Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

forrás: Prím Online, 2024. április 23. 16:21

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

A CETIN Hungary célja, hogy a távközlés területén közös kutatási programok és innovatív projektek révén hozzájáruljon a fejlett műszaki ismeretekkel rendelkező szakemberek oktatásához, egyben elősegítse az építészeti szakma és a távközlési infrastruktúrafejlesztők közötti együttműködést. A vállalat részt kíván venni a jövő szakembergárdájának színvonalas képzésében, különös tekintettel a humánerőforrás-igények szempontjából kiemelt területeken. 

 

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a régió legdinamikusabban fejlődő mérnökképző felsőoktatási intézménye. Célja a hallgatók elméleti, illetve a mindenkori piaci igényekhez igazodó gyakorlati képzése, valamint a versenyképes diplomát követően a szakemberek műszaki ismereteinek fejlesztése. 

 

Az együttműködés révén az egyetem – tapasztalatával, illetve műszaki, informatikai és építészeti képzési palettájával – hozzájárul a CETIN Hungary céljaihoz, és ezzel párhuzamosan szakmai támogatást kap a hazai és a nemzetközi viszonylatban is keresett és versenyképes szakemberek képzéséhez. 

 

Az együttműködést Bóday Tamás, a CETIN Hungary Zrt. kereskedelmi igazgatója és Prof. Dr. Medvegy Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja, az egyetem vezetésével közösen jelentette be a pécsi Pollack Expón. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által szervezett szakmai kiállítás és konferencia a gazdaság és a felsőoktatás együttműködését testesíti meg.

 

A CETIN a műszaki szakemberképzéssel kapcsolatos stratégiájának megfelelően korábban már az Óbudai Egyetemmel és a Győri Széchenyi István Egyetemmel is kötött megállapodást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59