállalat egy gyors ütemben fejlődő piacon pozícionálja magát, ahol stratégiailag kihasználhatja piacvezető pozícióját az utak és városok számára kínált innovatív, intelligens és átfogó mobilitási megoldások terén. Világszinten Markus Schlitt vezérigazgató és Jan Villwock pénzügyi igazgató vezetésével a Yunex Traffic világos üzleti fókusszal és vállalkozói szabadsággal működik, saját növekedési stratégiáját követheti, stratégiai partnerségeket építhet, alakíthatja az iparág digitalizációját és aktívan előmozdíthatja a piaci konszolidációt.

2021. július 26. 14:15

Az ABB felvásárolja az ASTI Mobile Robotics Group-ot

Az ABB bejelentette, hogy megvásárolja az autonóm mobil robotok gyártása terén globális vezető szerepet betöltő ASTI Mobile Robotics Group-ot (ASTI), amely applikációival széles termékválasztékot kínál a főbb robotikai alkalmazások terén. Az akvizíció eredményeként bővül az ABB robotikai és automatizálási kínálata, és az egyetlen olyan vállalat lesz, amely teljes körű portfóliót kínál a rugalmas automatizálási rendszerek következő generációjához.

2021. július 26. 11:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53