Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

forrás: Prím Online, 2024. április 29. 13:07

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

Évek óta kiemelkedő eredményeket érnek el a Mercedes-Benz duális szakképzésében részt vevő diákok a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, többfordulós szakmai versenyen, amelyen 2024-ben közel 60 szakma 9000 jelentkezője vett részt.

 

A kecskeméti autógyár színeiben idén 21 tanuló indult az országos versenysorozaton. A Záróceremónia díjátadóján a Mercedes-Benz csapat tagja vehette át a legjobbnak járó díjat a járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó szakmában, a szerszám- és készülékgyártó szakmában pedig mindhárom dobogós helyet megnyerték a diákok.

 

A dobogón balról jobbra Járai Zoltán, Pataki Sándor, Patyi Barna Levente

 

Szerszám- és készülékgyártó szakma:

1. Pataki Sándor

2. Járai Zoltán

3. Patyi Barna Levente 

 

Járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó szakma:

1. Berki Patrik Roland 

 

 

A dobogó legfelső fokán Berki Patrik Roland

 

„A Mercedes-Benz Academy Kecskemét az ország egyik legmodernebb képzési központja, ahol a jövő autóipari szakemberei innovatív eszközökön és gyártásközeli környezetben sajátítják el a szakma alapjait és fejlesztik tudásukat. A képzés sikerességét diákjaink kiemelkedő eredményei is bizonyítják. A Szakma Sztár Fesztiválon évről évre elnyert díjak méltó elismerést jelentenek. Büszkék vagyunk diákjainkra és ezúton is gratulálunk nekik!” – mondta Jens Bühler, a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Fotók: Deák András

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi bemutatta a MIX Fold 4 és a Xiaomi MIX Flip készülékeket

A pekingi ShouGang Stadion adott otthont a Xiaomi rendezvényének, amelyen Lei Jun, a társaság alapító-vezérigazgatója megtartotta 2024-es beszédét, bemutatva az új Xiaomi MIX termékcsaládot. A Xiaomi újabb innovációt valósított meg az összehajtható telefonok terén, köszönhetően a felhasznált anyagokra, a szerkezetre és a hálózati funkcionalitásra is kiterjedő technológiai fejlesztéseknek. 

2024. július 22. 18:51

Imádják a Netflixesek az olcsóbb, reklámalapú előfizetést

A Netflix legújabb jelentése szerint a felhasználók körében egyre népszerűbbek az olcsóbb, reklámalapú előfizetési csomag – írja a marketinglife.hu.

2024. július 22. 17:03

Fontos lépéseket tett a VGP a fenntartható jövő felé

Jelentős eredményeket ért el ESG területen 2023-ban a VGP, a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója. A csoport tavaly jelentős, 2 054 tonna CO2 megtakarítás mellett csökkentette ingatlanjaiban a vízfelhasználást, 23%-kal redukálta a bérelt területek négyzetméterenkénti energiaintenzitását, és felgyorsította a fotovoltaikus energia alkalmazását, amely tavaly 79,9%-kal nőtt az előző évhez képest. A földterületek kiválasztásánál a VGP olyan lehetőségekre összpontosít, amelyek jól kapcsolódnak tömegközlekedési hálózatokhoz, 2023-ban ezek elérte a 96%-ot.

2024. július 22. 15:19

Stabilizálódást mutat a pénzügyi vezetők előrejelzése: a legtöbben nem terveznek átszervezést

A pénzügyi vezetők (CFO-k) 70%-a nem tervezi átszervezni pénzügyi osztályát a következő két évben – állapítja meg a Deloitte 2024-es közép-európai CFO-felmérésének kiegészítő tanulmánya, amelyben a szakértők a pénzügyi osztályok belső működését és változó szerepeit vizsgálták.

2024. július 22. 13:27

A mesterséges intelligenciával tuningolt névjegykártyák piaci robbanás előtt állnak

A vállalkozások közel 30 százaléka már most is a mesterséges intelligencia technológiáját használják a névjegykártyák készítéséhez, amelyben további 10 százalék növekedésre számítanak a 2032-ig – derül ki a Card in Move, hazai alapítású digitális névjegykártya gyártó cég összefoglalójából.  Az AI forradalmasítja a névjegykártyák világát, új szintre emelve a személyes és üzleti kapcsolatok ápolásának módját. Az AI-alapú tervezési megoldások a környezetkímélő szerepükön túl automatizálják a kapcsolatteremtés mögötti adminisztrációt, hiszen képesek egyből CRM rendszerbe importálni az újonnan megszerzett kontaktokat.

2024. július 22. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59