Az ABB befektet az OKTO GRID-be

forrás: Prím Online, 2023. február 20. 12:38

Az ABB a dán OKTO GRID startup vállalkozásba fektet be, hogy a megbízható és stabil energiaellátás iránti növekvő igény kielégítésére olyan technológia fejlesztését mozdítsa elő, amely digitalizálja és meghosszabbítja az elöregedő elektromos rendszerek élettartamát.

Az OKTO GRID kifejlesztett egy kísérleti megoldást, amely digitalizálja az elektromos infrastruktúrát, így lehetővé teszi a valós idejű, távfelügyeleti állapot- és teljesítmény-ellenőrzést, hogy ezzel további 40 évvel meghosszabbítsa annak élettartamát. A régebbi berendezések biztonságának és hatékonyságának optimalizálása javítja a megbízható és stabil áramellátást és csökkenti a berendezések teljes széndioxid-kibocsátását. Az együttműködés részeként az ABB villamosítási, digitalizációs és iparági ismereteivel járul hozzá az OKTO GRID megoldásának fejlesztéséhez annak érdekében, hogy technológiai és kereskedelmi bevezetése felgyorsuljon.

 

 

„A világ egyre inkább a villamosítás felé halad, ami megköveteli a meglévő villamosenergia-infrastruktúránk korszerűsítését. Az OKTO GRID küldetése a transzformátorok digitalizálása az új energiaforrások és a növekvő energiafogyasztás kezelése érdekében” – mondta el Golam Sadeghnia, az OKTO GRID vezérigazgatója. „Megoldásunk, amely a transzformátor típusától, gyártmányától és korától függetlenül is alkalmazható, a transzformátor lekapcsolása és szétszerelése nélkül történik. Legjobb tudomásunk szerint ezzel a technológiával egyedülállóak vagyunk a piacon. Az ABB-vel való partnerség kulcsfontosságú lesz a piaci bevezetés felgyorsításában, tekintettel az ABB globális jelenlétére, technológiai vezető szerepére és szakértelmére.”

 

 

„Biztos vagyok benne, hogy az ABB befektetése az OKTO GRID-be, kombinálva technológiánkkal és mélyreható iparági ismereteinkkel, segíteni fogja az iparágat abban, hogy az elöregedő elektromos hálózatok ugrásszerűen korszerűsödjenek és így megfeleljenek a nagyobb teljesítmény, megbízhatóság és rendelkezésre állás iránti igényeknek” – véli Stuart Thompson, az ABB Electrification szolgáltatási üzletágának elnöke. „Ez a partnerség az OKTO GRID-del kitűnően szemlélteti hozzáállásunkat az innovatív startup cégekkel való együttműködéshez, melyeknek közös célja az olyan technológiák kifejlesztése, amelyek intelligens, biztonságos és fenntartható megoldásokat biztosítanak ügyfeleink számára.”

 

Az ABB kockázati tőkealap-kezelője – ABB Technology Ventures (ATV) – által kezelt OKTO GRID-be történő kisebbségi befektetés a vállalat 11. kockázati tőkebefektetése 2022-ben. 2009-es megalakulása óta az ATV mintegy 300 millió dollárt fektetett be olyan startup vállalkozásokba, amelyek szinergiában állnak a villamosítási, robotikai, automatizálási és mobilitási portfóliójával.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MI lehet a kulcs az egyszemélyes vállalkozások nyári pihenéséhez

Ma Magyarországon 620 ezer regisztrált egyéni vállalkozó töri a fejét azon, hogy hogyan pihenhetne a nyári időszakban legalább egy, de inkább két hetet. A megoldás nem lehetetlen, azonban némi előkészületet és a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségek használatát is igényli – derül ki a Billingo, az egyik leggyakrabban használt, online számlázóprogramot fejlesztő hazai cég összefoglalójából. A nyári időszak a vállalkozói szféra számára kihívásokkal teli, főként az egyéni vállalkozásaikat vezető tanácsadók, IT szakemberek, jogi, számviteli munkát végzők tudnak a legnehezebben elszakadni íróasztaluktól.

2024. július 13. 12:08

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01