Jövőálló Akadémia: A Samsung elindította az építkezést

forrás: Prím Online, 2024. június 7. 19:25

Zajlanak a Samsung által elindított Jövőálló Akadémia kampuszának digitális munkálatai a Minecraft felületén. A program versenyre, játékra, kedvenc gamer influenszereikkel közös gondolkodásra hívja az Alfa és a Z generáció*  tagjait. 

Az építőverseny június 3-án zárult, a legjobb alkotásokra június 10-ig lehet szavazni a szerver Telekvilágán. Ekkor hirdetik ki a győztes alkotást, amely a június 14-i esemény helyszínévé válik. A Jövőálló.Kampusz első online előadásán a jövő munkahelyét, a játékokból elsajátítható képességeket és az AI kérdéseit vitatják meg többek között Dr. Rab Árpád trendkutatóval és Kánai András jövőkutatóval. A Jövőálló.Kampusz digitális kihívása arra is rámutat, hogy a népszerű, nyílt világú videójáték valójában olyan jövőformáló eszközök platformja, mint az építkezés, a tanulás, a kommunikáció és a fejlődés.

 

A Jövőálló Akadémia eseményei lehetőséget teremtenek az Alfa és Z generációnak, hogy együttműködő és alkotó közösséget hozhassanak létre, és közösen gondolkodjanak a jövőjükről. A Samsung által életre hívott programsorozat online epizódja napjaink egyik legnépszerűbb gaming platformján, a Minecraft felületén zajlik, a résztvevők feladata, hogy megépítsék a Jövőálló.Kampuszt, ahol június 14-én megtarthatják az első, formabontó virtuális konferenciát. Az építőverseny kreatív választ és digitális leképezést ad arra a kérdésre, hogy hogyan fogunk dolgozni a jövőben. 

 

A kampusz felépítésére meghirdetett verseny zsűrijét népszerű gamer influenszerek alkotják: IceBlueBird, Zsomac, zsDav és Uborcraft. A versenyzők arra vállalkoznak, hogy a Minecraft szinte határok nélküli eszközkészletének segítségével egy olyan egyedülálló, vizuálisan változatos, a legapróbb részletekig kidolgozott épületet hozzanak létre, amelynek innovatív terei otthont adhatnak majd a holnapunk kihívásairól szóló online eszmecseréknek.

 

 

A játék Telekvilágán egyénileg, illetve 2-4 fős csapatokban zajló kampuszépítések június 3-án zárultak.  Ezt követően, június 10-én az influenszer-zsűri kiválasztja a 10 legtöbb szavazatot kapott épület közül a három dobogós kampuszt, valamint egy közönségdíj is gazdára talál. A győzteseket értékes nyeremények, többek közt Samsung Galaxy S24+ okostelefon, Odyssey G5 gaming monitor vagy Galaxy Buds FE készülékek és vásárlási utalványok várják. 

 

A verseny után a használatbavételre sem kell sokáig várni. Június 14-én a játékon belül, a Jövőálló.Kampuszon tartott előadás keretében a gaming és a munka összefüggéseit járják körbe neves gondolkodók, és mesélnek a jövőről alkotott elképzeléseikről. Ezen a ponton lép be a (digitális) képbe Dr. Rab Árpád trendkutató és Kánai András jövőkutató, valamint Molnár Janka fizikus-TikTokker, Kovács Gergely, az XR (Extended Reality – kibővített valóság) szakértője és Világi Bence, a COMET digitális stúdió technológiai vezetője, akiknek részvétele garancia az izgalmas, gondolatébresztő előadásokra és eszmecserére. 

 

A Samsung kutatásából**  kiderül: az Alfa és Z generáció többsége otthonosan mozog a számítógépes játékok, köztük az idén 15 éves Minecraft világában, közel harmaduk hetente néhány pár órát tölt a digitális játéktérben. A játék sikerét példázza, hogy a mozikban élőszereplős film, streaming platformon animációs sorozat készül belőle, az offline világban számos kézzelfogható játék alapját adja, nem mellesleg a Minecraft az Alfa és Z generációs gamerek top 3 kedvenc számítógépes játékának egyike. A Minecrafttal legtöbben (45%) többjátékos módban és egyedül is szoktak játszani, különösen a középiskolások esetében a többjátékos mód felé billen a mérleg (37% többjátékos módban, 20% egyedül) – vagyis a Minecraft önmagában is értelmezhető közösségformáló platformként. 

 

A Jövőálló.Kampusz szervere széles, változatos gamerközönséget szólít meg: itt nem csak építőknek terem babér. A munkálatokon túl részt lehet venni a Bedwars nevű stratégiai játékban, ahol a cél az ellenfelek ágyainak megsemmisítése és a saját ágy védelme. A SkyPVP egy PvP (játékos kontra játékos) mód, amelyben a játékosok lebegő szigeteken harcolnak a túlélésért. További különlegességként ott van még a Duel Arena Verseny is, amelynek keretében egyéni vagy cserealapú PVP összecsapások várnak a küzdelmet kereső játékosokra. 

 

További információ a Jövőálló.Kampuszról a https://jovoalloakademia.hu/jovoallokampusz weboldalon olvasható. A június 10-i szavazóshow és a június 14-i virtuális konferencia élőben követhető a Jövőálló Akadémia YouTube-csatornáján.

 

__________________________

*A Z generációba az 1995 és 2009 között születetteket sorolják, a 2010 után születetteket "alfa" generációnak (Generation Alpha) szokták nevezni

**A Samsung a Trend International kutatócég segítségével 2024 márciusában, 1200 fő megkérdezésével végzett generációs jövőkép kutatása

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG AI alapú szervizrobotot fejlesztett a vendéglátás és az egészségügy számára

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb LG CLOi ServeBot (LDLIM31 modell) elnevezésű autonóm kiszolgáló robotját, amelyet arra terveztek, hogy biztonságos kiszállítást nyújtson a vendéglátásban és az egészségügyben. A bőséges belső tárolóhellyel rendelkező, négyajtós kialakítású CLOi ServeBot különböző kézbesítési feladatok elvégzésére képes, így nagy terhet képes levenni a személyzet válláról.

2024. július 18. 16:00

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.

2024. július 18. 14:31

A Delta Systems újítja meg az Állatorvostudományi Egyetem komplex audiovizuális rendszerét

Bemutatták az Állatorvostudományi Egyetem első, legmodernebb technikával felszerelt okostantermét. A komplex audiovizuális rendszert a Delta Systems Kft. újítja meg, miután elnyerte az erre kiírt, nyílt, Európai Uniós közbeszerzési eljárást. A mintegy 1,089 milliárd forint értékű beruházás új utat nyitott az egyetem számára. Az európai szinten is egyedülálló korszerűsítéssel 45 prezentációs térben 13 gyártó 1842 eszközét alakítják egy komplex, hallgatóközpontú rendszerré. 

2024. július 18. 12:58

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Kékszalag: nyomkövető rendszert fejlesztett a Széchenyi-egyetem a vitorlásszövetséggel és a Telekommal partnerségben

Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen idén először minden hajót nyomkövető eszközzel látnak el, amelyet a hozzá tartozó online alkalmazással együtt a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja a Magyar Telekommal közösen, a Magyar Vitorlásszövetséggel együttműködésben fejlesztett. Az újítás segítségével folyamatosan figyelhető a versenyzők haladása, emellett a rendszer háttértámogatást nyújt a szervezőknek.

2024. július 18. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59