Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

forrás: Prím Online, 2024. április 30. 13:02

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

 

• Az olaszországi gyártóüzem bevezeti a Net Zero programot  

• A kibocsátáscsökkentést megújuló energiával, innovatív smart hálózattal és fotovoltaikus panelekkel érték el 

• Az épületfelügyeleti rendszer a maximális hatékonyság érdekében felügyeli és szabályozza az energiafogyasztást 

 

Az ABB Electrification üzletág Smart Buildings üzemében több mint 350 ember dolgozik, akik évente több mint 16 millió készüléket gyártanak. A Santa Palomba-i üzem által vásárolt összes villamos energia 2019 óta megújuló forrásból származik. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elkötelezettségének előmozdítása érdekében az üzem együttműködésre lépett egyik logisztikai partnerrel, a Laziale Distribuzione-val. Az együttműködés célja egy innovatív smart hálózati projekt megvalósítása volt. Az ABB telephelye melletti raktárépületekre telepített több mint 3000 fotovoltaikus panel immáron 1,52 MW csúcsteljesítményt biztosít. A közös klímavédelmi fellépés jegyében a parkoló területén is telepítettek fotovoltaikus napelemeket, amelyek 17 elektromos töltőállomást látnak el a cég elektromos és plug-in hibrid autóinak elektromos töltéséhez.

 

 

Az energiafogyasztás nyomon követése és optimalizálása érdekében az ABB Ability épületfelügyeleti szoftvermegoldását telepítették, amely valós időben figyeli az energiafogyasztást, és lehetővé teszi, hogy az üzem csapata akár a helyszínen, akár távolról gyűjtsön adatokat elemzés céljára. Továbbá a rendszer segít az üzemnek a fogyasztás hatékonyságának kezelésében a leginkább energiaigényes rendszereknél, így például a légkondicionálás, a sűrített levegőrendszer, a légbefúvás és a már 100 százalékban LED-es világítás esetében. A Santa Palomba-i üzem 2025-re tervezi, hogy kazánjait nagy hatékonyságú hőszivattyúkra cseréli.

 

„A fosszilis tüzelőanyagokról való átállás azt jelenti, hogy több megújuló energiaforrást integrálunk az energiaellátásunkba az elektrifikáció fokozásával párhuzamosan" – mondta Mike Mustapha, az ABB Electrification üzletág Smart Buildings divíziójának vezetője. „Amikor az életünknek és munkánknak helyszínéül szolgáló épületek és városok energiaellátásáról van szó, sokkal több elektromos áramra lesz szükség. A Santa Palomba-i üzemünk követi a 'Mission to Zero' programunk elveit. Ez egy folytonos tevékenység, amely bizonyítja azon elkötelezettségünket, hogy mindannyiunk számára fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövőt tegyünk lehetővé. Nap mint nap világszerte támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy optimalizálják, elektrifikálják és dekarbonizálják működésüket.”

 

Az ABB Mission to Zero programja támogatja a vállalatcsoport azon kötelezettségvállalását, hogy 2030-ig 80 százalékkal, 2050-ig pedig 100 százalékkal csökkentse a CO2-kibocsátását (a 2019-es bázishoz képest). A helyi teamek által irányított telephelyek és üzemek az ABB innovatív technológiáinak és harmadik fél integrációjának felhasználásával az energiatermelés, -kezelés és -tárolás révén a hatékonyság javítására összpontosítanak. A Mission to Zero programról itt áll rendelkezésre bővebb tájékoztatás: https://global.abb/topic/mission-to-zero/en.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59