Tanusításra várnak a Kingston túlhúzható memóriamegoldásai

forrás: Prím Online, 2021. május 9. 16:27

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy elküldte alaplapgyártó partnerei részére „túlhúzható” (overclockable) DDR5 moduljait, hogy megkezdjék annak tanúsítását a következő generációs memóriaplatformra. 

A Kingston előre beállított XMP profillal tervezte meg DDR5 moduljait, ugyanakkor azt is lehetővé tette az alaplapgyártó partnerek számára, hogy manuálisan az 1,1 voltos DDR5 specifikáció fölé állítsák a PMIC áramkör feszültségszintjét, maximális rugalmasságot biztosítva ezzel a modul túlhúzásához. Várakozásai szerint a Kingston a harmadik negyedévben kezdi meg a DDR5 megoldások szállítását. 

 

A memória validálásához a teljes számítástechnikai ökoszisztéma együttműködésére van szükség, és 33 éves fennállása alatt a Kingston szoros kapcsolatokat épített ki a vezető alaplap- és lapkakészlet-gyártókkal. A tanúsítás kritikus szerepet játszik abban, hogy a vállalat piacvezető nagy teljesítményű, túlhúzható memóriamegoldásai valóban piacra kerülhessenek az év későbbi szakaszában. 

 

A Kingston több mint három évtizede aprólékos gonddal tervezi meg és 100 százalékban teszteli a modulok minden egyes lapkájának összes celláját. A teljes élettartamra szóló garancia és a páratlan ügyfélkiszolgálási színvonal mellett ennek a módszeres tesztelésnek köszönhető, hogy a Kingston több mint 80 százalékos piaci részesedéssel, jelenleg a világ legnagyobb független memóriagyártó vállalata. A Kingston a mikroelektronikai ipar szabványügyi szervezete, a JEDEC tagja. Több mint egy évtizede tagot delegál a JEDEC igazgatóságába, hozzájárulva ezzel az összes gyártó által követett szabványok kidolgozásához. 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan találjuk meg a megfelelő monitort?

Lassan, de biztosan beszivárgott az életünkbe a sokat emlegetett „új normális”, vagyis egy olyan hibrid világ, ahol bár picit visszatérhetünk a régi kerékvágásba, de megmaradnak az újonnan kialakult digitális szokások. Életünk egy része online marad, például sok munkahelyen megtartják a távoli munkavégzést és ma már az online ügyintézés is természetes. Mivel erre a helyzetre hosszú távon kell berendezkednünk, érdemes az otthoni munkakörnyezetünk kialakításába, a számítógépes infrastruktúrába is beruházni. Ideje például egy megfelelő monitort keresni, hiszen a munkaállomásunk egyik legfontosabb eszközéről van szó. 

2021. július 28. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53