Kreditbeszámítással érkezhetnek az Audi Hungaria Iskolaközpont tanulói a Széchenyi-egyetemre

forrás: Prím Online, 2024. május 13. 12:59

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria Iskolaközponttal május 8-án. Ennek értelmében az iskola duális szakképzésének tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi színvonalú oktatásra, kutatásra, valamint arra, hogy tevékenységével hozzájáruljon a magyar gazdaság fejlődéséhez. Mindez fontos szempont az intézmény partnerségeinek kialakításában. Az egyetem az elmúlt időszakban számos technikummal kötött megállapodást, ennek keretében az országban elsőként előzetes hallgatói jogviszonyt is kínál technikumi diákoknak.

 

Az intézmény két éve írta alá a Győri Szakképzési Centrum és az Audi Hungaria Zrt. vezetőivel azt az együttműködési megállapodást, amellyel létrehozták a Győri Tudástranszfer Központot. A központ célja a szakképzésen alapuló életpályamodell vonzóbbá tétele, valamint az átjárhatóság megteremtése a szakképzés és a felsőoktatás között gyakorlatorientált, a munkaerőpiac igényeihez igazodó oktatás biztosításával. Ezzel a törekvéssel is egybecseng a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Iskolaközponttal kötött megállapodása, amelynek keretében az iskola duális szakképzésének tanulói beszámíttathatják végzettségüket egyetemi tanulmányaik során. Az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus szakmát sikeres szakmai vizsgával záró tanulóknak az egyetemen a gazdálkodás és menedzsment alapszakon, valamint a kereskedelem és marketing alapszakon nyílik lehetőségük a kreditbeszámításra. Ezen felül a duális gyakorlati képzést egyenértékűként ismeri el az egyetem a két szakon kötelező gyakorlati félévvel.

 

Dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány alapító elnöke, dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, Andreas Gering, az Audi Hungaria Iskolaközpont főigazgatója, Havassy Tünde, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Kauschitz Emil, a kuratórium elnökhelyettese az ünnepélyes aláíráson. (Fotó: Dudás Máté)

 

„Mérföldkőhöz érkeztünk iskolánk szakképzésének történetében. A Széchenyi István Egyetemmel korábban megkötött stratégiai partnerségünk keretében új lehetőséget teremtünk diákjaink számára életpályájukban” – fogalmazott Kauschitz Emil, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnökhelyettese. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az együttműködés létrejöttéhez, az egyetem és az iskola közti partnerség további szélesítéséhez. 

 

Andreas Gering, az Audi Hungaria Iskolaközpont főigazgatója a szakmai képesítés felsőfokú tanulmányokban történő elismerésének jelentőségét, illetve a duális képzésben megszerezhető gyakorlati tudás fontosságát méltatta. „Ez a megállapodás lehetővé teszi a tanulóink számára, hogy a már megszerzett ismereteiket és képességeiket használva hatékonyabban végezzék tanulmányaikat” – mondta. A Széchenyi István Egyetemmel kapcsolatban megemlítette, a sokszínűségre és erősségekre alapozó, befogadó oktatási kultúra nem csak a diákok javát szolgálja, hanem a győri oktatási kínálatot is még vonzóbbá teszi.

 

Dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány alapító elnöke kuriózumnak nevezte a két intézmény közt létrejött megállapodást. „Az együttműködés a végzős diákok számára olyan folytonosságot biztosít a képzésükben, amely elismeri és beszámítja az addig megszerzett tudásukat, és amelynek révén a győri egyetemen folytathatják karrierútjukat” – húzta alá. Kiemelte, az Audi Iskola különleges intézmény, ahonnan sokra hivatott fiatalok kerülnek ki, és tudásukat, képességeiket a Széchenyi-egyetemen kamatoztathatják tovább. 

 

„Az Audi Hungaria Zrt. intézményünk első számú partnere, és az Audi Hungaria Iskolaközponttal is kitűnő a kapcsolatunk, mostani megállapodásunk pedig szélesebbre tárja a felsőoktatásba vezető kaput a diákoknak. A tehetséges fiatalokat már a középiskolában kézen fogjuk, és elvezetjük őket az egyetem főbejáratáig. Nekik már csak be kell lépniük rajta" – fogalmazott dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese. Hozzátette, az egyetem gyakorlatorientált, a munkaerőpiacon keresett tudást, értékes diplomát, sokszínű hallgatói életet, nemzetközi légkört és kitűnő egyetemi infrastruktúrát kínál a fiataloknak, így az Audi Iskola végzőseinek is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Így vásárolunk autót – az ár mellett a márka és a műszaki paraméterek számítanak leginkább

A 16-59 éves magyarok közel egyötöde tervez autóvásárlást a közeljövőben, több mint felük kétmillió forint alatti összeget szán erre – derül ki a Chery Group megbízásából készült, reprezentatív felmérésből. Bár a többség számára az ár a legfontosabb szempont, a férfiak körében ugyanennyire számít az is, hogy megbízható és ismert gyártó járműve legyen, illetve sokan kiemelték a műszaki paramétereket is.

2024. július 15. 10:12

Radikálisan javult a hatékonyság és az eredményesség a gyárakban AI megoldásokkal

Az elmúlt évek során a Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója világszerte átalakította a gyártóüzemeket. A kis önálló gyáraktól a több telephelyen működő hatalmas üzemekig, a bútorgyártóktól a húsfeldolgozókig ezek a gyártók most villámgyors csatlakozási lehetőséget és intuitív, központosított hálózatirányítást élveznek gyáraikban és raktáraikban, ami radikális javulást eredményez a hatékonyságban és az eredményességben.

2024. július 14. 15:50

Kihirdették az Európai Unió mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét

Kihirdették az EU mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét („MI-Rendelet”), amely a világon az első igazán átfogó, mesterséges intelligenciával („MI”) kapcsolatos, szektorsemleges jogszabály.

2024. július 14. 13:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01