Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

forrás: Prím Online, 2024. május 9. 16:20

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

Több olyan szolgáltatását fejlesztette az Euronics, amely az online vásárlásokat teszi még könnyebbé és kényelmesebbé. Az online rendelések előretörésére az Euronics is jól reagált: hazánk legnagyobb kizárólag magyar tulajdonú e-kereskedőjévé nőtte ki magát. Az ügyfeleknek nem csak a kényelmes megoldást nyújtó vásárlás lett a legfontosabb elvárás, hanem a megrendelt termékek kiszállításának gyorsasága és a többféle szállítási mód közötti választás lehetősége is.

 

Hűtő aznapra, ingyenes átvétellel

 

A weben megrendelt termékek például áruházi – aznapi – átvétellel is kérhetőek. Az online megrendelt termékek korábban az Euronics központi raktárából kerültek a vásárló által kiválasztott üzletbe. A logisztikai folyamat igénybe vett pár napot, ami a szolgáltatás bevezetésével gyakorlatilag nullára csökkent, mert az áruházi készletből szolgálják ki a webáruház ügyfeleit. 

 

„A folyamatok átalakításának köszönhetően mára a webáruházunkban leadott online megrendeléseket akár aznap átvehetik az üzletben, ráadásul díjmentesen. A webáruházba beérkezett rendelés valós időben szinkronizálódik az áruházi értékesítő kolléga mobileszközére, aki a lehető legrövidebb időn belül elkülöníti az online megrendelést. Ez a folyamat pár percet vesz igénybe, a lezárását követően e-mail üzenetben értesítjük az ügyfelet, hogy átveheti a rendelését. Amellett, hogy ma már elvárás, hogy minél gyorsabban hozzájussanak a vásárlók a termékekhez, számos olyan élethelyzet van, amikor ez különösen fontos. Gondoljunk például arra, ha valakinél nyáron elromlik a hűtőgép vagy a munkához, másnapi utazáshoz szükséges eszközök mennek tönkre” – mondta Monostori Csaba, az Euronics e-commerce managere. 

 

A szolgáltatás 2023. év végén indult, eleinte csak három budapesti áruházban, majd fokozatosan, területenként aktiválták a szolgáltatást, 2024. márciusa óta pedig az összes üzletben elérhető. Mára már ott tart az Euronics, hogy a webáruházban leadott megrendelések többségét, 60-70 százalékát áruházi átvétellel kérik. A legtöbb áruházi átvételes online megrendelést a budapesti üzletekben veszik át a vásárlók, majd a nagyobb vidéki városok következnek, így Debrecen, Szeged, Nyíregyháza, Pécs és Győr. 

 

Házhoz is jön a rendelés

 

A megrendelt cikkekért nem szükséges elmenni egy üzletbe ahhoz, hogy a rendelés napján megérkezzen, bizonyos termékek esetében azonnali kiszállítást is lehet kérni. A szolgáltatás Budapesten belül érhető el. Azokat a kis vagy közepes méretű rendeléseket, amiket délután 15 óráig – az időablakot az indulás óta 4 órával kitolták - leadnak a webshopon a vásárlók, már délután – 13 és 22 óra között – kiszállítja az Euronics szállító partnere. Mindezért kis csomag (maximum 15 kg és 60x60x60 cm) esetén 1990 forint, közepes csomag (maximum 30 kg és 60x60x60 cm) esetén pedig 2490 forint szállítási díjat kell fizetni. Ez egyébként minimálisan több mint a standard szállítás díja. 

 

A vásárlók egyébként jellemzően olyan termékeket rendelnek így, amelyekre valóban rögtön szükségük lehet, ilyenek például a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, a vízszűrő-tartozékok, a headsetek és az állateledelek, de rendeltek már vasalót, asztali grillt és notebookot is. Monostori Csaba hozzátette, hogy a szállítási díjak változatlanok maradtak, így a megrendelések száma megduplázódott. Az Euronics pedig tovább fejleszti a szolgáltatást, hogy még kényelmesebb és könnyebb legyen a rendelés. 

Kulcsszavak: Euronics webáruház

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Delta Systems újítja meg az Állatorvostudományi Egyetem komplex audiovizuális rendszerét

Bemutatták az Állatorvostudományi Egyetem első, legmodernebb technikával felszerelt okostantermét. A komplex audiovizuális rendszert a Delta Systems Kft. újítja meg, miután elnyerte az erre kiírt, nyílt, Európai Uniós közbeszerzési eljárást. A mintegy 1,089 milliárd forint értékű beruházás új utat nyitott az egyetem számára. Az európai szinten is egyedülálló korszerűsítéssel 45 prezentációs térben 13 gyártó 1842 eszközét alakítják egy komplex, hallgatóközpontú rendszerré. 

2024. július 18. 12:58

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Kékszalag: nyomkövető rendszert fejlesztett a Széchenyi-egyetem a vitorlásszövetséggel és a Telekommal partnerségben

Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen idén először minden hajót nyomkövető eszközzel látnak el, amelyet a hozzá tartozó online alkalmazással együtt a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja a Magyar Telekommal közösen, a Magyar Vitorlásszövetséggel együttműködésben fejlesztett. Az újítás segítségével folyamatosan figyelhető a versenyzők haladása, emellett a rendszer háttértámogatást nyújt a szervezőknek.

2024. július 18. 09:57

Élvezze a Kékszalag vitorlásversenyt a Telekom innovatív megoldásaival!

Digitálisan is szintet lép az 56. Kékszalag vitorlásverseny, kihasználva a Magyar Telekom kiváló balatoni 5G lefedettségét, privát campus hálózatát és az idei évre kialakított innovatív együttműködéseit. A július 18-20-án megrendezett versenyt négy vízi-, három drón- és három parti kamera közvetíti majd, a hajók követését pedig a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja és a Magyar Telekom által kifejlesztett nyomkövető rendszer biztosítja.

2024. július 17. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59