Eddig rendelj, hogy még a fa alá kerülhessen az ajándék!

forrás: Prím Online, 2023. december 10. 16:03

Közeleg a szeretet ünnepe, és az e-kereskedelem elterjedésének köszönhetően évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy a bolti sorban állás helyett, a fotel nyugalmából az internetről rendelnek ajándékot karácsonyra. Nincs is annál kellemetlenebb, mint mikor a gondosan megtervezett és kiválasztott ajándékok nem érkeznek meg időben. Célszerű tehát időben gondoskodni róla, hogy a szeretteinknek szánt meglepetések a fa alá kerülhessenek.

Globálisan 2027-re, további 60%-os növekedés mellett 9,5 billió dollárra becsülik az e-kereskedelem arányát, ennek 50%-át az USA és Kína adják. Magyarországon tavaly 1300 milliárd forint feletti összegben rendelünk, melynek egy meghatározó része a karácsonyi időszakban bonyolódott le.

 

Idén a trend megváltozik és az eddigi meredek növekedés várhatóan stagnálni fog majd. Ennek oka az infláció és a reálbér-csökkenés mellett, hogy az árak viszont folyamatosan emelkednek, így a darabszám várhatóan visszaesik majd. Ennek ellenére az iparág átalakulóban van, például egyre kevesebben idegenkednek a netes rendeléstől, sőt növekszik azok aránya, akik már csak így valósítják meg az ünnepi bevásárlást.

 

 

Így rendeljünk biztonságosan!

 

Már csak pár hét van hátra, így az ünnepek közeledtével jogosan merül fel a kérdés: időben ide fognak érni a karácsonyi ajándékok? Meddig adhatóak le úgy a rendelések a távol-keleti, európai és a magyar webshopokban, hogy a csomagok megérkezzenek a karácsonyfa alá? Az év végi hajrára mindenki készül, és a jellemzően erős infrastrukturális háttérrel rendelkező szolgáltatók munkaerőben, szállítási kapacitásban is bővítenek, mindazonáltal az év ezen időszaka a legerősebb és komoly kihívást jelent: a napi volumen az éves átlag akár duplája is lehet.

 

„Mindenképpen fontos, hogy kizárólag megbízható webhelyekről rendeljünk, esetleg olyanokról, melyeket év közben már kipróbáltunk, és figyeljünk a részletekre. Ezeket érdemes ellenőrizni, mielőtt vásárolnánk: megbízható webshop, cégnév, telephely, telefonos elérhetőség, szerződési feltételek, minőségi kifogások esetén milyen feltételekkel és határidőkkel tudjuk a megrendelést visszavonni. Amennyiben házhoz szállítást kérünk, segítsük a futárok dolgát azzal, hogy pontos címiratot adunk, ha nem leszünk elérhetők, időben gondoskodjunk arról, hogy valaki átvegye csomagunkat vagy időben kérjünk átirányítást. Immáron 4000 csomagautomata is rendelkezésre áll országszerte, hogy a megrendelt termékeket a nap bármely szakaszában átvehessük. Ha ezeket választjuk, figyeljünk oda, hogy általában csak néhány napunk van a csomag átvételére” – árulta el Katkics Attila üzleti tanácsadó, logisztikai és HR szakember.

 

Utolsó pillanatban vagyunk, ha rendelnénk

 

A Távol-Keletről, hacsak nem prémium, garantált szolgáltatással és légi úton rendelünk, már elkéstünk, de európai webshop-okból sem érdemes már december 10 után rendelni. Viszont az itthoni áruházaktól még bátran rendelhetünk: hazai webshop-ból ez a dátum ugyanis december 15. A webshop-ok egyébként arról, hogy meddig kell legkésőbb a rendelést leadni, hogy karácsony előtt átvehető legyen a termék általában a főoldalon adnak tájékoztatást, amit minden esetben érdemes ellenőrizni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kínában már meg is jelent az Európába is érkező, hajlítható HONOR Magic V3

A HONOR egy pénteki nagyszabású rendezvényen jelentette be Sencsenben következő generációs hajlítható csúcskészülékeit, a HONOR Magic V3-at és a HONOR Magic Vs3-at.

2024. július 15. 19:44

Hasznos időtöltés a nyaralás alatt

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 17:58

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01