Az ASUS bejelentette új táblagépeit: MeMO Pad HD 7 és FHD 10

forrás: Prím Online, 2013. június 7. 13:57

A Computex 2013-on mutatkozott be az ASUS két új táblagépe: az Android 4.2 Jelly Bean-re épülő új, 7 és 10 hüvelykes MeMO Pad HD 7 és MeMO Pad FHD 10. Mindkét készülékbe nagyfelbontású képernyő és lenyűgöző ASUS SonicMaster audiorendszer került.

 

ASUS MeMO Pad HD 7 – remek árú táblagép a mobil szórakozáshoz

 

Az ASUS MeMO Pad HD 7-ben négymagos processzor és 1 GB RAM található a zökkenőmentes, nagy válaszkészségű működés garantálására, bármilyen alkalmazás futtatásáról van szó. Az 1280 x 800 képpontos felbontású, 7 hüvelykes képernyő borotvaélesen jeleníti meg a szövegeket és képeket, az IPS technológia pedig a pontos, élénk színekről gondoskodik széles, akár 170 fokos betekintési szöggel. A készülékbe kiváló minőségű sztereo hangszórópár került, a hangokat pedig az ASUS SonicMaster audiotechnológiája teszi még igényesebbé.

ASUS MeMO Pad HD 7

 

Egy 1,2 megapixeles előlapi HD kamerával szerelték fel, amely képes 720p HD videók felvételére. Bizonyos modellek egy hátsó, 5 megapixeles kamerát is tartalmaznak. A mindössze 10,8 mm vastag és 302 grammos, funkciógazdag táblagépben a 720p videolejátszás mellett akár 10 órányi hasznos üzemidőt is biztosítani képes lítium-polimer akkumulátor található. A készülék négyféle – fekete, fehér, lila és zöld – színben kapható.

 

A beépített 16 GB tárhely mellett egy MicroSD-kártyahely is van. Mindezt 16 GB ASUS WebStorage online, egy évig díjmentes tároló egészíti ki. Az ASUS WebStorage Office használatával a felhasználók Microsoft Office dokumentumokat jeleníthetnek meg, hozhatnak létre, szerkeszthetnek és oszthatnak meg a mobil készüléken.

 

ASUS MeMO Pad FHD 10 – a kívánatos multimédiás táblagép

 

Az ASUS MeMO Pad FHD 10-be az Intel legújabb, 1,6 gigahertzes Atom Z2560 processzora és egy 1920 x 1200 Full HD IPS képernyő került, így az életteli képek akár 178 fokos betekintési szöggel is megjeleníthetők. A MeMO Pad FHD 10-ben is sztereo hangszórópár és a SonicMaster audiotechnológiája mellé 10 hüvelykes képernyő társul, ami ideálissá teszi a szórakozásra, az 1080p felbontású videók lejátszására, no meg a játékra.

 

A készülékben az Intel Hyper-Threading technológiája is megtalálható a jobb grafikus teljesítmény és a hatékonyabb energiagazdálkodás érdekében. A karcsú ház egy 1,2 megapixeles előlapi kamerát és egy 5 megapixeles hátlapi kamerát rejt magában. Ez utóbbi autofókuszos, hogy könnyebben lehessen vele szép képeket készíteni, és 1080p felbontású video felvételére is képes.

ASUS MeMO Pad FHD 10

 

Mindössze 9,5 mm vastag és 580 grammos, lítium-polimer akkumulátora pedig 720p videolejátszás mellett is kibírja akár 10 óráig is. A szőttesre emlékeztető felületű készülék királykék, gyöngyfehér és élénk pink színben kapható.

 

Mindemellett teljes körű csatlakozási lehetőségeket kínál: 802.11a/b/g/n Wi-Fi, GPS és GLONASS navigáció. Az ASUS Miracast vezeték nélkül csatlakoztatja a táblagépet egy Wi-Fi-re felkészített tévére vagy kivetítőre a filmek, képek és előadások azonnali élvezetéhez. A MeMO Pad™ FHD 10 16 és 32 GB tárkapacitással kapható, amelyet mindkét esetben egy microSD kártyahely egészít ki. 5 GB időkorlát nélküli, ingyenes ASUS WebStorage tárhely is jár hozzá.

MeMo Pad FHD 10 színválaszték

 

MeMO Pad tartozékok

 

Mindkét modellhez jár egy mikroszálas bélésű TransCover védőtok. A TransCover többféle állvánnyá is hajtogatható, hogy a táblagép pont a jó szöben álljon a filmnézéshez, vagy a gépeléshez a képernyős billentyűzettel. A TransCover kék, lila, fehér és fekete színekben kapható a HD 7-hez; valamint fekete, lila és zöld színekben az FHD 10-hez.

 

A MeMO Pad HD 7-hez kapható Persona Cover is. A fekete, lila és zöld színekben rendelhető szoros tok védi a táblagépet a mindennapos ütődésektől és horzsolásoktól.

 

Elérhetőségek és árak

 

Az ASUS MeMO Pad HD 7 hazai megjelenése július elejére várható hazánkban, míg a MeMO Pad FHD 10 július második felében érkezhet meg a hazai boltok polcaira.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05