Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

forrás: Prím Online, 2024. április 30. 09:57

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

Az üzemi nyereség immár az ötödik egymást követő évben haladta meg az ezer milliárd vont, ami az LG erős teljesítményét mutatja az egyre élesedő piaci versenyben. A vállalat minden idők legmagasabb összbevételét érte el az év első három hónapjában, a kihívást jelentő makrogazdasági körülmények – köztük a magas nyersanyagárak, az ingadozó árfolyamok, az emelkedő kamatlábak –, valamint a csak lassan élénkülő kereslet ellenére.

 

 

 

A kedvező eredményben közrejátszott, hogy a háztartási gépek üzletág rekordbevételt és kétszámjegyű működési eredményhányadot ért el, az elektromosautó-alkatrészeket gyártó részleg folytatta bővülését, továbbá mind a televízók, mind az üzleti megoldások üzletága is növekedést és nyereséget mutatott fel. Szintén kedvező hatása volt a fenntartható üzleti modellek, például az előfizetéses szolgáltatások bevezetésének, valamint a B2B szektorban rejlő növekedési lehetőségek kihasználásának, illetve a versenyképesség erősítésének a prémium szegmensben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01