A legjobb magyar vívókat okosórák segíthetik az edzésmunkában és az olimpiai felkészülésben

forrás: Prím Online, 2023. december 18. 13:07

Mostantól okosórák is segíthetik a legjobb magyar női és férfi vívókat, illetve edzőket a versenyekre való sikeres felkészülésben és az edzésmunka fejlesztésében. A Magyar Vívó Szövetség és a Huawei Technologies Hungary közötti megállapodásnak köszönhetően 140 darab HUAWEI WATCH GT4 okosórát használhatnak a sportolók és edzőik. A vállalat legújabb okosóra-modellje hatékonyan támogathatja a profi edzésmunkát, így a 2024-es olimpiára való felkészülést is: több mint száz edzésfunkcióval, köztük vívás edzésmóddal, valamint kulcsfontosságú egészségügyi mutatók és edzésértékek folyamatos mérésével segítheti a sportolókat.*

A Huawei, a viselhető technológiák egyik vezető gyártójaként évek óta kutatja az emberi mozgást és az egészségfigyelő algoritmusokat, továbbá a sport- és egészségtechnológia fejlesztése érdekében számos európai intézménnyel működik együtt. A vállalat finnországi laboratóriumában élethű sportkörnyezetben és élethelyzetekben végez teszteket, 20 sportágat fednek le, és több mint 200 fiziológiai és biomechanikai mutatót követnek nyomon. A Huawei arra törekszik, hogy innovatív technológiáival támogassa az embereket az egészséges életmód fenntartásában, a sportolókat pedig adataik folyamatos mérése és elemzése révén a magasabb színvonalú edzésmunkában, ezáltal pedig teljesítményük növelésében. A vállalat a többi között olyan élsportolókkal működik együtt, mint a többszörös olimpiai bajnok hosszútávfutó, Mo Farah. 

 

 

Vívás edzésmóddal és számos funkcióval segíthetik a professzionális felkészülést

 

A Huawei a magyar sportolók edzésmunkáját is támogatja viselhető okoseszközeivel. A kedvező feltételű beszerzéssel a vállalat segíti és támogatja a Magyar Vívó Szövetség munkáját, amelynek keretében a legjobb magyar női és férfi vívók – a junior, kadett, felnőtt és szenior korosztály –, valamint a parasportolók és edzők is használhatják a Huawei okosóráit a felkészülésük során, edzésmunkájuk, tevékenységük, illetve egészségi állapotuk nyomon követésére.**  

 

A több mint 140 darab WATCH GT4 okosóra a vállalat legújabb, egészségügyi kutatásokhoz***  is használt okosóra modellje, amely egyesíti a csúcstechnológiát és a divatot. Az eszköz több mint százféle edzésfunkciót támogat, kifejezetten a vívást is, és számos technológiával segíti a hatékony, professzionális edzésmunkát. Pulzuselemzést nyújt, méri az edzés okozta stresszt, az edzésadatok alapján heti, havi és éves trendriportot készít, továbbá személyre szabott edzésjavaslatokat és tervet nyújt. Emellett a szívverés szabályosságának mérésétől kezdve az alvás közbeni légzésfigyelésen át a kalóriakezelésig sokféle funkcióval segítheti felhasználóját az egészségmegőrzésben.****  

 

 

„Egy ilyen eszköz sokat segít a napi edzésterv megvalósításában. Nagyon jó visszajelzést kapok az adott napi teljesítményemről és az edzőmmel is fel tudjuk dolgozni a rögzített adatokat” – mondta Koch Máté párbajtőr egyéni világbajnokunk.

 

„A Huawei évek óta elkötelezetten segíti az amatőr és a profi sportolókat szerte a világon viselhető okoseszközeivel. Nagy öröm számunkra, hogy egy magyar olimpiai sikersportág versenyzői is használhatják legújabb okosóráinkat, hogy még eredményesebben szerepelhessenek a közelgő hazai és nemzetközi versenyeken” – hangsúlyozta Roger Tao, a Huawei fogyasztói üzletágának kelet-európai ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy a viselhető technológia a sportolás támogatása mellett fontos szerepet játszhat az általános egészségmegőrzésben is, a vállalat friss kutatásában*****  az okosórát rendszeresen használók kétharmada nyilatkozott úgy, hogy az eszközük javaslatai és elemzései hatására tudatosabbá váltak, és egészségesebb életmódot folytatnak.

 

 

A vívók a Diákolimpián is találkozhatnak a legújabb okoseszközökkel

 

A Huawei részt vesz a BOK Sportcsarnokban megrendezett, december 14-én induló Diákolimpián is, ahol a versenyzők megtekinthetik és kipróbálhatják a vállalat viselhető okoseszközeit, a többi között a BAND 8 okoskarkötőt, valamint a WATCH FIT SE, illetve WATCH GT4 okosórákat. 

 

__________________

*A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

**A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

***A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

****A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

*****A “Kutatás az okosóra használatról és attitűdökről” c. online felmérést az Ipsos végezte 2023 szeptemberében: Németország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Románia, Bulgária, Törökország és az Egyesült Királyság lakosai körében. Az országok átlaga, N=8019, a válaszadók a 18-64 év közötti lakosságot reprezentálják

Kulcsszavak: okoseszköz okosóra Huawei

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új generációs kamerakészlet tartalomgyártóknak

Debütált a ZV-E10 II, a Sony legnépszerűbb tükör nélküli ZV-E10 kamerájának második generációs verziója. Az eredeti ZV-E10 a Sony videós tartalomgyártóknak szánt ZV kamerasorozata alappilléreként könnyű, kompakt, sokoldalú eszközt kínált kezdő és haladó tartalomgyártóknak egyaránt. Az új ZV-E10 II rendelkezik az eredeti kamera tartalomgyártók által kedvelt összes funkciójával – mint például a „Creative Looks” beállítással, a „Product Showcase Setting” móddal, a „Background Defocus” funkcióval és az oldalra nyitható, változtatható szögű képernyővel –, ugyanakkor még kifinomultabb és felhasználóbarátabb lett.

2024. július 14. 12:01

A Samsung Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 új lehetőségeket nyit a Galaxy AI korszakában

A Samsung ma bejelentette az új Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 hajlítható okostelefonok, valamint a Galaxy Buds3 és Galaxy Buds3 Pro fülhallgatók érkezését a Galaxy Unpacked eseményen, Párizsban.

2024. július 12. 17:11

A Philips termékek új Red Dot díjakat nyertek

A TP Vision következetesen a kivételes európai dizájnt minden Philips márkájú TV és audiotermék központi elemeként pozícionálja, és ez a politika ismét elnyerte a legmagasabb szintű szakmai elismerést, öt Red Dot 2024 díjat nyert termékdizajnért.

 

2024. július 6. 14:38

Új fejhallgatót és hangszórót mutatott be a LAMAX

Két új termékkel bővítette audioeszközeinek körét a LAMAX. A LAMAX PartyGo 1 Play hangszóró sokoldalú eszközként funkcionál, a telefonhoz való csatlakoztatás és zenelejátszás mellett FM rádióként, külső akkumulátorként, a mellékelt mikrofonnal együtt pedig karaokegépként is funkcionál. A LAMAX Noise Comfort2 ANC fejhallgató pedig aktív zajszűrássel és tiszta hangzással segít ideális körülményeket teremteni zenehallgatáshoz, munkához vagy online megbeszéléshez.

2024. július 3. 12:59

Középkategóriás áron kínál felsőkategóriás zajszűrést a Huawei legújabb fülhallgatója

Már Magyarországon is kapható a Huawei i-sorozatának legfrissebb tagja, a HUAWEI FreeBuds 6i vezeték nélküli fülhallgató. Az új modell az  eddig inkább flagship kategóriára jellemző intelligens és dinamikus zajszűrő technológiával, hosszú, akár 35 órányi üzemidővel a negyvenezer forint körüli árkategóra egyik legjobb választása lehet.

2024. július 2. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01