A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

forrás: Prím Online, 2024. május 7. 11:55

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

 

• Tavaly a Continental az ázsiai-csendes-óceáni térség öt legnagyobb volumenű elektromos jármű gyártójának is szállított már gumiabroncsokat, csakúgy, mint az EMEA és az amerikai régiók vezető gyártóinak is

• A Continental gumiabroncsait az új és a már ismert márkák egyaránt használják, mint például a Tesla, a BMW, a Volkswagen, a BYD és a Geely

• „Ügyfeleink különös jelentőséget tulajdonítanak az olyan alacsony gördülési ellenállású abroncsoknak, melyek nagyobb hatótávval és csendes menetzajjal rendelkeznek a vezetési kényelem érdekében” – mondta el Manja Greimeier, a Continental gumiabroncs szektorának elsőszerelésű abroncsokért felelős vezetője 

  

A siker kulcsa: alacsony gördülési ellenállás, csendes menetzaj 

 

„Ügyfeleink különös jelentőséget tulajdonítanak az olyan alacsony gördülési ellenállású abroncsoknak, melyek nagyobb hatótávval és csendes menetzajjal rendelkeznek a vezetési kényelem érdekében. Ezeknek az elvárásoknak vállalatunk nagy teljesítményű gumiabroncsai, – amelyeket minden típusú elektromos járműre kínálunk – megfelelnek. Az a bizalom, amelyet az e-járművek gyártói világszerte a Continental autógumijaiba vetnek, egy tökéletes megerősítése ennek" – mondta el Manja Greimeier, a Continental gumiabroncs szektorának elsőszerelésű abroncsokért felelős vezetője. A Continental olyan már korábban ismert és új e-járművek gyártóit is kiszolgálja, mint a Tesla, a BYD, a Volkswagen, a BMW és a Geely. 

 

 

Folyamatos garancia a csökkentett fogyasztásra és a megnövelt hatékonyságra 

 

A Continental már régóta dolgozik a gumiabroncsok optimalizálásán a nagyobb hatékonyság és az alacsonyabb fogyasztás érdekében. A vállalat 1993-ban mutatta be a ContiEcoContact-ot – az első, kifejezetten az energiahatékonyságra tervezett autógumi-családot. Azóta minden fejlesztés az alacsony gördülési ellenállásra és menetzajra, valamint a nagy futásteljesítményre összpontosít, a biztonság veszélyeztetése vagy korlátozása nélkül. A termékek fejlesztése során a Continental figyelembe veszi az elektromos járművek nagyobb súlyát is, amely az akkumulátor súlyából adódik. A cég 2021 óta speciális HL terhelési indexszel ellátott személyautó-abroncsokat is gyárt, melyek megnövelt terhelhetőséggel bírnak.

 

A Continental technológiai fejlesztései minden jármű számára előnyösek, függetlenül a meghajtás típusától. A prémium gumiabroncsgyártó minden hajtási típusra optimalizálta teljes autógumi-portfóliójának összes jelenlegi termékcsaládját. 2023-tól a termékek falán található EV Compatible logó egyértelművé teszi, hogy mely modellek alkalmasak elektromos járműveken való használatra és azok hatótávolságának optimalizálására. Ennek köszönhetően a Continental gumiabroncsai mindig megfelelő választások lehetnek – függetlenül attól, hogy belsőégésű motoros vagy elektromos járműről van szó.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így vásárolunk autót – az ár mellett a márka és a műszaki paraméterek számítanak leginkább

A 16-59 éves magyarok közel egyötöde tervez autóvásárlást a közeljövőben, több mint felük kétmillió forint alatti összeget szán erre – derül ki a Chery Group megbízásából készült, reprezentatív felmérésből. Bár a többség számára az ár a legfontosabb szempont, a férfiak körében ugyanennyire számít az is, hogy megbízható és ismert gyártó járműve legyen, illetve sokan kiemelték a műszaki paramétereket is.

2024. július 15. 10:12

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

A legdinamikusabban fejlődő autógyártók között a Chery Group

A nemzetközi autóipari trendekre rácáfolva, kiugróan jó értékesítési eredményeket ért el az év első négy hónapjában a Chery Holdings Group. A kínai gyártó éves összevetésben több mint felével növelte értékesítését a január-április közötti időszakban, az elektromos és plug-in hibrid járműveknél pedig több mint kétszeres fejlődést ért el. A társaság Omoda 5 modellje szeptembertől Magyarországon is elérhető lesz, novemberben pedig várhatóan az autó elektromos verziója is megérkezik hozzánk!

2024. július 3. 19:32

Az új Mercedes-AMG G63 gyári, első szereléssel kizárólagosan General Tire gumiabroncsaival érhető el

A General Tire biztosítja a gyári gumiabroncsokat az új Mercedes-AMG G63 modellhez, mely a Mercedes-Benz G-osztályának sportváltozata. Az AMG tuningműhelyéből származó ultranagy teljesítményű SUV-ot gyárilag kizárólag a 20 colos General Tire Grabber HTS60 nyári gumikkal látják el. Az abroncsot úgy tervezték, hogy maximális biztonságot nyújtson közúton és terepen egyaránt.

2024. július 2. 10:12

Bemutatta autóját az ART: magabiztosan várja a versenyeket a Széchenyi-egyetem csapata

Kisebb tömeg, nagyobb megbízhatóság – így jellemezhető a fennállásának tizedik évét ünneplő Arrabona Racing Team (ART) idei autója. A győri Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapata rollout rendezvényén mutatta be új járművét, amellyel a tavalyi szezon tapasztalatait hasznosítva ismét az élmezőnybe kerülhet.

2024. július 1. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01