Nyártól Net-Coach-ok segítik az NMHH céljait

forrás: Prím Online, 2024. június 16. 12:20

2024. június 15-én sikeres záróvizsgát tettek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult Újmédia Pedagógia ösztöndíjas felnőttképzési program hallgatói. A Net-Coach-programban az NMHH a magyar pedagógusokkal összefogva olyan tudásközösséget épít, amely segít az iskoláknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival.

A képzésen a hallgatók az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői és konfliktuskezelői gyakorlatot szereztek, amellyel segíthetik majd a fiatalok, az iskolai közösségek, illetve a szülök digitális médiaértését.

 

Az okleveleket dr. Gloviczki Zoltán, a főiskola rektora adta át. Az ünnepségen elhangzott, hogy a most végzett szakemberek a Net-Coach-közösség tagjaként előadásokat, tanácsadást és nyilvános médiaszereplést is vállalnak majd, így segítve a pedagógusokat, a szülőket és a fiatalokat abban, hogy jobban tudják kezelni az online világ kockázatait, az okoseszközök és a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

 

Dr. Gloviczki Zoltán kiemelte, hogy ez az egyetlen felnőttképzés Magyarországon, amely a köznevelésben dolgozó tanároknak tanácsadói tudást ad a fiatalok és a családok digitális médiaértésének és online egészségének támogatására.

 

A záróeseményen a hallgatók nevében Biróné Szabó Brigitta köszönetét fejezte ki a Net-Coach-képzés minden szervezőjének, lebonyolítójának és az oktatóknak.

 

A kurzus tapasztalatainak kiértékelése és összegzése után 2024. október végén indul a második évfolyam. A képzési programra szeptembertől lehet majd jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola weboldalán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hűtési megoldások a nyári hónapokra: Tippek szakértőktől

Tombol a kánikula, beindult a nyaralási szezon, a tulajdonosok megnyitották a hétvégi házakat. De mi a megoldás, ha hűvösre fordul az idő akár csak pár napra is a nyári hónapokban? A szakértők kiemelik a megfelelő teljesítményű és energiatakarékos berendezések fontosságát, valamint a rendszeres karbantartás szükségességét a hosszú távú működés érdekében.

2024. július 24. 15:43

Közel négymillióra nőtt az 5G bázisok száma Kínában

Kínában mintegy 3,92 millióra nőtt az 5G bázisállomások száma idén június végére – olvasható a kínai ipari és informatikai minisztérium kedden közzétett kimutatásában.

2024. július 24. 12:14

Két új számítógépházzal bővül a Thermaltake The Tower sorozata

A Thermaltake, prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 600 közepes kialakítású toronyházat, amely támogatja a rejtett csatlakozós ATX-alaplapokat és a The Tower 250 Mini számítógépházat, melyet ITX-alaplapokhoz terveztek. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád egy klasszikus, függőleges toronyház-kialakítással. 

2024. július 24. 10:06

Samsung-recept a gyümölcsszezonra

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak, és hogyan gondoskodhatunk róla, hogy a sütőből kikerülő, pompás süteményeinket még jövő nyáron is emlegessék a vendégeink vagy a családtagjaink?

2024. július 23. 20:27

Párizs 2024: A sportolók már a Galaxy Z Flip6 olimpiai kiadásával szerezhetnek életre szóló élményeket a játékokon

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok mintegy 17 000 versenyzője, valamint az Olympic family (olimpiai család) képviselői vehették át a Samsung Galaxy Z Flip6 olimpiai kiadását. A sportolók – napokkal a nagyszabású sportesemény kezdete előtt – a párizsi olimpiai és paralimpiai faluban, az Olympic rendezvous (Olimpiai találkozó) elnevezésű Samsung-kiállítótérben kapták meg készüléküket.

2024. július 23. 18:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09