Hűsölj okosan a Samsung klímamegoldásaival!

forrás: Prím Online, 2024. július 5. 13:04

A rekkenő hőségben mentsvárként szolgálhat a lakásunk, ha korszerű, az igényeinkhez leginkább passzoló légkondicionálóval rendelkezünk. De melyek is a fontos szempontok az ideális eszköz kiválasztásánál? Ne kapjunk huzatot, tartsa tisztán a levegőt, működjön személyre szabhatóan és persze, energiatakarékosan. Az is előnyt jelent, ha a berendezés könnyen tisztítható, karbantartható. 

A Samsung mindezekre az igényekre fejlesztette ki megoldásként a WindFree technológiát, amely ideális társunk lehet, ha otthonunkban felforrósodik a helyzet.

 

Meghűlés helyett csak hűsölés

 

A nyári melegben szinte sóvárgunk egy fuvallatnyi hűs levegő után, de sokszor csak egy-egy légúti megbetegedés jelez arról utólag, hogy valójában koszos, huzatos levegővel próbáltuk visszanyerni a komfortérzetünket. A WindFree Cooling huzatmentes hűtési technológiának köszönhetően a készülék folyamatos légáramlást és egyenletes levegőjárást biztosít, így használata során sem kell tartanunk a légkondicionálók okozta megfázástól.

 

 

Állítsd be légkondid igényeid szerint!

 

A szezontól függően nemcsak máshogy érzékeljük a hideget és a meleget, de az időjárás függvényében változnak egyéni igényeink is. Az AI erejét mozgósító otthoni készülékek világában pedig a testreszabhatóság már kulcsfogalom. Legyen szó egy kánikulai délutánról vagy egy borongós, esős napról, a tiszta levegőt hőmérséklettől függetlenül igényeljük. Az optimális hőmérséklet beállítására a WindFree AI Auto Comfort funkciója adhat választ, amely a használati szokásaink, a szobánk adottságai, valamint az időjárási körülmények alapján hoz létre automatizált beállításokat, így mindig kellemes hőérzetünk lehet hazaértünkkor. Erre az igényünkre a Samsung SmartThings is megoldást adhat, hiszen a légkondicionáló, okosotthonunk egyik alapkészülékeként más okoseszközzel is párosítható: a távolból is könnyen vezérelhető, akár egy bevásárlás vagy más házon kívüli program során. Az okos hűsölés lehetőségeinek köszönhetően a hazaérkezés öröme is tovább fokozódhat, amely jóleső napi töltődést adhat.

 

Hűtsd le otthonod távolról, akár feleannyi idő alatt!

 

Egy forró nap után jóleshet belépni hűvös otthonunkba, azonban a kellemes környezetet már távolról, akár puszta jelenlétünkkel is megteremthetjük. A SmartThings alkalmazásban elérhető Welcome Cooling funkció a GPS jel alapján észleli a tartózkodási helyünket, és személyes igényeink alapján állítja be a kívánt hőmérsékletet. Akár a váratlan vendégekre is jobban felkészülhetünk, ha tiszta levegőjű környezetben szeretnénk őket fogadni. Az ikerdugattyús kompresszor és a BLDC-motor neodímium mágnesei pedig majdnem feleannyi idő alatt, akár 43%-kal gyorsabban hűtik le a levegőt.

 

 

Távolról is megtakaríthatsz! 

 

Egy bekapcsolva hagyott klíma óriási feszültséget és villanyszámlát okozhat, főleg, ha hosszabb időre nyaralni megyünk. A Samsung WindFree klímamegoldása azonban akkor is megnyugtathatja a felhasználókat, ha dolgozni, vagy csak éppen bevásárolni mentek. Nem kell azzal törődnünk, hogy be- vagy ki van-e kapcsolva a készülék, ugyanis, amennyiben a készülék mozgásérzékelő technológiája 20 percig nem érzékel mozgást, automatikusan vált át energiatakarékos módra, majd újabb mozgás esetén visszakapcsol eredeti állapotába. Az otthoni tartózkodásunkhoz igazított működésnek pedig villanyszámlánk végösszegén is jól látható eredménye lehet. A SmartThings Energy alkalmazásban könnyedén kezünkben tarthatjuk a fogyasztást, és ha a becsült összeg meghaladja a célértéket, a rendszer módosítja az okoseszközök energiafelhasználását.

 

A hőmérséklet mellett figyelj a minőségre is!

 

A komfortos hőmérséklet beállítása mindennél fontosabbnak tűnhet, azonban otthonunk levegőminősége legalább ennyire elsődleges. Elbúcsúzhatunk a zavaró, finom porszemektől, a levedlett állatszőrtől vagy a szövetrostokról. A nagy sűrűségű, triplarétegű Tri-Care szűrő begyűjti a levegőt szennyező elemeket, így kevesebb baktérium keringhet az életterünkben, amely az allergiaszezonban érintetteknek különösen jó hírt jelenthet.

 

 

Ne csak a szobát tartsd tisztán!

 

A nappali vagy a hálószoba csak akkor tartható tisztán, ha magát a légkondicionálót is időről időre karbantartjuk. A klíma szűrőjét és a felső borítást ezért érdemes kéthetente tisztítani, így ugyanis egészségesebb levegőhöz juthatunk otthonunkban. Mindenekelőtt ellenőrizzük a szűrőt, ha az rendellenes zajt bocsátana ki, ez esetben a készülék valószínűleg megérett a tisztításra! A karbantartást első körben szakember végzi, de a későbbiekben már mi magunk is egyszerűen takaríthatjuk.

 

A tisztítással járó egyes folyamatokat pedig nemcsak mi – maga a légkondicionáló is képes elvégezni. Ha „kiadnánk” a feladatot, mert szeretnénk megakadályozni a káros mikroorganizmusok és egyéb baktériumok elszaporodását, az automatikus tisztítási funkciót érdemes aktiválni. Ez a szolgáltatás ugyanis tisztán tartja a beltéri egységet, a szűrőket és a külső hőcserélőt is. Ahány felhasználó, annyiféle felhasználási mód, azonban ajánlott rendszeresen alkalmazni a legfeljebb félórás folyamatot, amelyet követően pedig a légkondicionáló automatikusan kikapcsol.

 

Játssz és akár egy WindFree is a tiéd lehet!

 

Az otthonunk friss, hűs és ideális klímájának biztosítására egyszerű, sokoldalú megoldást kínálhat a Samsung WindFree technológia, amellyel idén nyáron az érdeklődök testközelből országszerte megismerkedhetnek. A csúcskategóriás Samsung WindFree Elite klímaberendezést is megnyerhetik, ha részt vesznek a nemrég indult Samsung WindFree Box Roadshow Selfie Game játékban. Könnyen lehet, hogy csupán egy szelfire van a nyeremény és a hűsítő, otthoni komfortérzet.

 

A kampányhoz kapcsolódó információk, a játékszabályzat és a július végéig tartó Roadshow helyszínei a https://samsung-climatesolutions.com/hu/b2c/products/hero-products/windfree.html linken érhetőek el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG AI alapú szervizrobotot fejlesztett a vendéglátás és az egészségügy számára

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb LG CLOi ServeBot (LDLIM31 modell) elnevezésű autonóm kiszolgáló robotját, amelyet arra terveztek, hogy biztonságos kiszállítást nyújtson a vendéglátásban és az egészségügyben. A bőséges belső tárolóhellyel rendelkező, négyajtós kialakítású CLOi ServeBot különböző kézbesítési feladatok elvégzésére képes, így nagy terhet képes levenni a személyzet válláról.

2024. július 18. 16:00

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.

2024. július 18. 14:31

A Delta Systems újítja meg az Állatorvostudományi Egyetem komplex audiovizuális rendszerét

Bemutatták az Állatorvostudományi Egyetem első, legmodernebb technikával felszerelt okostantermét. A komplex audiovizuális rendszert a Delta Systems Kft. újítja meg, miután elnyerte az erre kiírt, nyílt, Európai Uniós közbeszerzési eljárást. A mintegy 1,089 milliárd forint értékű beruházás új utat nyitott az egyetem számára. Az európai szinten is egyedülálló korszerűsítéssel 45 prezentációs térben 13 gyártó 1842 eszközét alakítják egy komplex, hallgatóközpontú rendszerré. 

2024. július 18. 12:58

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Kékszalag: nyomkövető rendszert fejlesztett a Széchenyi-egyetem a vitorlásszövetséggel és a Telekommal partnerségben

Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen idén először minden hajót nyomkövető eszközzel látnak el, amelyet a hozzá tartozó online alkalmazással együtt a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja a Magyar Telekommal közösen, a Magyar Vitorlásszövetséggel együttműködésben fejlesztett. Az újítás segítségével folyamatosan figyelhető a versenyzők haladása, emellett a rendszer háttértámogatást nyújt a szervezőknek.

2024. július 18. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59