Az IKEA bemutatja a DIRIGERA-t

forrás: Prím Online, 2022. június 15. 20:03

Az IKEA újabb lépéseket tesz azon az úton, melynek célja, hogy még intelligensebb otthoni alkalmazásokat tegyen elérhetővé az emberek többsége számára. Októbertől lesz kapható a DIRIGERA, az okostermékekhez készült, Matter-szabványú hub (irányítóközpont), amely az IKEA Home smart alkalmazás új verziójával együtt indul útjára. 

A DIRIGERA okostermékekhez gyártott Matter-szabványú hub elindítása a következő lépés afelé, hogy a vállalat az emberek többsége számára szebb hétköznapokat és okosabb otthoni környezetet teremtsen. Az új szoftverrel a DIRIGERA több termékszegmens kezelésére és több termék bevonására képes, mint a jelenlegi TRÅDFRI jeltovábbító. Lehetővé teszi az új és felhasználóbarátabb IKEA Home smart alkalmazás használatát is. 

 

„A DIRIGERA hubbal és az új alkalmazással az volt az egyik célunk, hogy erősítsük és egyszerűsítsük az új okostermékek okosotthonhoz való csatlakoztatásakor történő bevezetési folyamatot. Személyre szabott lehetőségekkel is kiegészítettük, például az okostermékek előre beállított funkcióival egyedi szcenáriók hozhatók létre, a különféle otthoni tevékenységekhez és hangulatokhoz” – mondja Rebecca Töreman, az IKEA of Sweden üzleti vezetője.

 

 

„A TRÅDFRI jeltovábbító 2014-es bevezetése óta érkezett felhasználói visszajelzéseknek köszönhetően a továbbiakban is azon dolgozunk, hogy egyesítsük a technológiát az egyszerűséggel és a hozzáférhetőséggel, valamint lakberendezési szakértelmünket a jövő igényeire adott megoldások szolgálatába állítsuk” – folytatja.

 

Az új IKEA Home smart alkalmazás kényelmes, felhasználóbarát és könnyen vezérelhető, hogy kevesebb akadállyal szembesüljenek azok, akik okosotthont szeretnének kialakítani. Az alkalmazás ráadásul jelentősen megkönnyíti az eszközök csatlakoztatását a DIRIGERA hubhoz.

 

Az okostermékekhez készült új DIRIGERA hub segítségével a felhasználók az IKEA összes okostermékét beépíthetik a rendszerbe, és egyenként, készletben vagy csoportosan irányíthatják őket az új IKEA Home smart alkalmazásban. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző szcenáriókat hozzanak létre az okostermékek előre beállított funkcióival, és növeli az okosotthon személyre szabásának lehetőségeit.

 

„Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb érdeklődést tapasztaltunk az otthonok, különösen az okosotthonok iránt. A digitális megoldások és technológiák a mindennapi életünk szerves részévé váltak, és ma már az otthonunkban is jelen vannak. Az okosotthonok az általunk megszokott és szeretett otthonok továbbfejlesztett változatai. Az IKEA okostermékeinek széles kínálata az otthoni hangrendszerekre, a világításmegoldásokra, a légtisztításra, az árnyékolásra és a jövőben még sok más területre is kiterjed” – mondja Björn Block, az IKEA of Sweden okosotthon üzletágának vezetője.

 

A DIRIGERA és az új IKEA Home smart alkalmazás a tervek szerint 2022 októberében kerül piacra. A felhasználók továbbra is használhatják a TRÅDFRI jeltovábbítót és a jelenlegi alkalmazást, és a már megvásárolt IKEA okostermékek csatlakoztathatók a DIRIGERA hubhoz, amivel ugyanolyan jól működnek. A tervek szerint 2023 első felében az IKEA az otthonon kívüli hozzáférést is bevezeti.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 új lehetőségeket nyit a Galaxy AI korszakában

A Samsung ma bejelentette az új Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 hajlítható okostelefonok, valamint a Galaxy Buds3 és Galaxy Buds3 Pro fülhallgatók érkezését a Galaxy Unpacked eseményen, Párizsban.

2024. július 12. 17:11

A Philips termékek új Red Dot díjakat nyertek

A TP Vision következetesen a kivételes európai dizájnt minden Philips márkájú TV és audiotermék központi elemeként pozícionálja, és ez a politika ismét elnyerte a legmagasabb szintű szakmai elismerést, öt Red Dot 2024 díjat nyert termékdizajnért.

 

2024. július 6. 14:38

Új fejhallgatót és hangszórót mutatott be a LAMAX

Két új termékkel bővítette audioeszközeinek körét a LAMAX. A LAMAX PartyGo 1 Play hangszóró sokoldalú eszközként funkcionál, a telefonhoz való csatlakoztatás és zenelejátszás mellett FM rádióként, külső akkumulátorként, a mellékelt mikrofonnal együtt pedig karaokegépként is funkcionál. A LAMAX Noise Comfort2 ANC fejhallgató pedig aktív zajszűrássel és tiszta hangzással segít ideális körülményeket teremteni zenehallgatáshoz, munkához vagy online megbeszéléshez.

2024. július 3. 12:59

Középkategóriás áron kínál felsőkategóriás zajszűrést a Huawei legújabb fülhallgatója

Már Magyarországon is kapható a Huawei i-sorozatának legfrissebb tagja, a HUAWEI FreeBuds 6i vezeték nélküli fülhallgató. Az új modell az  eddig inkább flagship kategóriára jellemző intelligens és dinamikus zajszűrő technológiával, hosszú, akár 35 órányi üzemidővel a negyvenezer forint körüli árkategóra egyik legjobb választása lehet.

2024. július 2. 12:01

Az új Galaxy Watch az AI segítségével ösztönöz az egészséges életmódra

A Samsung az év elején, a Galaxy S24 sorozat bevezetésével alapozta meg mobil AI korszakát és kötelezte el magát a Galaxy AI széleskörű bevezetése mellett. E törekvés részeként a vállalat Galaxy Watch okosóráira is kiterjeszti mesterséges intelligenciáját, ezáltal továbbfejlesztve a készülék népszerű egészségügyi funkcióit. A Samsung célja, hogy a nagy teljesítményű, okoseszközre telepített AI és a Samsung Health alkalmazás összekapcsolásával személyre szabhatóbb és biztonságosabb egészségügyi élményt kínáljon.

2024. június 28. 18:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01