Ingyenes Minecraft játékok a fagyott világból

forrás: Prím Online, 2022. október 26. 14:58

A BBC Earth összefogott a Microsofttal, hogy az őszi világpremier után október 30-án Magyarországra is megérkező A fagy birodalma II sorozat témáját átültessék a Minecraft világába öt izgalmas pályán keresztül. Céljuk nem kisebb, mint hogy a rendkívül népszerű játékplatformon keresztül tájékoztassák és oktassák a fiatalokat Földünk egyik legégetőbb problémájáról, az éghajlatváltozásról. 

A BBC Earth és a Minecraft Education öt ingyenes Frozen Planet II világot hozott létre, amelyek magával ragadó tájakat, állatokat és játékalapú tanulási forrásokat tartalmaznak, amit a BBC Studios Natural History Unit új mérföldkőnek számító sorozatának történetei ihlettek. A Minecraft minden idők egyik legkelendőbb játéka, havonta mintegy 140 milliós felhasználói bázissal, mely különösen népszerű a fiatalabb játékosok körében. A Minecraft Education Edition oktatási tartalmakat is biztosít az iskolák számára világszerte, ahol a diákok sokféle tantárgyról tanulhatnak kreatív játékmeneteken keresztül. A Frozen Planet II-t ezúttal ingyenesen tették elérhetővé a felhasználók számára 29 különböző nyelven, a tanárok óraterveivel együtt, hogy oktassák és inspirálják a diákokat fagyos világunk fontosságáról, és lehetővé tegyék számukra az éghajlatváltozás hatásainak felfedezését az oktatási tanterv keretein belül. 

 

 

A Minecraft felhasználók először kapnak lehetőséget arra a játék történetében, hogy egy állat szemszögéből játsszák a játékot. Így az élőlények saját nézőpontjából tapasztalhatják meg a fagyott világban zajló eseményeket olyan történéseken keresztül, mint mikor egy gyilkos bálna hullámmosási technikával sodorja le a fókákat a jégtábláról a tengerbe, vagy mikor a poszméh nektárért kutat a zord tájakon és a jegesmedve megvédi bocsát a vastag jégtakarón. A játékosok lehetnek rozmárok, akik a csúszós lejtőkön közlekednek, rétisasok, akik a fagyos világ felett szárnyalnak, pingvinek, akik fészket építenek a jég hátán kövekből, vagy épp leopárdok, akik a hideg erdőt járják. A fák hiánya, a vastag jég és a folyamatosan fagyos víz miatt igazán trükkös feladat virágzó bázist építeni ezekben a világokban. A játékosok nem csak állatok bőrébe bújva ismerkedhetnek ezekkel a pályákkal, hanem akár természettudományi filmkészítő-kutatóként is kipróbálhatják magukat a játékban, ahol az a feladatuk, hogy dokumentálják az állatok kulcsfontosságú viselkedését, és a környezeti kutatásokhoz szükséges információkat.

 

 

„A természet egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy képes lekötni és elbűvölni a fiatal és idős generációt egyaránt. Igazi generáció-egyesítő ereje van. Örömünkre szolgál, hogy a Minecraft partnerünk lett ebben az együttműködésben, amely lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy a játék segítségévell interakcióba léphessenek a sorozat által ihletett történetekkel, és többet megtudjanak ezeknek a fagyott élőhelyeknek a kihívásairól a tananyagokon keresztül” – mondta Elizabeth White, a Frozen Planet II sorozat producere. 

 

 

„Izgatottan vártuk, hogy a BBC Studios-szal együtt dolgozhassunk ebben az egyedülálló vállalkozásban. Teljesen új perspektívát hoztunk a Minecraftba és együttműködünk a Frozen Planet II mögött álló nagyszerű csapattal, hogy valóban hiteles élményt nyújthassunk világunk legérdekesebb és legfontosabb területeiről.” – mondta Allison Matthews, a Minecraft oktatási részlegének vezetője. „Soha nem volt még fontosabb a játékosok oktatása az éghajlatváltozás hatásairól, és a fiatalok új generációjának inspirálása a fenntarthatóságról. Hisszük, hogy ez a mi felelősségünk is, és ez a partnerség a következő nagy lépés ebbe az irányba.” 

 

 

Az első Frozen Planet II Minecraft Education világ szeptember 21-től érhető el, további játékokkal pedig hetente érkezik majd a sorozat, amely A fagy birodalma címmel október 30-tól, 18 órai kezdettel Magyarországon is látható a BBC Earth csatornán. 

 

A játék trailere:

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01