A TechX kiállítás apróbb újdonságai

Tóth Kristóf, 2001. június 28. 22:28
A korábbi években PC Expo nevet viselő New York-i TechX számítástechnikai szakkiállításon, ahogy az várható volt, sokkal kevesebb PC-s újdonságot mutattak be, mint az elmúlt években, ennek ellenére azért szinte minden kisebb-nagyobb cég bemutatott valamilyen újdonságot a kiállításon. A kiállítás középpontjában egyébként a kéziszámítógépek és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők, illetve szolgáltatások vannak.
A Sierra Wireless cég képviselői a TechX-en jelentették be Sierra Wireless AirPath 300 névre hallgató modemet, melyet kifejezetten a Handspring Visor kéziszámítógéphez fejlesztettek ki a cég mérnökei. A kis adaptert a Visor bővítő slotjába kell behelyezni, és a kéziszámítógép máris kapcsolódhat a megfelelő vezeték nélküli hálózatokra, melyeken keresztül akár internetezni és e-maileket olvasni is lehet.

A kiváló minőségű termékeiről híres TEAC is képviseltette magát a TechX-en, sőt itt mutatták be a cég legújabb hordozható CD-író berendezését. Az újdonság mindössze 0,5 kilogrammot nyom a mérlegen, vagyis akár egy nagyobb zsebben is könnyedén elfér. A 329 dolláros áron kapható új TEAC CD-író USB és PCMCIA interfészen keresztül csatlakoztatható az asztali vagy a hordozható számítógépekre, és maximálisan négyszeres sebességgel képes a CD-lemezek írására.

Az Intel a TechX-en jelentette be a Wireless Gateway névre hallgató újdonságát, melynek segítségével viszonylag egyszerűen lehet kiépíteni otthoni vagy kisebb irodai vezeték nélküli hálózatokat. A 299 dolláros áron kapható csomagban megtalálhatók a hálózat kiépítéséhez szükséges fontosabb elemek, és az elkészült hálózatra bármely olyan PC vagy kéziszámítógép csatlakozhat, melynek adaptere megfelel a 802.11b szabványnak.

A Portable Innovation Technology a MemPlug CompactFlash névre hallgató Handspring Visor kiegészítő bejelentését időzítette a TechX kiállításra. Az újdonságot pillanatok alatt be lehet helyezni a kéziszámítógép bővítő slotjába, és így a Visor-tulajdonosok 256 MB-os tárolókapacitáshoz jutnak, mégpedig mindössze 50 dollárért.

A Nexian ugyancsak egy Handspring Visor kiegészítővel állt elő a TechX-en. A Nexian HandyGPS Pro névre hallgató újdonság révén az említett kéziszámítógépek GPS képességekkel gazdagodnak, valamint számos turisztikai szoftver is a felhasználók rendelkezésére áll majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53