Átlátszó autóantennát mutat be az LG a CES 2024-en

forrás: Prím Online, 2023. december 21. 18:48

Az LG Electronics (LG) a 2024-es CES-en mutatja be az autók számára tervezett, közvetlenül a jármű szélvédőjére helyezhető, átlátszó fólia típusú antennáját, amelyet a neves francia üveggyártóval, a Saint-Gobain Sekurittal együttműködve alkotott meg. A vállalat transzparens telematikai megoldása egy olyan, az iparágat átalakító távközlési technológia, amely várhatóan számottevő hatással lesz majd a gyorsan fejlődő mobilitási ágazatra, miközben tovább erősíti az LG pozícióját az autóipari megoldások piacán.

Az autóipar – ahol ma már az elektromos járművek jelentik a normát, illetve hamarosan megérkeznek az autonóm és szoftveresen definiált járművek is – az összekapcsolhatóság forradalma előtt áll. Ez az átalakulás olyan élvonalbeli távközlési környezeteket igényel, amelyek képesek a valós idejű adatcserére a csúcstechnológiájú személyes terekben. 

 

Az LG átlátszó antennáját – amely üvegre helyezett vagy üvegbe épített megoldásként is elérhető lesz – úgy tervezték, hogy a különböző üvegtípusokkal és járművekkel is kompatibilis legyen. Az, hogy a fóliát nagy kiterjedésű felületen lehet alkalmazni, garantálja a megbízható távközlési teljesítményt, továbbá skálázhatóságot biztosít a megnövekedett hálózati forgalom kezeléséhez. Az LG legújabb telematikai innovációja rendkívül széles körben adaptálható, az 5G, a GNSS (Global Navigation Satellite System, globális navigációs műholdrendszer) és a wifi támogatásával pedig továbbfejlesztett csatlakozási lehetőségeket kínál.

 

 

Az átlátszó antenna zökkenőmentesen beépíthető az autók szélvédőjébe vagy az üvegből készült napfénytetőjükbe. Ez azt jelenti, hogy a járműgyártóknak az új modellek kifejlesztésekor nem kell engedményeket tenniük a formatervezés terén, mivel nincs szükség a hagyományos antennák elhelyezéséhez általában szükséges elemekre, burkolatokra. A film típusú antenna az LG több mint 80 szabadalmaztatott innovációját vonultatja fel, köztük az antennaminták átlátszóvá tételét szolgáló tervezési metódust és az átlátszó elektródatechnológiát. 

 

„Örömmel mutatjuk be az LG átlátszó antennatechnológiáját tartalmazó intelligens üvegünket” – mondta Thibaut Heitz, a Saint-Gobain Sekurit innovációs és K+F igazgatója. „A járműalkatrész-megoldások terén vezető szerepet betöltő LG-vel együttműködve úttörő munkát végzünk a járműtávközlés terén. Közös célunk, hogy gazdagabb és egyedülálló járműfedélzeti környezetet biztosítsunk, megvalósítva ezzel a mobilitás jövőjét.”

 

„A Saint-Gobain Sekurittal való szoros együttműködésünk révén megalkotott átlátszó antenna egy olyan új generációs termék, amely járműtesztek során bizonyította az autóipari alkalmazásokhoz szükséges kivételes kommunikációs teljesítményét” – mondta Eun Seok-hyun, az LG járműalkatrész-üzletágának elnöke. „A telematika és az autóipari megoldások globális vezetőjeként, az LG elkötelezett a technológiai képességeinek fejlesztése mellett, és a jövőben is olyan új megoldásokat fog bemutatni, amelyek a mobilitási élmény fejlődését ösztönzik.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01