A HONOR közzétette 2023-as ESG jelentését a Fenntartható Fejlődés Fórumán

forrás: Prím Online, 2024. június 4. 13:02

A HONOR megrendezte a második HONOR ESG Fenntartható Fejlődési Fórumot a pekingi Palotamúzeum Jianfu Palotakertjében.  A rendezvényt olyan szervezetek támogatták, mint az ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezetének (UNIDO) Befektetési és Technológiafejlesztési Irodája (ITPO), a Központi Szépművészeti Akadémia (CAFA) és a Kínai Körforgásos Gazdaság Szövetsége (CACE). Az eseményen diplomaták, nemzetközi szervezetek, ipari szövetségek, egyetemek és vállalkozások vettek részt, hogy a fenntarthatóságot átfogó módon vitassák meg.

Az eseményen a HONOR hivatalosan is bemutatta a 2023-as környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) jelentését, amely kiemeli a fiatalok szerepvállalása, a technológia helyes célú felhasználása és a zöld átalakulás terén elért eredményeket. Eközben a HONOR Talents Global Design Awards kiállítása a Palotamúzeumba volt megrendezve, bemutatva a HONOR elkötelezettségét az iránt, hogy lehetőségeket teremtsen a fiataloknak és nemzetközi színtérre emelje a kulturális sajátosságokat.

 

A fenntartható fejlődés ösztönzése technológiai innovációkkal

 

A HONOR az ESG-t hosszú távú stratégiai fókuszaként kezeli, amely hét kulcsfontosságú területet foglal magába: Környezetvédelem, Technológia helyes célra, Adatvédelem, Ifjúsági szerepvállalás, Beszállítói CSR, Alkalmazottak fejlesztése és Felelős irányítás. 

 

„Az emberközpontú fenntartható fejlődés iránt elkötelezett HONOR arra törekszik, hogy innovatív, nyitott és befogadó, felelős vállalkozást alakítson ki. Célunk, hogy egy új, intelligens és befogadó világot teremtsünk mindenki számára” – mondta George Zhao, a HONOR  vezérigazgatója.

 

 

Lehetőségteremtés a fiatal tehetségek számára

 

A HONOR Talents Global Design Awards olyan platformmá fejlődött világszerte, amelyen keresztül a fiatal tehetségek megmutathatják, hogy mire is képesek. Az elmúlt négy évben több mint 40 ország 240 egyeteméről 25 000 pályázat érkezett be. 2023-ban a Kínai Szépművészeti Akadémia hallgatója, Yuan Shi „What's Going on in the Stone” című interaktív művészeti installációja nyerte el a nemzetközi első helyet. Ez az installáció arra invitálja a nézőket, hogy vegyenek részt egy generációkon átívelő élményben a Han-dinasztia szereplőivel, élénken megragadva a technológia és a kultúra érdekes ütközését.

 

Mindeközben a HONOR Talents Global Design Awards kiállításnak a Jianfu Palota kertjében található Yanchun pavilon adott otthont. Az ENSZ New York-i székhelyén, a mexikói Paseo de la Reformán és a hamburgi világörökségi területen, a Speicherstadtban rendezett korábbi kiállítások után a HONOR ifjúsági szerepvállalási projektje ismét egy globális kulturális mérföldkövet érhetett el.

 

A HONOR elkötelezettsége a technológia helyes célú felhasználása mellett

 

A HONOR a Tech for Good stratégiáját követve továbbra is elkötelezett az emberközpontú technológia és termékek fejlesztése mellett. Az idősek, látás- és hallássérültek digitális igényeinek kielégítése érdekében a HONOR olyan, készülékre telepíthető mesterséges intelligencia megoldásokat kínál, mint a képernyőolvasás és a mesterséges feliratozás, amelyek offline és személyre szabott hozzáférési funkciókkal hidalják át a digitális szakadékot. 2023 végére a HONOR 26 idősbarát projektet fejlesztett ki és valósított meg, amelyekből több mint 4,66 millió felhasználó részesült látássegítő, míg több mint 940 000 felhasználó hallássegítő funkciókkal.

 

Az esemény során a HONOR bemutatta saját fejlesztésű, valós idejű mesterséges intelligencia feliratozási funkcióját, amely gyakorlatilag láthatóvá teszi a hangot.

 

 

Először érte el az éves energiahasználat 8%-át a tiszta energia

 

A HONOR aktívan beépíti az éghajlatváltozást a vállalatirányításába. Azzal a céllal, hogy 2045-re szén-dioxid-semleges működést érjen el, a HONOR jelentős erőfeszítéseket tett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében termékei, gyártása és működése során, ezzel is bizonyítva a környezeti fenntarthatóság iránti erős elkötelezettségét. 2023 óta a HONOR fókuszba helyezte a tiszta energia használatát, amely most először tette ki 8%-át éves fogyasztásának.

 

A HONOR figyelemre méltó mérföldköveket ért el a környezetbarát termékek és gyártás terén is. A kutatás és tervezés, az anyagválasztás, a tartósság és a hatékonyság területein elért előrelépéseknek köszönhetően 128 HONOR okostelefon és táblagép kapta meg a CQC környezetvédelmi tanúsítványt, ami körülbelül 876 tonna üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését eredményezte. Eközben a 2023-ban bevezetett csomagolási innovációk több mint 650 tonnás szén-dioxid-csökkentést értek el. Hasonló lesz a helyzet a közelgő HONOR 200 széria esetében, ami nemcsak, hogy újrahasznosított csomagolásban érkezik, de a túlzott pazarlás elkerülése érdekében nem tartalmaz külön töltőt.

 

A HONOR Intelligens Gyártó Ipari Parkot nemzeti szintű zöld gyárként ismerték el Kínában. Saját építésű fotovoltaikus erőműve van, amely várhatóan évi 700 000 kWh tiszta villamos energiát termel. 

 

A HONOR a belső irodákban és az offline üzletekben papírmentes működést vezetett be, és ezzel olyan mértékkel csökkentette a papírnyomtatással járó fogyasztást, amely 2023-ban 108 Masson fenyő kivágásának megmentésével egyenértékű.

 

2023-ban a HONOR ESG-projektjei több tekintélyes iparági intézmény elismerését is elnyerték, köztük a Fortune China Best Designs és a Bloomberg Green ESG 50 elismerését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG AI alapú szervizrobotot fejlesztett a vendéglátás és az egészségügy számára

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb LG CLOi ServeBot (LDLIM31 modell) elnevezésű autonóm kiszolgáló robotját, amelyet arra terveztek, hogy biztonságos kiszállítást nyújtson a vendéglátásban és az egészségügyben. A bőséges belső tárolóhellyel rendelkező, négyajtós kialakítású CLOi ServeBot különböző kézbesítési feladatok elvégzésére képes, így nagy terhet képes levenni a személyzet válláról.

2024. július 18. 16:00

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.

2024. július 18. 14:31

A Delta Systems újítja meg az Állatorvostudományi Egyetem komplex audiovizuális rendszerét

Bemutatták az Állatorvostudományi Egyetem első, legmodernebb technikával felszerelt okostantermét. A komplex audiovizuális rendszert a Delta Systems Kft. újítja meg, miután elnyerte az erre kiírt, nyílt, Európai Uniós közbeszerzési eljárást. A mintegy 1,089 milliárd forint értékű beruházás új utat nyitott az egyetem számára. Az európai szinten is egyedülálló korszerűsítéssel 45 prezentációs térben 13 gyártó 1842 eszközét alakítják egy komplex, hallgatóközpontú rendszerré. 

2024. július 18. 12:58

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Kékszalag: nyomkövető rendszert fejlesztett a Széchenyi-egyetem a vitorlásszövetséggel és a Telekommal partnerségben

Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen idén először minden hajót nyomkövető eszközzel látnak el, amelyet a hozzá tartozó online alkalmazással együtt a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja a Magyar Telekommal közösen, a Magyar Vitorlásszövetséggel együttműködésben fejlesztett. Az újítás segítségével folyamatosan figyelhető a versenyzők haladása, emellett a rendszer háttértámogatást nyújt a szervezőknek.

2024. július 18. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59