Új korszak az elektromobilitásban

forrás: Prím Online, 2024. április 17. 16:28

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

A Folgore Day eseményen nem csupán a Maserati eddigi 110 évének sikereire tekintettek vissza, hanem a Folgore modellcsalád leleplezésével egyúttal egy új korszak kezdetét is megünnepelték az elektromos járművek piacán.  Az este hangulatát a nemzetközileg elismert olasz művész, Dardust előadása alapozta meg, majd olyan különleges vendégek nyitották meg az eseményt, mint az olasz színésznő, Matilda De Angelis és az asztrofizikus Edwige Pezzulli.

 

 

A Folgore Day-en bemutatásra került a GranCabrio Folgore, a luxus-szegmens első 100%-ban elektromos kabriója, amely jelenleg a leggyorsabb a piacon – mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A Maserati a tavalyi évben már bemutatta a GranTurismo Folgore-t, amelyet a márka első teljesen elektromos meghajtású ikonjaként tartanak számon, valamint a Grecale Folgore-t, a Trident történetének első 100%-ban elektromos hajtásláncú SUV-ját. Az új nyitott tetejű Maserati teszi teljessé a modenai székhelyű vállalat elektromos kínálatát, amelyet az exkluzív Liquid Rose Gold színben, Titan Grey puha tetővel mutattak be.

 

Az eseményen a Maserati formatervezési vezetője, Klaus Busse, valamint a vezérigazgató, Davide Grasso avatták be a közönséget az autó egyedi formavilágába, beleértve a dizájnt, a teljesítményt, a jellegzetes hangzást, valamint a Formula E autókból származó technológiát. 

 

 

A szigonyos márka elektromos járművekre történő átállása újradefiniálja a Maseratit: a tervek szerint 2025-re minden modell elérhető lesz akkumulátoros-elektromos változatban, 2028-ra pedig teljesen elektromos lesz a kínálatuk.

 

A Folgore Day alkalmával az „IT TURNS YOU ON” névre keresztelt kampányuk is elindult, amelyben az olasz művész és énekes-dalszerző, Damiano David szerepel: segítségével egy 90 másodperces filmben mind a három Folgore modellt bemutatják.

 

TRIDENTE: 100%-ban elektromos luxus motorcsónak 

 

A nagyszabású rendezvényen másról is lerántották a leplet: a Maserati és a Vita Power együttműködésének eredménye a TRIDENTE, egy tisztán elektromos meghajtású luxusmotorcsónak. A két márka osztozik a jövő mobilitásáról alkotott elképzelésekben. A Vita Power egy tengeri technológiai vállalat, melynek célja a környezetre gyakorolt hatások csökkentése nagy teljesítményű hajtásláncok és teljesen elektromos jachtok ökoszisztémájának kifejlesztésével – amelyet egy erre a célra kialakított tengeri gyorstöltő infrastruktúra támogat.

 

 

A szénszálas anyagokból készült TRIDENTE egy 10,5 méteres motorcsónak, amelyet a tavakon és a tengereken való mindennapos hajózásra terveztek. Akár nyolc utas befogadására is alkalmas, valamint 25 csomós utazósebességgel és 40 csomós végsebességgel büszkélkedhet. Az egyenáramú töltésé pedig kevesebb mint egy óra alatt történik.

 

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az olaszoknál folytatta európai terjeszkedését a hozzánk ősszel érkező Omoda

Július elején újabb európai piacra lépett be a Chery Group az Omoda és Jaecoo márkákkal, Olaszországban teljes körű szolgáltatással elindult a kínai gyártó járműveinek értékesítése. A társaság globális terjeszkedési stratégiája szerint 2030-ig világszerte több mint 60 piacon jelenik meg ez a két brand, szeptemberben Magyarországon is megkezdik az Omoda 5 forgalmazását. 

2024. július 19. 16:43

Kína autóipara: honnan jön, és hova tart?

Négy évtized elég volt ahhoz, hogy a semmiből a világ első számú autóipari nagyhatalmává emelkedjen Kína. Számaik kétségtelenül impozánsak, ám nem feltétlenül tükrözik, hogy mire is számíthatunk még a kínai autógyártóktól.

2024. július 16. 18:17

Így vásárolunk autót – az ár mellett a márka és a műszaki paraméterek számítanak leginkább

A 16-59 éves magyarok közel egyötöde tervez autóvásárlást a közeljövőben, több mint felük kétmillió forint alatti összeget szán erre – derül ki a Chery Group megbízásából készült, reprezentatív felmérésből. Bár a többség számára az ár a legfontosabb szempont, a férfiak körében ugyanennyire számít az is, hogy megbízható és ismert gyártó járműve legyen, illetve sokan kiemelték a műszaki paramétereket is.

2024. július 15. 10:12

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

A legdinamikusabban fejlődő autógyártók között a Chery Group

A nemzetközi autóipari trendekre rácáfolva, kiugróan jó értékesítési eredményeket ért el az év első négy hónapjában a Chery Holdings Group. A kínai gyártó éves összevetésben több mint felével növelte értékesítését a január-április közötti időszakban, az elektromos és plug-in hibrid járműveknél pedig több mint kétszeres fejlődést ért el. A társaság Omoda 5 modellje szeptembertől Magyarországon is elérhető lesz, novemberben pedig várhatóan az autó elektromos verziója is megérkezik hozzánk!

2024. július 3. 19:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59