Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

forrás: Prím Online, 2024. július 1. 22:44

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

Fontos az Ön számára az, hogy modern, letisztult, mégis egyedi környezetet teremtsen az otthonában az árnyékolóval? Akkor érdemes néhány lakberendezési tippet is fontolóra venni! Ma, a smarteszközök korában már számos olyan szoftver elérhető akár ingyenesen is, amelyek segíthetnek abban, hogy még stílusosabb legyen a lakásunk. De ehhez először meg kell lenni az alapelképzeléseknek.

 

Például világviszonylatban is újdonságnak számít az Árnyékrendelő.hu által forgalmazott sávroló. De vajon illeszkedik-e a mi otthonunkhoz? Harmonizál-e a többi lakberendezési tárggyal? Elegendő sötétséget biztosít-e? Cikkünkben most ennek eldöntéséhez igyekszünk néhány tippet adni. Tartson velünk!

 

 

Mi is az a sávroló?

 

A beltéri árnyékolók között egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sávrolók. Ezek téglalap alakú, főként textilből gyártott termékek, amelyek világosabb és sötétebb csíkokból állnak. Dupla rétegük van, ennek eredményeként ha mozgatjuk, akkor változtatják a helyzetüket. Vagyis egyik a másik alatt vagy egymást fedve is elhelyezkedhet. Így még a fényviszonyokat is szabályozni lehet velük, ugyanis a világos fényáteresztő, a sötét pedig árnyékoló funkciót tölt be.

 

Színek és mintázat

 

Attól függően, hogy milyen színek uralkodnak a nappalinkban vagy az érintett helyiségben, többféle sávroló közül is választhatunk. Akár teljesen egyedi árnyékoló gyártatására is van lehetőség, nemcsak színvilágban, hanem méretben is.

 

Rögzítés és egyéb mechanikai tudnivalók

 

A sávrolót saját magunk is mozgathatjuk, de gyöngylánccal is működtethetjük. Sőt, ha igazi komfortra vágyunk, akkor létezik motoros kivitel táv-, illetve fali kapcsolóval.

 

Mivel az árnyékoló tokja alumínium, így a RAL színskála szerint lehet szinterezni. Ennek köszönhetően a textil színéhez leginkább illeszkedő verziót választhatjuk.

 

Annak eredményeként, hogy egy speciális konzollal működik, mennyezetre és oldalfalra is rögzíthető az érintett helyiség kialakításának, illetve az eszköz méretének megfelelően.

 

Ha teljes sötétséget szeretnénk teremteni beltérben, vagyis 100%-os árnyékolásra vágyunk, akkor nem a sávroló a legjobb választás. Vele inkább a beeresztendő fény mennyiségét tudjuk szabályozni, és dekorációs szerepet tölt be. Ha okosotthonunk van, akkor a többi intelligens eszközzel összhangba hozható a roló is. Így akár be is programozhatjuk a működését előre. A motoros verzió lehetőséget ad arra, hogy táv- vagy fali kapcsolóval irányítsuk az árnyékolást.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

2024. július 1. 22:44

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

2024. július 1. 22:39

Miért érdemes egyedi rozsdamentes korlátelemeket gyártatni?

A rozsdamentes korlátelemek nem csupán esztétikai értékük miatt jelentenek népszerű alternatívát, hanem tartósságuk és minőségük miatt is. Akár egyedi, személyre és otthonunkra szabott megoldásokkal is kialakíthatunk egy sajátos karaktert az adott térben.

2024. július 1. 17:59

Hogyan tehetjük elegánsabbá a teraszt és az erkélyt?

Egy terasz berendezése esetén felmerül egy fontos kérdés, mégpedig a kültéri burkolás, hiszen erre nem csak a homlokzat esetében van szükség. Itt azonban problémát jelenthet, hogy nincs külön erkélyfalburkolat, a gyártók nem készítenek kizárólag a “kültéri nappaliba” szánt változatokat. Érdemes tehát a kültéri változatok között nézelődni, hiszen azok a homlokzat mellett alkalmasak lehetnek a terasz elegánsabbá tételére.

2024. július 1. 17:50

Válogatás dungeon crawler társasjátékokból – hogy mindig legyen hova kalandozni!

A dungeon crawler társasok izgalmas világokba kalauzolnak el bennünket, ahol a kalandozásé és a felfedezésé a főszerep. Ha meguntuk a virtuális tér adta lehetőségeket, amik egyéként igencsak változatosak a technológia fejlettségének köszönhetően, és másfajta izgalmakra vágyunk, akkor egy ilyesfajta analóg társasjáték tökéletes választás lesz, nem fogunk csalódni benne.

2024. július 1. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59