Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

forrás: Prím Online, 2022. október 13. 12:55

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

A XXI. században gyermeket nevelni és tanítani azt jelenti, hogy a szülőknek és a tanároknak a digitális fronton is helyt kell állniuk, tudatosan és magabiztosan mozogva az online közösségi térben, az applikációk, weboldalak és eszközök világában. „Infokommunikációs vállalatként feladatunk, hogy szolgáltatásaink által biztosítsuk a minőségi hozzáférést az online térhez. Küldetésünk pedig az, hogy ráirányítsuk az emberek figyelmét arra, hogy a digitális világ végtelen lehetőséget kínál mindenki számára, és hogy ezen lehetőségek jobb, tudatosabb használatával mindenki fejlődhet, előrébb léphet az életében.” – hangsúlyozta Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója. A két nap tematikája a gyerekszobától a tanteremig tárgyalja azokat a témákat és kérdéseket, melyek szülőként vagy oktatási szereplőként a leggyakrabban merülnek fel az online térrel és a gyerekekkel kapcsolatban.

 

 

Október 20-án, a Magyar Telekom és a Hintalovon Alapítvány partnerségében szervezett Digitális szülő vagyok! rendezvény keretében a szülők digitális tudatosságának erősítése kerül a fókuszba. Kiváló szakértőkkel, gyakorló szülőkkel és gyerekekkel beszélgetve, interaktív workshopok révén kerül sor a tudás megosztására és átadására, hasznos eszközkészletet és támogató közösségi hátteret biztosítva. Ebben segítenek a meghívott vendégek, többek között Magyarósi Csaba vlogger, Görög Zita modell, műsorvezető, Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány vezetője, gyermekjogi szakértő, Dr. Pelle Veronika, az NMHH Gyermekvédelmi Főosztályának digitális műveltségfejlesztési munkatársa.

 

 

A folytatásban, október 21-én az Education: NEXT Konferenciának ad otthont a Telekom székháza, mely során azt a kérdést járják körül a résztvevők, hogyan építhető be a digitális tudatosság a tanulás és tanítás színtereibe. Számos külföldi és hazai szakember segítségével előadások és panelbeszélgetések során igyekeznek megvilágítani, hogy milyen, már látható digitális innovációk alapozzák meg a jövő iskoláját, hogyan alakulnak át az oktatás terei, vagy milyen hatásai lesznek a globális változásoknak az oktatásra. A meghívott előadók között találjuk Märt Arot, a Nordic EdTech alapítóját, Mart Lanpeert, a Tallin University professzorát, és Horváth Ádámot, a Maker’s Redbox szakmai vezetőjét. A panelbeszélgetésekben számos hazai szakember osztja meg tapasztalatait, és gondolkodik közösen arról, hogyan alakul az oktatás jövője itthon és nemzetközi szinten, és hogyan tudjuk a folyamatot hatékonyan befolyásolni. 

 

Digitális szülő vagyok! Konferencia és workshop: https://www.facebook.com/events/471121768397906

Regisztráció: https://rendezveny.t-systems.hu/digitalis-szulo-vagyok/

Education:Next Konferencia: EDUCATION:NEXT Konferencia (educationnext.hu)

Kulcsszavak: Magyar Telekom

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

A Thermaltake bemutatja első Bumblebee (dongó) színű termékét

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a The Tower 200 Bumblebee Mini toronyházat, egy új színű változatot a közkedvelt The Tower sorozatban. A Tower 200 egy mini-ITX toronyház függőleges kialakítással és kivételes hűtési hatékonysággal. Bár ez a ház kompakt méretű, egy 4090-es grafikus kártya és egy 280 mm-es radiátor is elfér benne. Az új élénk sárga árnyalat hozzáadásával a The Tower 200 sorozat már hat színben kapható: fekete, Snow, Turquoise, Racing Green, Matcha Green és Bumblebee, így könnyedén kiválaszthatod a stílusodhoz illő The Tower 200-at.

2024. január 2. 12:10

Magyarországon is elkezdték blokkolni az AI robotok hozzáférését a weboldalak

Felmérésünk szerint az 1000 legolvasottabb magyar weboldal nagyjából 1%-a blokkolja a mesterséges intelligencia robotok hozzáférését tartalmaikhoz. Világszinten ez az arány már 20% felett jár, de Magyarországon is növekedés várható.

2023. október 12. 16:11

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01