A britek nem bíznak az otthoni munkavégzésben

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 7. 21:49
Egy nemrégiben kiadott jelentés szerint a brit munkaadók nem bíznak az otthoni munkavégzésben, és sokkal ritkábban engedik alkalmazottaikat otthon dolgozni, mint teszik azt a munkaadók máshol Európában.
A brit alkalmazottak jóval több időt töltenek az irodában, mint Európa más országainak dolgozói. Mindezt azonban korántsem azért teszik, mert többet dolgoznak az átlagosnál. Sokkal inkább arról van szó, hogy a brit cégvezetők nem bíznak meg annyira alkalmazottaikban, hogy hazaengedjék őket dolgozni, már amennyiben persze erre egyáltalán lehetőségük nyílik.

A távmunka, amely egyesek szerint a jövőben forradalmasítani fogja a munkahelyet, egyre népszerűbb Európában, Nagy-Britannia kivételével, ahol mindez egyáltalán nem kezd szokássá válni. A brit alkalmazottak az otthoni munkavégzést leginkább a túlórás feladatok elvégzésekor gyakorolják, derült ki a Trades Union Congress (TUC) jelentéséből.

A TUC jelentése szerint a munkáltatók Ausztriában, Dániában és Finnországban bíznak meg leginkább alkalmazottaikban. Ezekben az országokban a dolgozók 10 százaléka végzi otthon munkáját. Nagy-Britanniában azonban az alkalmazottak mindössze 2,5 százaléka engedheti meg magának, hogy otthonában dolgozzon. Amennyiben azonban eseti túlóráról van szó, minden ötödik brit az otthonában végzi el a pluszmunkát, amely Európa többi országában átlagosan csak 7%-ban jellemző.

"A jelek szerint azokban az országokban, ahol jó a munkáltató-munkavállaló viszony, ott a munkaadók szeretik, ha az alkalmazott otthon végzi munkáját" - mondta a The Registernek Brendan Barbar, a brit TUC egyik titkára. "A jelek szerint nekünk vannak a legbizalmatlanabb vezetőink Európában."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35