Felhőbe kilőve: indul az Allianz Digitális Mentor pályázata

forrás: Prím Online, 2021. május 23. 14:40

Az Allianz Hungária újonnan meghirdetett Digitális Mentor kezdeményezése az idősebb korosztály digitális készségeinek fejlesztését és a társadalmi érzékenyítést célozza meg – a fiatalabbak bevonásával. A pályázaton videó- és fotókategóriákban várják az anyagokat 2021. október 20-ig. Az elkészült pályaműveket a kreativitás mellett az alapján bírálja el a zsűri, hogy a történet mennyire inspiráló, illetve mennyire segít azoknak, akik idegenkednek a digitális eszközök és megoldások használatától.

Sokszor hallottuk és tapasztaltuk mindannyian, hogy az elmúlt időszakban a pandémia felgyorsította a digitális fejlesztések tempóját, és szinte minden átköltözött az online térbe. Ezt a tendenciát támasztja alá az Impetus Research és a GfK együttműködésében készített Digital Connected Consumer 2020-as tanulmány is, amelyben a 15-59 éves magyar internetezők digitális mindennapjait, online tevékenységeit, az infokommunikációs eszközök használatát, digitális pénzügyeket, az internetes vásárlási szokásokat vizsgálták. A kutatás eredményei többek közt azt mutatják, hogy rendkívül dinamikusan bővült az internetes pénzügyek intézésének gyakorisága, valamint megnőtt a felhasználók száma is. A vizsgált 15-59 korosztályba tartozó célcsoport fele például legalább hetente lép be online bankfiókjába, és a bankkapcsolattal rendelkezők közel kétharmada bankjának applikációját is letöltötte okoseszközére. A tanulmány szerint jelentősen, mintegy 400 ezer fővel nőtt egy év alatt azoknak a száma, akik legalább havi rendszerességgel vásárolnak online.

 

 

Mindezek alapján legtöbbünk számára talán lassan természetessé válik, hogy laptopon, számítógépen, okostelefonon, tableten, felhőn keresztül gyorsan és egyszerűen intézzük ügyeinket. Nem kérdés az sem, hogy a fiatalabb korosztály könnyen alkalmazkodott az új helyzethez, és nem ijed meg a QR kódoktól vagy a mobilfizetés használatától, illetve valószínűleg lassan a sárga csekket sem ismeri fel. De vajon hogyan éli meg ezt a gyors átalakulást az a generáció, aki még az okostelefont és számítógépet sem használja rendszeresen, bizonytalan és így nem ismerheti meg a digitális technológiák és eszközök felhasználási lehetőségeit, előnyeit?

 

Az Allianz Hungária ezt a kérdéskört körbejárva döntött úgy, hogy pályázatot hirdet a fiatalabb generáció számára, és megkéri őket, mutassák be, hogyan és milyen sikerrel osztják meg tudásukat idősebb családtagjaikkal, ismerőseikkel, miként segítenek nekik eligazodni az eszközök és megoldások használatában. A Digitális Mentor pályázaton minden 14. életévét betöltött jelentkező részt vehet, miután regisztrált. A pályázók 2021. május 20. és 2021. október 20. között videót vagy fotókat küldhetnek be leírás kíséretében. A nyertes pályázatokat, videó- és a fotókategóriában a szakmai zsűri választja ki, a díjazottak egy okostelefont, illetve egy tabletet vehetnek át az eredményhirdetést követően.

 

„Az Allianz Hungária jövőbiztosítóként az üzleti tevékenységén túlnyúlóan is felelősséget érez a társadalom szélesebb köréért, törődik a holnappal, és ezen belül az idősebb generáció digitális készségeinek fejlesztésével. Az Allianz Digitális Mentor pályázattal célunk, hogy minél többen megmutathassák: együttműködéssel, segítséggel nincs lehetetlen, ha tanulásról van szó. Bízunk benne, hogy a pályázatra beérkező anyagok, amelyeket online felületeinken is megosztunk majd, másokat is inspirálni fognak arra, hogy megismertessék az idősebb generációhoz tartozó családtagjaikkal, ismerőseikkel a digitálist technológiák előnyeit és ösztönözzék őket az újfajta ügyintézési megoldások használatára” – mondta Zsámboki Olivia, az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs osztályának senior szakértője az új kezdeményezéssel kapcsolatban.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új fővárosi körzeti rádiós pályázatot készít elő a Médiatanács

Elfogadta a Budapest 96,4 MHz és egy veszprémi helyi rádiós frekvenciára szóló pályázati felhívás tervezeteit, emellett négy helyi vidéki frekvenciapályázatot zárt le e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium többek között túl hangos és burkolt reklámok, továbbá egy műsortámogató cég termékének szabálytalan népszerűsítése kapcsán is hozott döntéseket.

2021. június 17. 11:05

Az IAB 2021-ben is keresi a legjobb szakdolgozatot a digitális marketingről

Az IAB Hungary ismét meghirdette pályázatát, melynek keretében a digitális marketing, digitális média témában született legjobb szakdolgozatokat jutalmazza.

2021. május 26. 09:57

Felhőbe kilőve: indul az Allianz Digitális Mentor pályázata

Az Allianz Hungária újonnan meghirdetett Digitális Mentor kezdeményezése az idősebb korosztály digitális készségeinek fejlesztését és a társadalmi érzékenyítést célozza meg – a fiatalabbak bevonásával. A pályázaton videó- és fotókategóriákban várják az anyagokat 2021. október 20-ig. Az elkészült pályaműveket a kreativitás mellett az alapján bírálja el a zsűri, hogy a történet mennyire inspiráló, illetve mennyire segít azoknak, akik idegenkednek a digitális eszközök és megoldások használatától.

2021. május 23. 14:40

Júniusban három budapesti rádiós frekvenciára is lehet pályázni

A Budapest – Astoria (belváros) telephely, valamint a Budapest 100,3 MHz és a 103,9 MHz körzeti frekvenciák pályázatainak felhívásait véglegesítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium a szerződéses vállalások be nem tartása miatt jogkövetkezményeket is kiszabott három vidéki rádióra.

2021. május 20. 09:58

Ötmillió euróra pályázhatnak a magyar gyártóipari vállalkozások

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet gyártástechnológiai innovációkat támogató szervezete, a hazánkban is jelenlévő EIT Manufacturing idén is elindítja regionális innovációs programját, a RIS-t (Regional Innovation Scheme). Ennek célja a termelő vállalatok innovációs képességének növelése és ezzel új iparágak, munkahelyek teremtése. 2021-ben összesen ötmillió euró támogatásra pályázhatnak a magyar, illetve további 17 európai ország vállalkozásai, szervezetei, intézményei ebben a programban.

2021. május 6. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40